Citiraj Sunshine Shoot prvotno napisa Vidi poruku
Ja nisam potpisivala nikakve bianco dokumente, a možda to ima i neke veze s tim da sam došla u bolnicu kasno, onako kako ti želiš: nisam uopće bila u predrađaoni, nego sam odmah išla u box i rodila. Inače, za muža savjetujem strog pristup: naime, kad smo došli u rodilište, sestra na informacijama je bila vrlo neljubazna (''Nemojte mi sad ležati tu po podu'' mi je rekla kad me uhvatio trud, a ja čučnula, na to je MM podivljao, a ona je onda bila med i mlijeko)..
I za posljednje pitanje, nažalost, imam iskustva:
Odmah preuzmi kontrolu za svoje dijete, ako, iz nekog razloga bude na intenzivnoj, reci odmah prvim koji ti dođu u kontrolu, da želiš ići kod bebe i podojiti je.. Mislim da im daju bocu oko 10 ujutro, pa oko 14 i tako cca svaka 4 sata. Dakle, ako ti bebu ne donesu nakon cca sat vremena što dođeš u sobu, traži je.
I na kraju: ne brini, unatoč svemu, moja su iskustva pozitivna: Ima divnih sestara i doktora. I sretno
I ovo je ohrabrujuće!! A ništa, morat ćemo biti stroži i sigurni u ono što želimo. NIsmo baš tipovi za to, ali mijenja se čovijek kad postaje roditelj.
I ja vjerujem da ćemo imati stručne i brižne ljude, posebno kad kažem da želim stolček, već tada im izgledam RODASTO.
Da li ste, kome, kada i kakko, uz kakve napomene predavale planove poroda?
Da li jedovoljno kratko ispisati što se želi ili onaj ogromni isprintani papir od rode??

Mislila sam napisati svojom rukom da im je lakše čitati, nešto tipa:

Poštovano bolničko osoblje, doktori i babice,

Želim roditi na stolčiću te da suprug bude prisutan na porodu.
Klistir je u redu i pristajem na njega, također i na brijanje ako to već nisam sama učinila.
Ostale intervencije želim izbjeći.
Želim da se strpljivo sačeka da prođe prvo porodno doba, bez dripa i da se pričeka moje tijelo da trudovi ojačaju i da se dovoljno otvorim.
Nije važno ako će porod trajati i više od 10 sati. Molila bih da mi se pomogne pri izgonu, masažom međice i ako nije potrebno da se ne vrši epiziotomija.
Također ne želim intervencije u trećem porođajnom dobu sa posteljicom.
Nakon poroda molim da se dijete stavi meni na prsa te da pokušamo dojiti uz vašu ljubaznu pomoć.
Želimo rooming in i voljeli bismo da se beba ne nadohranjuje te da mi se pomogne pri dojenju.

Srdačno ja

(Za pupkovinu još nisam odlučila)

Kako vam se to čini, da li je prekomplicirano? I
Imate li kakvih prijedloga za mene ili kako da se bolje izrazim u nekim slučajevima?
Mislite li da sam nešto krivo shvatila?

Hvala curke.