Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Noćno nacicavanje jednogodišnjakinje i dr?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Noćno nacicavanje jednogodišnjakinje i dr?

V. je do godine dana bila gotovo isključivo dojena, od 6. mjeseca vrlo rijetko uspjeli smo ubaciti koju žličicu krute hrane i tekućine. Dnevni podoji svaka 2 - 3h, noćni svaka 3 - 4. Nakon kontrole s godinu dana, te crnih prognoza pedijatrice o tome kako će završiti u bolnicu zbog slabog dobivanja na težini, pokušavam je naviknuti na dohranu na način (glup veoma ) da joj taj dan nisam davala cicu. Naravno, ništa se dobro nije desilo! Idući dan nastavila sam s dojenjem, samo što sam ipak maalo prorijedila dnevno tako da smo sada na max. 5 dnevnih cicanja. E, sad pitanje : negdje od tog crnog dana moje nepameti V. vrlo često cica noću. Ponekad i svaki sat, češće svaka 2h, tek pred jutro se smiri i mirno spava do svojih uobičajenih 10,30 - 12 ujutro. Da li je moguće da nadoknađuje dnevnu količinu, ili se je smanjila proizvodnja mlijeka pa je to razlog..ili osjeća moj "plan" za smanjivanjem dojenja u korist dohrane ili ili??? I još jedno : stolica nakon uvođenja te zaista minimalne doze dohrane dolazi svaka 3-4 dana i to uz pomoć soka od smokve i šljive, je li to ok ili će ipak biti da mi je dijete gladno???

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

daj joj da doji češće preko dana
    neka djeca jednostavno teško prihvačaju dohranu
    pa i moja, pravo da je jela 3 puna obroka bilo je oko 18 mj, dotad je sisa rules

da li ste radili krvnu sliku?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hemoglobin je ok, MCV je malo snižen ali nam dr. kaže da nije zabrinjavajuće (još!?). Problem je što V. ima VUR, morala bi puno piti a neće! Pored toga, zbog VURa ili nečeg drugog, ne znam, od 7. do 12. mjeseca dobila je samo 620g, tako da je naša jednogodišnjakinja prava mala mrvica u usporedbi s vršnjacima : 70cm i 7600g!! Čini mi se da našu pedijatricu samo to muči jer V. je inače zdrava i vesela. Ne znam...a možda sutra projede! To mi je mantra za laku noć. :D

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jel li lakše pojede kašicu ako joj daješ nakon kupanja?

moja bi nakon kupanja i vola pojela

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isti slučaju kao i kod MGrubi.
    Do 18 mjeseci nije NIŠTA jela.
    U 11 mjeseci dohrane ni 2 mjeseca nisu u komadu prošla da je imala jedan solidni kruti obrok. Preko noći se sve promijenilo.
    Pokušavala sam sve moguće i nemoguće načine da pojede no ništa nije funkcioniralo. Znam da te ne tješi no... proći će.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kašicu??
    ..toliko ih je u smeću završilo da bi se pola gladne Afrike nahranilo!
    V. pojede (s veseljem) : abc sirić, zdenka sirić, dukatino (onaj maleni), a neveselo : 5-10 žličica juhice riblje ili pileće. I, dec ol folks!! Uz to popije do 120ml vode ili čaja.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U trenucima nejedenja nije bilo veselja ili manjeg veselja što se nje tiče: ako je bio skuhan obrok, onda se to pokušavalo pojesti - to ili ništa (tj. cica).
    Toliko male količine hrane je jela da mi se činila puno bolja ideja a i to malo pojede kvalitetno nego relativni junk food.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="Serpentina"
    Toliko male količine hrane je jela da mi se činila puno bolja ideja a i to malo pojede kvalitetno nego relativni junk food.[/quote]

Slažem se, donekle. Vjerovatno bih i ja tako razmišljala kad bi V. imala kojui dekagram više. Ali ona je dosta manja od vršnjaka, a u knjižici stoji ono ružno "pothranjena" pa često pomislim "ma neka pojede i to nešto", samo da se privikne na novi okus i teksturu. A abc sirić i dukatino ne smatram tolikim junkom, prošla me faza ultrazdravog hranjenja odavno obzirom da prave zdrave hrane malo imamo u ponudi . Čak ni ona blitva iz mog vrta nije zdrava kad mi je na par stotina metara zračne linije najveće smetlište u regiji!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni su oboje ok
    prihvača li sok od sježeg voća?

je si li probala u kašice staviti malo svog mljeka, da da poznati miris?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

yes, probala i svojim mlijekcom zavarati, ali mali miš je uporan..neće pa neće. Danas sam čak probala i malo kravljega ponuditi ali nula bodova! Sutra probam kozje. Pa tako dok ne probamo sva mlijeka ..do ptičjeg!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mayda prvotno napisa
    yes, probala i svojim mlijekcom zavarati, ali mali miš je uporan..neće pa neće. Danas sam čak probala i malo kravljega ponuditi ali nula bodova! Sutra probam kozje. Pa tako dok ne probamo sva mlijeka ..do ptičjeg!
    kaj tebi nije logicno da dijete covjeka nece piti mlijeko drugih sisavaca nego od svoje vrste

mi smo jedina vrsta koja koristi mlijeko drugih vrsta i nije uopce zdravo

kaj ti nije logicno da izmedju svjezeg mlijeka i mame i neceg sto put preradjenog, sa sto kemikalija i dodataka iz ko zna kakvog pakiranja bira cicu?

moj i sad sa 4 i pol kad je bolestan i ne jede prezivljava danima na cici. ne gubi na tezini, ne dehidrira i uopce nema tolike problema kao sto imaju djeca koja ne cicaju

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mayda, ako te mogu utješiti i moja Sara je na pregledu s 1 godinom imala 7800 g i 72 cm.
    Čak je malo i izgubila od pregleda s 9 mj., ali je narasla par cm pa je dr rekla da joj je važno da bar jedan parametar raste.
    Nakon 1,5 mj sam ju vagala i sad ima oko 9 kg!!!
    A s dohranom smo isto u banani
    Jede kašicu za doručak i večeru, žitnu iz biobio s rižinim mlijekom - a kojiput i to odbije, a inače se uznojim da bi ju animirala da otvori ustašca 8)
    Ručak nam je do prekjučer služio da se baci u smeće, jer ona nebi povrće u nijednom obliku, meso, ribu, niš, samo kaj je prolazilo bila je krem juha od karfiola i brokule to bi pojela šefljicu dvije.
    Prekjučer je pojela pire krumpir, špinat i jaje, male količine ali više od 3 žlice što je stvarno uspijeh :D

Nego, ja sam se utješila na način da sam na temi odbijači dohrane vidla da neki mali do 18 mj nije htio jesti i onda sam si rekla, ok do 18 mj se neću uzrujavati

I eto, valjda je od sike dobila tu 1kg i 200g u zadnjih mjesec i pol

Želim i tebi poboljšanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •