Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Ares, drži to vodu, Daisy je lijepo objasnila. Bebi je daleko lakše se rotirati ako je mama na odgovarajućem boku. Možemo to izdržati za njih.

Epiziotomija nije uobičajema praksa ni kod prvorotka, samo kada treba. Evo mi sad bile prvorotka i beba u posjeti, nije rezana.

Drip isto nije obavezan. Daju ga pri kraju i zato da bi bilo manje poslijeporođajno krvarenje. A što se tiče bolova i njihove nepodnošljivosti, zašto misliš da su zadnji sat-dva podnošljivi kod poroda bez dripa? Nisu, isto je. Boli ali nema veze. Isto jedva čekaš da se beba rodi.

Zašto ti je trebao lijek protiv bolova? Zar se smije Voltaren uz dojenje?

Kad je voda zelena nema čekanja, beba je ugrožena i u tom času moraju djelovati, bez obzira na mamine prigovore, mora se roditi odmah.

A može se roditi na ravnom krevetu, zašto ne? (Može se roditi bilo gdje.) I u predrađaoni jer ti ne vjeruju da je beba tuuuu!!

pčelica mara 23, da.
u prošlom postu sam i napisala da s obzirom na okolnosti nisam mogla očekivati čuda, i znam da se s zelenom vodom ne čeka, ali sam se nadala da ću ipak izbijeći drip kad sam se već otvarala brzinom munje, a trudovi su bili na par min, a kad već to nije moguće onda očekujem da mi netko to i kaže (kao i za ostale postupke), ili kad pitam da dobijem odgovor, ja na to jednostavno nisam navikla...

što se tiče epiziotomije vjerujem da postoje žene prvorotke koje su je izbjegle, bilo bi loše da je drugačije, ali isto tako vjerujem da ih je jako malo....ja ne poznajem niti jednu, tj. poznajem ali ta nije rodila u Ri....eto dobra tema za anketno pitanje

naravno da se može roditi bilo gdje, ali meni osobno taj ležeći položaj nije odgovarao.... ali ja to stvarno nisam očekivala, mislila sam da imaju one krevete slične ginekološkom stolcu, koji se može podešavati...očito ja živim u nekom drugom svijetu

Voltaren mi je bio prepisan, ali ga nisam dobila, no kako bol nije popuštala, a na savjet cimerica na kraju sam ga tražila, a bol je bila od epiziotomije, hematoma, hemeroida, možda i zbog toga jer je porod bio težak, beba velika a ja sitna, ne znam (i još danas osjećam neke smetnje)... pretpostavljam da onda ide i uz dojenje, a kad ga je ponestalo onda su dijelili cafetine