V. je do godine dana bila gotovo isključivo dojena, od 6. mjeseca vrlo rijetko uspjeli smo ubaciti koju žličicu krute hrane i tekućine. Dnevni podoji svaka 2 - 3h, noćni svaka 3 - 4. Nakon kontrole s godinu dana, te crnih prognoza pedijatrice o tome kako će završiti u bolnicu zbog slabog dobivanja na težini, pokušavam je naviknuti na dohranu na način (glup veoma) da joj taj dan nisam davala cicu. Naravno, ništa se dobro nije desilo! Idući dan nastavila sam s dojenjem, samo što sam ipak maalo prorijedila dnevno tako da smo sada na max. 5 dnevnih cicanja. E, sad pitanje : negdje od tog crnog dana moje nepameti V. vrlo često cica noću. Ponekad i svaki sat, češće svaka 2h, tek pred jutro se smiri i mirno spava do svojih uobičajenih 10,30 - 12 ujutro. Da li je moguće da nadoknađuje dnevnu količinu, ili se je smanjila proizvodnja mlijeka pa je to razlog..ili osjeća moj "plan" za smanjivanjem dojenja u korist dohrane ili ili??? I još jedno : stolica nakon uvođenja te zaista minimalne doze dohrane dolazi svaka 3-4 dana i to uz pomoć soka od smokve i šljive, je li to ok ili će ipak biti da mi je dijete gladno???