Joj ovo je kao da sebe čitam, u tjednima prije svog poroda.
pčelice, hoće li TM biti na porodu? Ako da, educiraj ga, neka zna tvoje stavove: umjesto ctga i ležanja - fetoskop, umjesto epiziotomije, masaže, umjesto ležanja - stolčić (ili već kako želiš i kako se može, i najsigurnije je). (Ili već koji su tvoji stavovi....)
Nažalost, kad sam ja rađala, radi sezone gripe MM nije bio prisutan, pa nije mogao urgirati. Zapamti, ti ćeš biti u bolovima, u svom svijetu, pa tim više, ako ti priđu sa škarama usred truda, da TM zna prepoznati.
Ja sam jedno 3 sata odbijala drip, dok me nisu (sestra Silvana ''veeeeeeelika'' pobornica prirodnog poroda ustrašili uobičajenom spikom: a što ako vam se bebi nešto ipak dogodi. I onda 7 sati dripa
OT bila sam otvorena 10 cm nakon 3 sata dripa 10 cm, ali se beba nije spuštala (4 i pol kile), i svejedno su me držali i dalje, koma.
A propos bjanko papira: kad sam ušla u obradu i nakon što me MM izljubio i otišao (i još im zaprijetio, pazite ju, nemojte joj dati drip), sestra je rekla: ''a sad ovo potpišite inače pravac van iz bolnice, ne možemo vas pustiti da rađate'' A di ću??
A propos obavještavanja rodilje o radnjama: nisu me obavijestili ni na vakuum ni na epi, a najjače mi je bilo kad mi je pročelnik rodilišta išao prokidati vodenjak, čim sam došla, a ja im rekla da je već otišao
I za kraj: u ri rodilištu ima i divnih iskustava, i divnih ljudi i babica i doktora.
Uvjerena sam da je recept: hrabrost, informiranost, muž na porodu, i ljubazno inzistiranje na onomu što želite. I malo sreće!![]()

Odgovori s citatom