Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Čuvam posao u jednom gradu,selim u drugi.Molim savjet.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Čuvam posao u jednom gradu,selim u drugi.Molim savjet.

Situacija je sljedeća.Stalno sam zaposlena već 6 godina u osnovnoj školi u gradiću gdje trenutno živimo.Preda mnom je porod treće bebe i iskoristiti ću tri godine porodnog dopusta.

Međutim,zbog duplo plaćenog muževog posla selimo na more,gdje smo dobili i zemljište u nasljedstvo pa planiramo dolje i graditi kuću.

Selimo se u listopadu,kad smjestimo oba klinca u novi vrtić.

U te tri godine planiram pronaći posao dolje u nekoj školi,a dotle čuvati radno mjesto u postojećoj.

Ono što me muči je moje mjesto boravišta.Moram li ostati prijavljena gdje jesam,s obzirom da čuvam posao,ili se mogu prijaviti dolje?Tu su i doktorski/zubarski/ginekološki kartoni-da bih imala tu zdravstvenu skrb dolje,moram biti i prijavljena dolje,jel tako?

Djecu zbog vrtića prijavljujem dolje.Oni su inače prijavljeni na mene,jel to problem(npr moram im promijeniti zdravstvene iskaznice,to ide preko moje škole,ali će na novima biti šibenska adresa?)

ako bi mi netko znao pomoći riješiti zavrzlamu,bila bih jako zahvalna.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bolje je da djeca budu prijavljena na tvog supruga-jer sljedeće tri godine nećeš moći koristiti porezne olakšice za njih, a za mjesto boravka, mislim da s poslom nema nikakve veze.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo s prijavom na supruga neće još ići izvjesno vrijeme.

A jel dovoljna prijava promjene boravišta na MUP-u-dobije se potvrda koliko ja znam,da ne moram mijenjati odmah dokumente?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala sorci idem iščitavat

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A jel tebi problem da nakon sto odes na porodiljni poslodavac sazna za tvoje namjere ne povratka na isto radno mjesto?

Ne vidim nigdje problem, zasto ti ne bi mogla imati prijavljenu adresu na jednom mjestu a raditi na drugome? (ovo raditi mislim biti zaposlena).

Posto se ionako ne mislis vracati na stari posao onda slobodno promjeni adresu (sto si po zakonu i duzna).
    Zbog promjene adrese stanovanja nitko ti ne moze dati otkaz, pa da i nisi trudna

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    A jel tebi problem da nakon sto odes na porodiljni poslodavac sazna za tvoje namjere ne povratka na isto radno mjesto?

Ne vidim nigdje problem, zasto ti ne bi mogla imati prijavljenu adresu na jednom mjestu a raditi na drugome? (ovo raditi mislim biti zaposlena).

Posto se ionako ne mislis vracati na stari posao onda slobodno promjeni adresu (sto si po zakonu i duzna).
    Zbog promjene adrese stanovanja nitko ti ne moze dati otkaz, pa da i nisi trudna
    Pa ja bih to najradije i učinila,nije mi problem ako poslodavac to sazna,ako je dakle moguće živjeti u jednom gradu a imati radno mjesto u drugom.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja znam ljude koji svaki dan iz Siska i Bjelovara putuju u Zg na posao

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vidiš,a radi se o drugim županijama.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa mislim da Bjelovar nije u ZG županiji, ali neovisno o tome, sigurno ti adresa nema veze s radnim mjestom.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prebrzo čitam, to s različitim županijama si i sama napisala

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja ovako:
    radno mjesto Zadar, živim u Zagrebu. doktori i sve ostalo u zagrebu. Prije toga sam radila u zagrebu a bila prijavljena u rijeci, a doktori su mi bili u zagrebu... Spadam pod hzzo Zadar, to znači da mi je knjižica na Zd, kao i mojoj kćeri, a i jedna i druga živimo u zg i tu idemo kod doktora i sve ostalo...
    u mjestu gdje radiš moraš imati prijavljeno boravište (ono privremeno) da bi ti se mogao isplaćivati prijevoz (može biti unutar 100km od mjesta rada).
    Znači, svi se lijepo prijavite na novu adresu, prebacite kartone kod novih doktora i uživajte.
    Djecu zbog vrtića prijavljujem dolje.Oni su inače prijavljeni na mene,jel to problem(npr moram im promijeniti zdravstvene iskaznice,to ide preko moje škole,ali će na novima biti šibenska adresa?)
    na zdravstvenim iskaznicama ne piše adresa
    što se tiće škole, njima je svejedno. ne moraš mijenjati zdravstvenu iskaznicu, ona ima veze s poslodavcem, ne s tvojom adresom...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala puntica,baš konkretan savjet

vid stvarno,ne piše adresa

ovo za prijevoz mi ne igra,mislim,ionako sam na porodiljnom,jel tako?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

puntica koju adresu imaš na osobnoj?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zg, i to staru staru (već više od godinu dana ne živim na toj adresi). i ja sam na porodiljnom i prijevoz mi ne igra ulogu pa trenutno nisam uopće prijavljena u zadru, niti privremeno. niko me ništa ne pita 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •