-
Evo mog iskustva sa 2 poroda i jednog induciranog pobacaja u 20 tt.1 porod-pukla plodna voda,trudovi nula,smjestili me u predrađaonu na 3 sata ,nikakvog napretka,trazila sam epiduralnu jer me bilo uzasno strah bolova,dali drip(predhodno me pitali da li ga zelim),drip poceo djelovat,napikali epiduralnu,nakon sat vremena pregled,otvorena 4 cm,beba se ne spusta,gase epiduralnu,pojacavaju drip,nakon sat vremena pregled,otvorena 6 cm,beba i dalje visoko,ugl rodila nakon naljeganja na trbuh,sa epiziotomijom,bebi padali otkucaji,zaradila dijastazu simfize,pocela normalno hodat kad je mali imao 6 mj,3 god.nakon pobacaj u 20 tt,10 sati trudova potaknuti karboprostinom,bol neusporedivo gora i jaca naspram trudova sa 1.poroda,veliki minus doktoru koji me vodio,nakon 8 sati plakanja i doslovno vriskanja i bjezanja sa kreveta udostojio se rec sestri da mi da pola ampule dolantina da mi bude lakse,6 mj od spontanog ponovo trudnoca,strah ogromni ali idemo dan za danom u 37 tt probude me bolovi ali ne trudovi, vise kao da me boli žuč,naravno u panici trk u bolnicu od straha da se nakraju nesto ne zakomplicira,sestre me stave na ctg, otkucaji savrseni,trudova nema ali kao s obzirom na anamnezu dr.me pregleda,otvorena 5 cm,beba nisko,pita me dali zelim u rađaonu,pristajem.U rađaoni klasika,brijanje,klistir i odmah u rađaonu,dolazi dr.S(zacudo dobre volje i pristupacan)prokida mi vodenjak i stave na drip(opet me pitali i za jedno i za drugo)proslo tocno 35 min i moja princeza je bila s nama,ovaj put bez dijastaze simfize, bez naljeganja na trbuh,divan i brz porod uz divnu primalju Klaudiju!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma