Ja isto pokušavam saznati ime te doktorice! Po opisu sasvim odgovara doktorici koja mi je bila na porodu! Kako mi je porod bio induciran dotična je obavila jedan pregled i prokidanje vodenjaka, nježno kao dapregledava kravu i bez ijedne jedine riječi upućene meni! Bila sam sva prestrašena, ne znam što me čeka, a ona je samo sa visoka obavila svoje i otišla. I taj dan je bila gužva u rodilištu pa sam rađala na nekom pomoćnom ležaju između dvije rađaone, i skoro cijelo vrijeme bila sama, muž i ja. Babica bi svratila tu i tamo, valjda je imala puno posla.
Ali užas, porod ko porod u smislu boli se dalo izdržat ali to što sam bila sama, i nikog od medicinskog osoblja ni blizu a ja imam hrpu pitanja koja bi me sigurno umirila, i da nije MM bio sa mnom stvarno ne znam što bih.
Da ne govorim da sam u sred poroda morala na wc a nigdje nikog, ne smijem se dignut jer sam bila prištekana na drip...Pa muž tražio bilo koju sestru po odjelu, pa sam za nagradu dobila kateter i to par puta u tijeku poroda i nakon njega...
Sreća pa je trajalo samo tri sata.
A dotična doktorica je došla opet na kraju, pred sam izgon i uputila mi jedine dvije riječi u tijeku cijelog poroda :"Gospođo, rađate"
Hvala Bogu sve je dobro prošlo i ali kad mi padne na pamet sve što se tamo događalo i do koje mjere ljudi kojima je u opisu posla humano postupanje i briga za druge osobe, mogu zapravo biti arogantne i nehumane,muka mi dođe.
Za sestre na petom i četvrtom katu imam samo riječi pohvale, meni su sve bile ugodne i uslužne.
Higijenski uvjeti jako loši ali mislim da je, kako je već neko spomenuo, dobrim dijelom to krivnja i samih pacijentica.
Bila sam tjedan dana na 4 katu i imala dva pregleda dnevno i upoznala gotovo sve doktore, i svi jedan bolji od drugoga, da sad ne nabrajam..
I onda dođem na porod i bum, hladna,arogantna osoba koja nikako, ni pod razno ne bi smjela radit sa ljudima općenito, a kamoli sa rodiljama!

Odgovori s citatom