-
Glavonožac s bobom
Muzgavci, hobotnica, lignje -šta god vam drago...ako se sprema hobotnicu onda je treba ostavit ostavit u ledu dan-dva da omekša pa je nije potrebno prokuhavat ... narezat na komadiće (ono da imaš zalogaj)...
na maslinovom ulju zažutit jednu veću kapulu, pa u to ubacit komade glavonošca po izboru i šufigavat neko vrime, a pri kraju šufigavanja ubacit i sjeckani češnjak... zatim se ulije malo vode ili riblje juhe ili ribljeg temeljca - šta već imate i začine (sol, papar, štagod po želji)... kad prokuha unutra ubacit bob i kuhat još 20-ak minuta... ukoliko želite uz bob možete ubacit i krumpir...
@ AM - ako stvarno nategnemo pojmove - ovo bi ti mogla bit jedna varijanta brujeta s nekim drugim povrćem
za riblje temeljce uvijek je dobro ostavit u zamrzivaču glave od ribe, škampi itd. ono šta biste inače i tako bacili ... pa kad spemate nešto u šta vam treba temeljac (rižoti, brujeti itd) samo prokuhate te glave u vodi i ubacite jedan lovorov list (ili nešto drugo šta vam odgovara) i eto super začina
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma