Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: anemična beba

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno anemična beba

Danas smo bili naredovnoj kontroli i cijepljenju, a zbog kašlja nas je doc. poslao provjeriti krvnu sliku. Sve ok, osim željeza. Ja sam inače sklona anemiji (organizam mi baš ne prihvaća najbolje željezo) i u trudnoći sam uzimala ferolek. Sad je bebač dobio željezo, C-vitamin i još standardni D-vitamin ima od prije. Nekako mi se to čini puno... :/ Ima li još netko željezna iskusva?
    Jel bi bilo bolje da ja uzmem preparat za sebe pa da on dobije u mlijeku?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jel bi bilo bolje da ja uzmem preparat za sebe pa da on dobije u mlijeku?
    Mislim da je ovo dobra ideja jer bebe najbolje iskoriscavaju gvozdje iz majcinog mleka, mnogo bolje nego kad se njima daje u obliku sirupa...

Negde sam citala da iskljucivo dojene bebe do nekog 6.-8. meseca imaju fiziolosku anemiju koja se odlikuje niskim gvozdjem i takva anemija ne treba da se leci !

Mozda bi bilo dobro da proveris sa nekim drugim pedijatrom...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E sad mi smo dojili do 13 mjeseci a Roku je s nekih 10 mjeseci utvđena anemija i to dosta jaka tako da je on pio sirup Legofer dobra 4 mjeseca i nakon toga se popravilo. Meni niko nije preporučio da ja pijem zeljezo, e sad dal zbog toga što je bio već 10 mjeseci star ili nešto drugo neznam. Al znam da se sa anemijom nije za igrat i da je Roko bio mjesec dana stalno bolestan, sa 3-4 dana pauze i nakon toga mu je utvrđena anemija, nakon kure zeljeza je super. TO je naše iskustvo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Negde sam citala da iskljucivo dojene bebe do nekog 6.-8. meseca imaju fiziolosku anemiju koja se odlikuje niskim gvozdjem i takva anemija ne treba da se leci !
    Ovo bi svakako trebalo proveriti, zato sam i napisala da huchi potrazi savet od drugog pedijatra... :/ ja mislim da se tu podrazumeva anemija (blaga, naravno!) u iskljucivo dojene dece do 6. meseca, a posle toga se podrazumeva uvodjenje dohrane i namirnica koje u sebi sadrze gvozdje...tako da se posle toga anemija popravlja...

Moram potraziti neki link...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Huchi ja sam stalno anemična,cijelu trudnoću sam bila na retaferu i kad je Dora imala par mjeseci pedijatrica mi je rekla da nastavim uzimati željezo jer da je to najbolji način da dijete dobije željezo jer je iz majčinog mlijeka pa je maksimalno iskoristivo.Ako djetetu daješ direktno željezo može mu stisnuti ili razvodniti stolicu,svi će ti doktori preporučiti da je najbolje preko mlijeka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi pijemo željezo: Ferrum Lek 2x12 kapljica, tabletica C vitamina radi boljeg iskorištavanja željeza i 4 kapi D vitamina.

Ja, nažalost, ne smijem uzimati željezo, jer ga imam malo preko gornje granice (?!) tako da dodatni unos preko mlijeka ne dolazi u obzir.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Huchi ja sam stalno anemična,cijelu trudnoću sam bila na retaferu i kad je Dora imala par mjeseci pedijatrica mi je rekla da nastavim uzimati željezo jer da je to najbolji način da dijete dobije željezo jer je iz majčinog mlijeka pa je maksimalno iskoristivo.Ako djetetu daješ direktno željezo može mu stisnuti ili razvodniti stolicu,svi će ti doktori preporučiti da je najbolje preko mlijeka
    E, to je i naš slučaj. Samo, meni organizam iz xy razloga ne skladišti dobro kalij i željezo (čitala sam da to može biti zbog A krvne grupe). U trudnoći sam uzimala Prenatal+željezo (ukupno 200% preporučene dnevne doze) i opet sam anemična. Jedemo puno voća i povrća nešto manje crvenog mesa, puno ribe, int. žitarica... baš ne kužim.
    Mislim si, ako je maleni na mene, možda sirup ni njemu ne pomogne... a opet treba željezo. Ja sam inače više za prirodne lijekove i muka me hvata od tih kemijskih vitamina. Na onoj listi nuspojava bude popis :shock: .
    Idem ja prvo probat preko mlijeka, pa ću provjeriti bebi stanje... niš, kupit ću kupinovo vino, ciklu, i još tih željeznih namirnica pa da vidimo...

A o drugom mišljenju... ...koliko ljudi pitam toliko će biti mišljenja, ako ne i više, u to sam se uvjerila. Za sve moje boljke do sada imala sam toliko pogrešnih dijagnoza da mi je muka (čak su mi bili rekli onako usput da možda imam leukemiju , a ja bila prekomjerno umorna, anemična i pod stresom do j..a).

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam svojim klincima davala Zelenu magmu,a to i sama koristim kad mi treba jer mi organizam isto nikako ne iskorištava "kemijsko" željezo.
    Aleksandar je bio izrazito anemičan i ja sam mu umjesto čaja svaki dan dala jednu flašicu magme. I to mu je pomoglo. Zelena magma ima i druga jako ljekovita svojstva a radi u stvari o mrvljenom lišću mladog ječma i ne može naškoditi ni najmanjoj bebi.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Huchi kad čitam što pišeš samo klimam glavom,ja sam provala kupinovo vino i tekuće željezo,ali samo mi je retafer poboljšavao krvnu sliku.Sad pijem spirulinu,mogu ti samo reći krvna grupa A+

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm...
    i nas pedijatrica gnjavi sa zeljezom ali posto sam ja Elu iskljucivo samo dojila do 6mj. nisam htjela nista dodavati onda smo se razbolili (prehladica) pa joj je vadila krv i teljezo je bilo negdje na sredini i tsko da opet nisam htjela davati preparate zeljeza! jos uvijek ju dojim i sad ima 1god. i opet me dr. gnjavi sa zeljezom !
    Samo nama je rekla da ovaj nas proizvod 'Legofer' nije bas za bebe pa da kupimo u Italiji ili Njemackoj kapi zeljeza za dojencad i tako smo mi iz predstroznosti / zlu ne trebalo kupili u Njem. FerroSanol kapi ali eto jos ih nismo koristili sad se premisljam bili joj ipak dala malo jer smo prezivjeli gadnu crijevnu virozu (5 dana pakla) ali vidjeti cemo jos!
    Takodjer i ja pijem zelenu magmu jer kazu svi jako je dobro za dojilje, a Ela mi nece ni blizu Zelene magme kad ju napravim za popiti!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Prvi put čujem za zelenu magmu!
    (znam za zelenu mambu )
    Vidjela sam u biljnoj apoteci ferrogreen pa sam mislila to uzet. To je bar biljno.
    mel, mislim da željezo dosta utječe na obrambeni mehanizam, pa mislim da bi trebala ela ipak malo popraviti sliku. Nisam neki stručnjak, ali znam da su meni govorili da nisko željezo nije dobro. :/
    Može još info o toj magmi?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zelena Magma ti je full priridna,imaš u Bio i Bio reklamne letke u kojima piše o sastavu,pogledat ću imam li još letek doma pa ti ga mogu poslati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

green magma - zelena magma je potpuno biljni preparat, koji organizam jako brzo iskoristi, sadrzi dosta minerala i vitamina i super je dodatak prehrani, dize krvnu sliku, a poseno zeljezo, smiju ga piti i mala djeca, nema nuspojava ni stetnog djelovanja, dakle super!!
    Postoje tablete i prasak, cijena najmanjeg pakiranja praska je 133,00kn - vjerovatno ovisi di se kupi, a kupuje se u ducanima zdrave hrane i vjerujem da ima i u ljekarnama 8)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

JEste vi sigurne da je Zelena Magma za željezo :? Koliko ja znam za željezo se preporuča Spirulina a ne ZM.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zelena magma ima 10x više željeza od bilo kojeg drugog izvora i zato je baš za lječenje anemije. Ima i neki pripravak zelene magme posebno za žene (nisam ga koristila ali popravlja stanje s PMS i bonim ovulacijama, dugim krvarenjima itd.). Mislim da ima i još par pripravaka zelene magme specijalno za neke bolesti.
    Ferogreen je isto jako dobar, međutim ne mogu ga piti jako mala djeca jer sadrži kocentrirane sokove puno vrsta povrća pa se ne preporuča ispod godine dana.
    Ovo što ja pišem su preporuke "moje" makrobiotičarke, tj. žene koja kod nas drži dućan i predavanja na temu makrobiotike.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Samo sam jednom u životu bila anemična i to poslije spontanog gdje sam izgubila dosta krvi i meni je pomoglo kupinovo vino-mala čašica prije spavanja.Za djecu do 6 mj. starosti je normalna tzv.fiziološka anemija jer se mijenja njihov fetalni hemoglobin sa hemoglobinom kakav imaju odrasli.Anemija je najizraženija oko 3.mj. starosti.Davanje željeza djetetu baš i nema smisla do 6.mj. jer se nema na šta vezati.Pedijatri, međutim,znaju dati željezo i to naročito ako je mama u trudnoći bila anemična jer takva djeca imaju izraženiju anemiju nego djeca čije su mame imale normalno željezo u trudnoći.
    --------------------
    Martin,01.11.2004.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ferogreen je isto jako dobar, međutim ne mogu ga piti jako mala djeca jer sadrži kocentrirane sokove puno vrsta povrća pa se ne preporuča ispod godine dana
    To mi je pila kćer kad su joj bile 2 god. a mislila sam to uzeti sebi.

Tu u kvartu nemaju Magmu, a to mi se čini kao najbolja solucija, pa ću morat do grada. MM je uvijek s autom, a u bus s njih dvoje mi je koma...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sto je to feerogreen i gdje se moze nabaviti?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ferrogreena je sirup za lječenje anemičnosti isključivo biljnog porijekla. Možeš ga nabaviti u skoro svakoj biljnoj ljekarni a imaju ga i neke privatne ljekarne. Ja sam iz Čakovca pa ne znam gdje ga možeš nabaviti drugdje.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Luciji (5 mjeseci) je željezo malo niže ali još uvijek u granicama normale - doktorica nam je ipak dala recept za kapi. Isključivo je dojena beba, ja uzimam Prenatal, moje željezo je otkad znam za sebe bilo rubno ali nikad nije preraslo u anemiju...
    Pročitala sam sve o tome na portalu i sad nisam ziher da li da joj to uopće dajem ili da se napravim ludi Tošo? :?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

preporučam sezam za veće bebe-klince. Recept kao za gomashio samo bez soli. Dakle uzmete toliko sezama da vam pokrije dno tave i lagano na plinu (to je poželjnije jer je sezam jako lagan pa brzo odskače) ga ugrijavate sve dok ne dobije lijepu zlatno-smećkastu boju i dok se sjemenke ne "napušu". Kada je gotov tako topao stavite ga u posudu (ja koristim japanski suribachi- posebna glinena posuda s utorima unutra - no može poslužiti bilo koji mužar) i polagano smrvite. Ne mora biti skroz do praha smrvljen dovoljno je da sjemenke puknu. Tako gotovo ostavite da se ohladi i spremite u staklenku. Stavljajte djetetu na hranu koje jede. Ima okus po čevenom Smokiju tako da ga djeca vole a izrazito je bogat željezom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •