Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: MOLIM HITNO SAVJET!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno MOLIM HITNO SAVJET!

Trudna sam mjesec dana, a u firmi zaposlena sest mjeseci i nekih desetak dana, na neodredjeno.

Firmu preuzima novi vlasnik i najavljeni su otkazi u određenim sektorima, zbog preustroja firme.
    Iz pouzdanih izvora znam da sam na listi za odstrel!

Sto mi je ciniti i koja su mi prava?
    Hvala unaprijed

Ocajna

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

možda ti pomognu informacije s ovog lika:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=174&Show=579

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: MOLIM HITNO SAVJET!

Citiraj N&L prvotno napisa
    Trudna sam mjesec dana, a u firmi zaposlena sest mjeseci i nekih desetak dana, na neodredjeno.

Firmu preuzima novi vlasnik i najavljeni su otkazi u određenim sektorima, zbog preustroja firme.
    Iz pouzdanih izvora znam da sam na listi za odstrel!

Sto mi je ciniti i koja su mi prava?
    Hvala unaprijed

Ocajna
    imaš ugovor na neodređeno i ne mogu ti dati otkaz dok si na porodiljnom

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sto prije obavjesti poslodavca da si trudna, od trenutka kada poslodavac zna da si u drugom stanju zasticena si ko' licki medvjed

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ne možeš dobiti otkaz dok si trudna - odmah mu reci. A kad se vratiš s porodijskog ga (teoretski) možeš tužiti ako te otputi - znam za 2 slučaja

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    ne možeš dobiti otkaz dok si trudna - odmah mu reci. A kad se vratiš s porodijskog ga (teoretski) možeš tužiti ako te otputi - znam za 2 slučaja
    Nema ga sta tuziti, nakon povratka s porodiljskog, nakon 2 tjedna ima jednaka prava kao i svaki drugi radnik u toj firmi, pa tako moze dobiti i otkaz :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

(teoretski) ga možeš tužiti ako ti da otkaz neopravdano. Moj brat radi kao odvjetnik i imali su sličan slučaj.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala na trudu!
    Ali, ja sam danas ipak dobila otkaz, kao i jos sedam cura koje je radilo sa mnom. Trenutno, a mozda i za stalno se zatvara sektor firme u kojem smo radili i poslodavac kaze da ne moze uciniti nista da bi se rijesio nas status.
    Na koji nacin se situacija razvijala, nisam imala priliku ni rec da sam trudna.

Sta je tu je, ne mogu se vise zivcirati oko toga, jer sam vec danima van sebe, sto uopce nije dobro za moje trenutno stanje...

I sto sad? Traziti novi posao? Prijaviti se na burzu?
    Koja su mi prava?

Kako do ostvarenja porodiljne naknade vece od 1600 kn?

Zahvaljujem svima na ulozenom vremenu i trudu

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

daj provjeri ili neka te savjetuje netko tko zna bolje - ali mislim da imaš vremena 15ak dana od kad ti da otkaz reći mu da si trudna - i onda otkaz ne vrijedi

Držim fige

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zatvara se sektor,a ne firma. Ako nisi još ništa potpisala, mislim da otkaz još nije pravomoćan, idi u računovodstvo, kod pravnika firme, direktora.. i reci da si trudna.
    Nadam se da će ti se brzo javiti netko od cura pravnica, ovo ja onako na osnovu onoga što sam načula i na osnovu svoje intuicije pišem. Ali, ne potpisuj još ništa, ako već nisi. Mislim da osim ako cijela firma nije otišla u stečaj otkaz ne bi smjela dobiti.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako nisi potpisala nema ti pravo dati otaz. A i ako jesi potpisala imaš 15 (ili čak mjesec dana :/ ) vremena da mu kažeš da si trudna i otkaz ti ne vrijedi. Ne daj da te tako samo šibnu!

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Osim toga trebala bi imati mjesec dana otkazni rok.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne, nisam jos nista potpisala.
    Sredinom sljedeceg tjedna bih trebala ici u firmu po papire.
    Otkazni rok jest mjesec dana, al u ovom slucaju samo na papiru.
    Ovo mi je prva trudnoca, tako da se prije nisam susretala s ovakvim stvarima i nisam bas upucena.
    Znaci, ako mu kazem da sam trudna, nemam mi pravo dati otkaz. To sam shvatila.
    Ali sto cu raditi, kad vise ne postoji radno mjesto za koje sam kvalificirana? Nije mi jasno, stvarno!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ako ti nitko od pravnica ne odgovori pitat ću na pravnom faksu, ali tek idući tjedan

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala svima na paznji.
    Suprug je nasao pravnika koji ce se pozabaviti mojim slucajem.
    Svima lijepi pozdrav i nadam se tipkanju na nekoj vedrijoj temi

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Draga moja nista ne brini, za svaki slucaj ja bih na tvome mjestu kopirala potvrdu o trudnoci od doktora (trudnicku ili pov. bolesti) i uz potpisanu izjavu poslala preporuceno s povratnicom na adresu firme.

Moj ti je slucaj recimo da sam ja kada sam otisla na porodiljni bila obavjestena o raspadu moje firme, tj od zatvaranju, nakon konzultacija tu na forumu obavjestila sam ih da mi otkaz ne mogu dati i da mi ne pricaju bajke o stavljanju firme u mirovanje kada sam ja zaposlena u njoj (a otkaz ne mogu dobiti).
    Naravno da su odustali od icega, vidjeli su da me ne mogu namagarciti
    Kako su si rjesili to pitanje ne znam, niti me iskreno briga, znam samo da sam i dalje nakon 2,5 godine porodiljnog i dalje zaposlena osoba.

Sretno ti bilo u svakom slucaju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •