Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Smanjeni trombociti?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Smanjeni trombociti?

Drage forumašice, molila bih vas pomoć. J. ima 2 godine, preko vikenda je imao 3 dana temperaturu, najviše po noći u rasponu do 38,7, četvrti dan mu je prestala nije se osuo, tako da sam isključila trodnevnu. Nije imao nikakvih drugih simptoma, osim da je imao rijetku stolicu, moglo bi se reći proljev - dva puta s dosta neugodnim mirisom. Četvrti dan smo otišli kod doktorice, pregledala ga je i rekla da je sve ok, ali da izvadimo krv. Jučer me je zvala doktorica da su mu malo smanjeni trombociti i da idući tjedan ponovimo nalaz ako mu bude sve ok, ako bude bolestan onda da dođemo već sutra. Mene je to baš šokiralo! Ne znam da li paničarim bez razloga, ona kaže da se uslijed te temperature mogu smanjiti trombociti. Da li je to stvarno tako? Inače tijekom ta tri dana bio je samo na sirupu i čepićima. Ako netko ima sličnih iskustava molila bih vas za komentar?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod virusne infekcije su vrlo cesto snizeni trombociti.
    Iz naseg iskustva moze da bude i od ibuprofena, ako si to davala protiv temperature.
    Uglavnom, mislim da nema mesta panici.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala na odgovoru Davala sam mu paracetamol samo, sirup i čepiće. Jutros smo odnijeli i urin na kontrolu pa ćemo vidjeti.

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj je maleni pred par mjeseci imao snižene tromb. A sve je najvjerojatnije krenulo, tako su nam rekli, nakon što je prebolio RSV i bakterijsku infekciju. Na taj se način valjda tijelo brani. Ne znam točno. To što tromb. padnu nije ništa strašno i sve se da vratiti u normalu, tako su mene smirili, jer sam ja bila sva u panici pošto je on dobio potkožna krvarenja - točkice, što je često znak niskih tromb. Sav se osuo od toga!! No do te neke trombo...nešto dolazi kada njihova vrijednost padne na nekih 30, a on je imao 100 i nešto sitno. Tako da ti mislim da to nije strašno, čak niti kad padnu skroz nisko. Eto, tako nekako je meni doktor objasnio (iako sam pola već zaboravila).

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kao sto im brzo padne broj trombocita, brzo se i oporavi.
    Nama je nalaz uglavnom bio uredan dva dana posle viroze. (Novi je imao samo virusne infekcije, ali nekad su bile zestoke).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kikica2 prvotno napisa
    Moj je maleni pred par mjeseci imao snižene tromb. A sve je najvjerojatnije krenulo, tako su nam rekli, nakon što je prebolio RSV i bakterijsku infekciju. Na taj se način valjda tijelo brani. Ne znam točno. To što tromb. padnu nije ništa strašno i sve se da vratiti u normalu, tako su mene smirili, jer sam ja bila sva u panici pošto je on dobio potkožna krvarenja - točkice, što je često znak niskih tromb. Sav se osuo od toga!! No do te neke trombo...nešto dolazi kada njihova vrijednost padne na nekih 30, a on je imao 100 i nešto sitno. Tako da ti mislim da to nije strašno, čak niti kad padnu skroz nisko. Eto, tako nekako je meni doktor objasnio (iako sam pola već zaboravila).
    Sinoć, prilikom kupanja, sam primjetila točkice po trbuhu i malo po licu. Pomislila sam da je možda ipak bila trodnevna, ali vidim da te točkice mogu upućivati i na to da su mu smanjeni trombociti. U svako mslučaju hvala na odgovorima.

djeca3

Početno Re: Smanjeni trombociti?

Citiraj Alone prvotno napisa
    Drage forumašice, molila bih vas pomoć. J. ima 2 godine, preko vikenda je imao 3 dana temperaturu, najviše po noći u rasponu do 38,7, četvrti dan mu je prestala nije se osuo, tako da sam isključila trodnevnu. Nije imao nikakvih drugih simptoma, osim da je imao rijetku stolicu, moglo bi se reći proljev - dva puta s dosta neugodnim mirisom. Četvrti dan smo otišli kod doktorice, pregledala ga je i rekla da je sve ok, ali da izvadimo krv. Jučer me je zvala doktorica da su mu malo smanjeni trombociti i da idući tjedan ponovimo nalaz ako mu bude sve ok, ako bude bolestan onda da dođemo već sutra. Mene je to baš šokiralo! Ne znam da li paničarim bez razloga, ona kaže da se uslijed te temperature mogu smanjiti trombociti. Da li je to stvarno tako? Inače tijekom ta tri dana bio je samo na sirupu i čepićima. Ako netko ima sličnih iskustava molila bih vas za komentar?
    Bok!
    Zanima me kako je prošlo s trombocitima i da li su se još snižavali?
    Moja M ima 3,5 godine. Trombociti su joj se snizili prvi puta u 7 mjesecu i od tada se borimo s tim. Kod svake viroze joj se smanje i za tjedan dana dođu na normalu. Doktorica veli da ne paničarimo. A ja bi najradije svaki dan vadila krv. Problem je kad padnu ispod 100 i da ne dođe do udarca u glavu pa stalno strepim nad njom. Da li možda netko zna nešto o tome i da li je imao sličnih slučajeva. Dr veli da je to neke virusno. A meni je sve to čudno.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni su za vrijeme i nakon poroda jako grunuli trombociti dole,ali su se u roku od 2 tjedna nakon poroda popravili.isto tako kad sam bila mala imala sam stravična krvarenja iz nosa,doslovno poplave i sva sam bila u masnicama,iz istog razloga-trombocitopenija i anemija.a uzrok je vjerojatno bio kod mene u mega dozama antibiotika zbog nenormalno čestih gnojnih streptokoknih angina koje su me slabile i slabile.tak su mi objasnili.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pitam i ovdje, jer nitko ne odg.na drugoj temi: Maleni je ovaj vikend imao jako visoku temp. 39,7. Radili nalaze, kaže doktor, upale nema, krvna slika odlična, ali malo niži trombociti. Primjetih danas lagani, jedva oku vidljivi osip na njegovu trbuhu. Usto je, iako fibre nema od ponedjeljka, razdražljiv i kenjkav, a dr traži da ipak ponovimo kks, za svaki slučaj. Ja pitam zašto, što može biti, a on onako usput, da sumnja, ali moguća je autoimuna bolest?! Molim vas, neka mi netko kaže da je ovo samo obična viroza. Inače, ima 2 i po godine, zadnji put je bio bolestan prije godinu dana, bezvezna prehlada.

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja imam konstantno snižene trombocite i doktor mi je nedavno nakon što sam zakurila nakon manjeg operativnog zahvata rekao da nikako ne bih smjela koristiti paracetamol jer je trombocitopenija jedna od njegovih nuspojava.
    Dalje, osip uzrokovan trombocitopenijom nije u stvari osip već se radi o sitnim potkožnim krvarenjima koja izgledaju kao male masnice (veličine vrha pribadače), isprva su crvenkasto ljubičaste, a kroz par sati možeš vidjeti kako postaju plavo ljubičaste i kroz dva tri dana u potpunosti nestaju. Uglavnom se prvo pojavljuju po nogama.
    S obzirom na preboljenu virozu, koja sama po sebi može biti uzročnikom trombocitopenije, mislim da ne trebaš paničariti.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala ti, nadam se da nije ništa ozbiljno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj jedna zdenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam konstantno snižene trombocite i doktor mi je nedavno nakon što sam zakurila nakon manjeg operativnog zahvata rekao da nikako ne bih smjela koristiti paracetamol jer je trombocitopenija jedna od njegovih nuspojava.
    Dalje, osip uzrokovan trombocitopenijom nije u stvari osip već se radi o sitnim potkožnim krvarenjima koja izgledaju kao male masnice (veličine vrha pribadače), isprva su crvenkasto ljubičaste, a kroz par sati možeš vidjeti kako postaju plavo ljubičaste i kroz dva tri dana u potpunosti nestaju. Uglavnom se prvo pojavljuju po nogama.
    S obzirom na preboljenu virozu, koja sama po sebi može biti uzročnikom trombocitopenije, mislim da ne trebaš paničariti.
    A s čim bi onda trebala skidati povišenu temp? Jer i paracetamol i acetilsalicilna kis (Andol, Aspirin) i ibuprofen i voltaren se mogu povezati s obaranjem trombocita.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam mu u 48h dala 6 doza, 5 puta sirup, jednom (pola) čepića paracatamola. To je manje od preporučenog, pokušala sam na sve načine skidati temp., ali nije išla ispod 39,2. Jutros osipa gotovo da i nema.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 14.02.2013. at 09:31

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •