Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Došli smo do kraja priče...

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Došli smo do kraja priče...

Imam potrebu istresti dušu... Eto, Vedran više ne cica. Ne znam jesam li tužna ili sretna. Ja sam inicirala prekid jer je Vedran cicao stalno (to stalno znači 2-3 puta na sat!!!!! po danu, 2-3 puta noću). Uz moj tempo života bilo mi je stvarno previše. Ono što me iznenadilo je da je bez problema prihvatio da 'nema više mlijeka'. Budući da smo bili na moru puno sam ga mazila i stalno bila s njim pa je to lakše prihvatio. Tu i tamo još zatraži, ali uglavnom više ne. Dobro je što sada spava cijelu noć u komadu i konačno je počeo jesti. Loša vijest je što mi faliiiiiiii... Znate o čemu pričam; ono oduševljenje, maženje, velike oke pune zahvalnosti...
    Vrijeme je za novu bebu...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

za vas oboje

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tebi i cvrčkiću i da što prije opet uživaš u dojenju

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bravo za glatko prestajanje, barem se s time nisi mučila. A tuga će proći za tren, čim novi bebač pokuca.

I mislim da ćeš sad primiti puno pp-a.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bravo za glatko prestajanje! ne brini, bit ce jos dojenja...
    kako si tocno prestala, mozes li pojasniti malo vise u detalje? sto si tocno ucinila?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    kako si tocno prestala, mozes li pojasniti malo vise u detalje? sto si tocno ucinila?
    hihi, sam ti rekla?

Felix, no hard feelings, pliiiiz

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchi

I potpis na Jelku, neću ti slati pp, ali ajde plizzz kada uhvatiš vremena napiši malo detaljnije kako je to išlo.
    Vedran je cicao očito još intenzivnije od lavića pa možda i ja konačno skupim hrabrosti i donesem odluku o prekidu.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E, ovako... Glavni razlog prestajanja dojenja mi je bilo njegovo konstantno nacicavanje. Doslovno je hodao zamnom i svaki čas se prištekavao. To sam protumačila na način da mu nedostajem (nedavno sam počela raditi), ali sam mu željela na drugačiji način pružiti ljubav i pažnju koja mu nedostaje. Najlakše mi je bilo to učiniti na godišnjem jer si nisam mogla zamisliti da dođem nakon x sati s posla i onda mu nedam da se prišteka. Ovako smo bili cijeli dan i noć skupa pa mi je bilo lakše ostaviti sve i posvetiti mu se 100%. Htjela sam da cijela stvar prođe što manje traumatično. Tako smo napravili mali ritual. Tata nas je snimio kako zadnji put cicamo , a nakon toga sam mu ja objasnila da je vrijeme da prestane dojiti, da je mama umorna i da nema više mlijekeca. Možda nije idealno i ne znam koliko je razumio, ali ajd... Nakon toga mu više nisam dala. Žicao me taj i slijedeći dan, bilo je i malo suza, ali ništa strašno. Nekako mi se čini da mu je najvažnija stvar bila da sam stalno bila s njim, puno ga mazila, ljubila, igrali smo se stalno... Ta pažnja je na kraju bila važnija od same cice i to je nekako prošlo. Tu i tamo me još pogleda molećivo, a ja ga zagrlim, poljubim i kažem da mljijekeca više nema. I sve je ok.
    Nedostaje mi dojenje, i te kako, ali sam malo vagnula stvari i skužila da ima puno pozitivnih strana: jede odlično (prije nikad nije bio gladan, a sada jede 4 obroka dnevno), spava cijelu noć, više se mazi, ja više nisam toliko iscrpljena...
    Što se cica tiče, nešto me je fasciniralo! Nisam se izdajala, MM je samo pocicao dva puta da ne dođe do upale i to je to! I što je najbolje, cice su se vratile na svoju staru veličinu, točno onakve kekve su bile prije trudnoće :shock: . Savršeno!
    happy end, nema šta.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mrak!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchi super za bezbolni prestanak! :D

Kod nas je bilo vrlo slicno-Cesto cicanje do kraja i onda odjednom prekid. Super je islo,pa je nisam vise nudila,da je ne zbunim.

Samo sto sam se ja jos 2-3 dana pomalo izdajala,jer su cice bile u soku sto ih je odjednom snaslo

Drzala me tuga,par dana sam plakala,al brzo je to doslo na svoje.
    A i cike su se ubrzo fino popunile

Sad jedva cekam novu bebu i novo dojenje! :D

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

wow!

Jesi imala situaciju (naša od prije par sati ) da se probudi usred noći, traži cicu, jede, zaspe i onda kada ja izvučem cicu i pokušavam nastaviti spavati urla kao vol. Doslovno.
    Ljuti se, protestira, lupa rukicama po krevetu i onda nakon tog bijesa plače jadno, tužno i najtužnije na svijetu.
    Ja to naravno ne mogu slušati i dobije šta želi. Pa se ja nakon toga osjećam užasno glupo jer sam djetetu bezveze priuštila nekakvu traumu, a ništa nismo postigli s tim što sam mu 10-ak minuta usred noći odbijala dati cicu i objašnjavala kako treba spavati.
    Sa cicom u ustima nije spavao kao bebica od par mjeseci i neprihvatljivo mi je da to sada sa pune dvije godine radi.
    :/
    Preko dana koliko god puno tražio, uspijem mu ponekad skrenuti pažnju na nešto drugo, ali ovo po noći mi je stvarno prestrašno.
    E i drugo što mi jaaaako fali, isto kao i tebi, je igranje s njim. Imam osjećaj da se igra sa svima drugima osim sa mnom

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam kako ti je, s jedne strane olaksanje, a s druge veeeeelika tuga, i po mom iskustvu falit ce ti dugo i jako (sto je opet relativan pojam)...
    jer kad se ja sjetim onog osjecaja kad primi cicu, pa me pogleda, pa sam joj ja sve, pa sigurnost da ce nesto jesti/piti kad se razboli...ah...no kako je jednom jedna forumasica rekla, s tim svim razlozima tako sam mogla dojiti do 18

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    hihi, sam ti rekla?

Felix, no hard feelings, pliiiiz
    sve ok, znam da sam poznata po svojim putesestvijama s dojenjem

anchi, super!
    iako, kad to citam, mislim da nisam spremna za prekid. ako ostane kako je sada (2-3 puta dnevno), necu naglo prekidati.

lara01, sve znam, isto tako je i meni bilo. ako zelis prekinuti dojenje po noci, moje iskustvo je da treba odlucno prekinuti i gotovo. sve sto sam pokusavala - jednom dobije, jednom ne, pa odgadjanje, pa skracivanje podoja - je zavrsavalo katastrofom. tek kad sam se makla u drugu sobu na 2 mjeseca, i nakon dosta proplakanih noci, prestao je dojiti po noci. nisam sretna zbog toga, ali nisam vidjela drugog nacina...

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lara, slažem se sa Felix, treba mu objasniti da je mama jako umorna i da ne može dobiti cicu (po noći). Bit će suza, ali će na kraju skužiti.
    I, da, imala sam nedavno ispade da hoće spavati samo sa cicom u ustima. To je bio jedan od glavnih motiva prekida dojenja. Naviknu se oni na sve, a protestirati moraju, kako da inače dobiju što hoće? Samo treba znati povući granicu.
    Baš je MM neki dan na moru pričao sa Saradadevii o produženom dojenju. Zaključak je bio da živimo jako užurbano, radimo 100 na sat što nam jako otežava produženo dojenje. Nažalost, raditi moramo pa dojenje ili mama trpi. U mom slučaju je bio kronični umor uzrokovan nedostatkom sna. Žao mi je što sam morala izabrati prekid dojenja. Ja radije ne bih išla na posao .

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uhh, taj kroničan umor je bio presudan da prije godinu dana prekinem noćno dojenje. Jednostavno sam vidjela da ću ostati bez posla jer nisam bila u stanju normalno funkcionirati.

Zbog umora sam tako jednom prilikom u našeg brand new dizelaša utankala pun rezervoar benzina, sjećate se? I vozila se tako još 20-ak km...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moj bebač je sa 22 miseca samostalno prestao dojiti - dojio je samo prije spavanja i ujutro nakon buđenja i to je tako trajalo mjesecima, onda je odjednom počeo dojiti samo jednom dnevno, pa jednom u dva dana, da bi odjednom totalno prestao
    Sad kad me vidi u grudnjaku ili bez njega vikne "Am am" sa otvorenim ustima kao da će pojesti cilu jabuku odjednom , zatim nabaci ogromni zadovoljni smješak, kaže "Nema" i mahne rukicama u stilu da nema, okrene se i nastavi se igrati

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

anchi, željka! baš lijepi prekidi.... al kao i felix pa mislim da ćemo još malo... iako joj sada ne dajem sve dok ne bude ne izdrživo (ono neki dan ...mojim kiku... ... miš moj mali)....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa

ako zelis prekinuti dojenje po noci, moje iskustvo je da treba odlucno prekinuti i gotovo.
    Slažem se. Ja sam isto sve probala, no dok nisam JA odlučila da više ne želim dojiti noću, nije išlo.
    Stvarno moraš biti odlučan.
    Kod nas je, doduše, išlo lakše nego kod Felix, svega 3 dana je plakala, nakon toga spava cijelu noć.
    Nisam se selila, mi smo svi 4 u istom krevetu pa nisam htjela ostaviti MM-a na milost i nemilost damama
    Malo smo je mazili, ona se derala i nakon par dana počela spavati cijelu noć.

A ovo me tako streslo:
    E i drugo što mi jaaaako fali, isto kao i tebi, je igranje s njim. Imam osjećaj da se igra sa svima drugima osim sa mnom
    Igramo se minutu i evo je već: sisa

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi također već ne dojimo 3 dana.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pridružujem se čestitkama za bezbolne prestanke dojenja..mi pokušavamo već neko vrijeme s ukidanjem noćnih podoja (I. ima skoro 21.mjesec) i ide nam tako-tako...noćas je plakao, protestirao, ali nisam popustila, odvela sam ga u kuhinju da popije vode i vratili smo se u krevet. Zaspao je bez cice. Kako vrijeme dalje odmiče, tako on sve više razumije što mu pričam, pa mislim da neće bit većih problema s prestankom...nadam se..

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

meni fali snage i odlucnosti za prekid i sve se nadam sama ce prestati kad bude spremna, no vise ni sama nisam sigurna. sad je gotov godisnji odmor pa barem nece cicati po cijele dane.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo jučer i preko noći progurali bez cike..poslije posla obavezno traži,no, odvratila sam mu pažnju. Prije spavanja je opet tražio, ali ja sam mu pokušala objasniti da nema više cike, da ćemo pjevati pjesmice prije spavanja i maziti se, malo je plakao, više protestirao, bez suza , ali smirio se i zaspao. Po noći se jednom probudio-naravno-tražio je, ali opet sam ga uspjela "zadovoljiti" vodom. Malo je protestirao, a ja sam mu pričala i pričala i pričala dok se nije smirio i opet zaspao...i spavao do jutra (inače nije tako, budio se češće).
    Ne mogu a da ne priznam da sam tužna, ali naše se dojenje u zadnje vrijeme pretvorilo u obično (a bolno) natezanje bradavice i zato sam odlučila pokušati prestati. Dojimo skoro 21. mjesec. Nijednom nije bio bolestan. E, sad, nisam očekivala da će biti ovako, očekivala sam veće protivljenje mojoj odluci, ali maleni je očito prilagodljiv promjenama..
    I po prvi put smo se mazili i grlili bez cike i skoro pa je jednako lijepo

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Layla prvotno napisa
    Mi smo jučer i preko noći progurali bez cike..poslije posla obavezno traži,no, odvratila sam mu pažnju. Prije spavanja je opet tražio, ali ja sam mu pokušala objasniti da nema više cike, da ćemo pjevati pjesmice prije spavanja i maziti se, malo je plakao, više protestirao, bez suza , ali smirio se i zaspao. Po noći se jednom probudio-naravno-tražio je, ali opet sam ga uspjela "zadovoljiti" vodom. Malo je protestirao, a ja sam mu pričala i pričala i pričala dok se nije smirio i opet zaspao...i spavao do jutra (inače nije tako, budio se češće).
    Ne mogu a da ne priznam da sam tužna, ali naše se dojenje u zadnje vrijeme pretvorilo u obično (a bolno) natezanje bradavice i zato sam odlučila pokušati prestati. Dojimo skoro 21. mjesec. Nijednom nije bio bolestan. E, sad, nisam očekivala da će biti ovako, očekivala sam veće protivljenje mojoj odluci, ali maleni je očito prilagodljiv promjenama..
    I po prvi put smo se mazili i grlili bez cike i skoro pa je jednako lijepo
    Tako je slično bilo i kod nas.
    Ja još uvijek ne mogu vjerovati da ne dojim. Noćas sam sanjala dojenje...

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa
    [Tako je slično bilo i kod nas.
    Ja još uvijek ne mogu vjerovati da ne dojim. Noćas sam sanjala dojenje...

A ja sad čekam mengu, a a ak ne bude menge, čekat ću bebu

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Baš sam htjela pitat kak je bilo s cicama, a onda sam pročitala da je muž odglumio izdajalicu :D čini se da će morat i moj

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Layla prvotno napisa
    Baš sam htjela pitat kak je bilo s cicama, a onda sam pročitala da je muž odglumio izdajalicu :D čini se da će morat i moj
    Da, malo je. Nije mi se dalo izvlačit izdajalicu.
    Navijam za plusić! (kod nas obje )

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E,da, plusić...ma,mi nismo planirali bebu, ali ako nas iznenadi-bit će nam drago,naravno
    Makar mi menga još uvijek ne kasni, za nekih tjedan dana ću počet razmišljat o testu..

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zanima me nešto još-dva dana i dvije noći ne dojim (i nadam se brzom navikavanju na to, i mom i djetetovom). Ne osjećam napetost niti kvržice. Prije prestanka dojili smo jednom dnevno i 1-2puta noću.
    Jel se napetost može još uvijek pojavljivati?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod mene nije više bilo napetosti. Doduše, moje su cice oduvijek bile underproduction, pa možda nije za usporediti ak si ti drugačija.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A,za ova dva i pol dana je super-očekivala sam veće probleme..inače kad bi se razdvajali na dva dana, znala sam uvijek se izdojiti, jer nisam mogla izdržat napetost..ipak,on je u zadnje vrijeme sam smanjivao postepeno,pogotovo noću...možda zato nema napetosti. Al se noćas naljutio na mamu jer "cike su umorne" i pobjegao k baki u sobu i tamo do jutra spavao...uh, ta djeca

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Niti ja nemam problema sa napetosti. Sve je sjelo na svoje mjesto.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, evo nama prolazi četvrti dan bez dojenja..napetosti nema, noćas je bilo super, zaspao je bez beda, pjesmice i pričice i zagrljaji, budio se, tražio "ode"(vode), popio, zaspao..preksinoć smo imali krizu, po noći je plakao i pobjegao k baki u sobu i tamo spavao do jutra!
    Puno mi znači to što me sad iskreno zagrli i kaže "mama", bez da čeprka po majici tražeći cike..

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kak se ponavljam...ispričajte me..vidi se da razmišljam samo o tom prestanku...nadam se da se moja odsutnost neće (previše) odraziti na poslovne rezultate

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

anchi, , super je da je ispalo bezbolno, a nostalgija će, nadam se, brzo proći

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

anchi, , super je da je ispalo bezbolno, a nostalgija će, nadam se, brzo proći

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja jučer ponovno,čvrsto odlučila prestat s noćnim dojenjem, doma došla u 20 h u 21 h mala prikopčana do 22 h. U 3 ujutro vrišti iz petnih žila i dere se CICI, neće ni vodu ni sok. Ja luda, kontam dižem se za manje od 3 h jer moram na posao i šta ću dižem majicu pa nek gospodična bira oče lijevu ili desnu i tako do jutra . Naravno ujutro ko da me netko tuko cijelu noć i još zakasnim na posao . Od danas sam karakter ( do noćnog deranja ). A kad se samo sjetim da je malac jadan osto bez cice s 13 mj. jer je doktor tako reko i jadničak je to za samo tjedan dana prihvatio ( i to bez suza ) , a cica mu je bila sve, a ova mala uzurpatorica nije marila za cicu do prije 3-4 mj. a sad mi neda živjet .

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne dojimo već 10 dana. Noći su nam biitnoo bolje :D
    D se koji put probudi, ali više ne traži cicu, tata ga lako uspije umiriti, nema više deranja. Budim se odmornija, mm također.

5. dan nakon prestanka su mi se stvorile kvrge (bezbolne) u desnoj cici i nju sam izdojila. Lijevu nisam ni takla, s njom nema problema.
    Danas je 5. dan od toga izdajanja, cica je za 5

Svim curkama koje kreću ovih dana u odvikavanje želim puno sreće

(Al krenite u to samo ako ste potpuno sigurne da je to ono pravo, nemojte biti podijeljenih osjećaja.)

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo da se nadovezem na ovu temu.Moja E. i ma 13mj. i cijelo vrijeme je na cici,dan i noc.Preko dana nece nista da jede,voce ni povrce.Preko noci ako joj nedam cicu ona urla i poteze pidamu da dode do cice.Sada se desava da je nadojim preko noci i ona dalje place,dam joj bocu i ona slisti punih 300ml.I onda opet budenje i trazenje cike.Da vam ne kazem koliko sam iscrpljena i umorna,a tek nervozna jer nece nista da jede.Neki dan me tetka vidjela sa malenom i kaze da je uzasno oslabila i da pod hitno moram prestati dojiti i da zato ona nece da jede.
    Zene moje,ja sam probala da joj nedam cice,ali bas i ne ide.Molim vas da me savjetujete.Hvala!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi jučer uspjeli zaspat bez cice, je potrajalo al je na kraju ipak zaspala i to bez plača :D . Naravno da sam bila :D jer mi bradavice već polako otpadaju, al onda me ulovila fijaka i sva sam bila ( muž je kad već pišem smajlićima bio otprilike ovakav -dosta mu mog: ja bi da ne cica, ja bi da cica ). Oko 3 u noći se probudila popila sok i nastavila čorit ( istina kod nas u krevetu ali nije tražila cicu ). Ja opet :D ,pa . I onda je negdje oko 4 dunula s našeg kreveta kolko je duga i široka i uspjela se smirit tek na cici. Pogađate da sam iz ( zbog pada ) prešla u :D ( zbog daljnje želje za cicom ). Ja u biti ne znam kaj bi sa sobom a ne kaj bi s nacicavanjem .

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nostalija će trajati
    a važnije od toga divno sjećanje (cijeli život)

kada je naša cica počela spavati po noći (proljetos), ja nisam znala kaj raditi po noći - to ti je višak slobodnog vremena
    uskoro sam naučila spavati

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tajchi73, bolje joj daj vodu nego sok
    to ti je vrag za karijes

moji općenito bolje vole vodu
    osim kada mm prošverca coca colu, onda su svi žedni

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor