-
preporučam sezam za veće bebe-klince. Recept kao za gomashio samo bez soli. Dakle uzmete toliko sezama da vam pokrije dno tave i lagano na plinu (to je poželjnije jer je sezam jako lagan pa brzo odskače) ga ugrijavate sve dok ne dobije lijepu zlatno-smećkastu boju i dok se sjemenke ne "napušu". Kada je gotov tako topao stavite ga u posudu (ja koristim japanski suribachi- posebna glinena posuda s utorima unutra - no može poslužiti bilo koji mužar) i polagano smrvite. Ne mora biti skroz do praha smrvljen dovoljno je da sjemenke puknu. Tako gotovo ostavite da se ohladi i spremite u staklenku. Stavljajte djetetu na hranu koje jede. Ima okus po čevenom Smokiju tako da ga djeca vole a izrazito je bogat željezom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma