-
Pa što onda mogu učiniti da se situacija ne pogorša? Nisam sigurna ali mislim da je demineralizacija u pitanju, vdim da su mrljice ostale iste te se već mjesecima ništa ne mjenja, ali se ipak bojim da se s vremenom ne pogorša.
-
I ja se pridružujem pitanju!
-
moj ima te mrlje na gornjim četvorkama! i to do prekjučer je imao samo na jednoj iako peremo zube svaki dan, sad ima na obje??!
kako da to spriječim i uklonim ili spriječim širenje???
-
Za to će trebati pronaći nekoga tko se razumije u moguće uzroke promjene boje i krenuti odatle. Postoji nešto što na engleskom zovu "bottle mouth", a mislim da je rješenje malo radikalno - vađenje mliječnih zubi. Nisam stručan pa samo navodim što sam usput pronašao i nisam baš uvjeren da pogađa samo djecu na bočici.
Fluor definitivno neće pomoći, a zanimljivo je da je upravo fluor jedan od uzroka promjene boje http://www.webmd.com/oral-health/tooth-discoloration (tiče se uglavnom odraslih)
Fluor je najbolje izbjegavati.
-
Ne koristimo flor, niti ja nisam tijekom trudnoće, niti ona sada, zube vaditi nećemo, na flašicu nikada nije pila...hvala Davore anyway!
Možda je već netko bio kod zubar, raspitao se i saznao nešto... :?
-
Osoblje foruma
Možda je kamenac.Probaj da li to možeš sastrugati sa zuba.Da odete kod zubara ona bi to probala sa svojim spravama ,kod kuće ti jedino ostaju škarice za nokte ili nešto sl.(možda ti nešto bolje padne na pamet).Nastanak kamenca najviše ovisi o sastavu sline tako da nije nemoguće da ga i dijete ima,a u principu ne stvara nikakve probleme osim vizualnih(roditeljima).
-
Hm...ne znam, zar se kamenac obično ne hvata po rubovima zuba?
Ovo je onako plošno raspoređeno, više flekasto...možda ima veze sa kakvim viškom ili manjkom nečega u organizmu, ne znam.
-
Osoblje foruma
Ili je oštećana caklina(karijes )ili kamenac.
Ako je kamenac,on se skida mehanički.
Ako se ne skida onda je ovo drugo.
-
pa mi smo se dogovorili sa stomatologom, ali zasad nemamo izbora nego se nadati da nije propadanje zuba. zapravo se bojim da je ono što sam svojedobno čitala na zdravlju djece, i na neki način je 'bottle mouth' iako iz boce ne pije i nema dudu, ali sisa non stop.
vidjet ćemo. samo me iznenadilo kako je u par dana drugi zub potamnio
-
Znam da Medika dila nekakav set za remineralizaciju zubi, ali je katastrofično skup. Obično ga koriste u kombinaciji s ozonom, ali nije uvjet.
Rizik kod sustavnog čupanja zubi je da trajni izrastu cik-cak jer im nema što čuvati mjesto. Imam takav primjer u obitelji
-
Možeš li molim te napisati gdje si našao informaciju o takvom setu (googlam ali ne mogu naći konkretne informacije)?
Čupanje zuba ne dolazi u obzir, stomatolog to nije ni predložio.
Zapravo te naslage ima samo na dva zubića, ali na tom mjestu gdje je žuto je i udubljenje, pa se bojim da se ono s vremenom ne poveća. Željela bi u svakom slučaju nešto učiniti protiv toga :/
-
Kompić koji tamo radi je spomenuo da to postoji i nekakve astronomske brojke prije kratice "kn". Mogu ga pitati.
-
Hm, astronomske,
pa pitaj ipak molim te, a ja ću dotad tražiti još neko riješenje. Hvala
-
Lern Zahncreme NENEDENT BABY proizvođač Dentinox za bebe od 6 mjeseci do 2 godine, bez fluora, natrij lauril sulfata, mentola, konzervansa, a sadrži 13% ksilitola za zaštitu od karijesa, 20 ml 60,95kn, nabavljeno u apoteci.
Zubna pasta sadrži gel silicijevog dioksida koji nježno čisti i uklanja zubne naslage (plak) s mliječnih zuba a ksilitorl štiti od karijesa. U paketu je i silikonska navlaka - četkica koju roditelj navlači na kažiprst
-
Kupila sam Biobazine paste za zube za nas velike,a poslije i za klince. Ja zadovoljna osjecajem cistoce i svjezine nakon pranja(iako to nije ona " crna" po koju sam krenula u ducan po preporuci). Djecja Kids dental 1+,okus ananas, pise da je FLUoride FREE,sugar,paraben,sls and mentol FREE. Zvuci super. Okus tako-tako (isprva se osjeca taj ananas ,ali ubrzo gubi i ostaje praskasto u ustima),ali na stranu to jer je mozda subjektivno. No,obojale su nam se cetkice od te paste. Bijela plasticna vlakna na cetkicama nakon samo jednog pranja su pozutjela
Sad se pitam i brinem,kakva je to kemija? Gora od onih u konvencionalnim pastama,a duplo skuplja?
-
Kopiram s njihove stranice:
"Biobaza Kids Dental 1+ i 6+ ne sadrže fluorid, šećer, parabene i SLS te su Biobaza Kids 1+ zubna pasta sadrži prirodnu formulu, nježnog okusa posebno prilagođenu osjetljivim desnima te zaštiti mliječnih zubića. Dok ekstrakt nevena i ulje kokosa održavaju zube i desni zdravima, kurkuma svojim antibakterijskim djelovanjem štiti i daje prirodnu, žutu boju pasti.PRIRODNI SASTOJCI – ekstrakt nevena, kokosovo ulje, kurkuma"
Kurkuma je krivac za požutjelu četkicu.
Posljednje uređivanje od enchi : 18.02.2016. at 15:51
-
Oh,kurkuma,sve mi je jasno!
Hvala Enchi,bila sam komotna postaviti ovdje pitanje,a nisam prije pogledala sastav na njihovoj stranici(na ambalazi je presitno).
-
Oh,kurkuma,sve mi je jasno! Obojala mi je i radnu plohu u kuhinji..
Hvala Enchi,bila sam komotna postaviti ovdje pitanje,a nisam prije pogledala sastav na njihovoj stranici(na ambalazi je presitno).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma