-
Brujet (brudet, brodet) ala peškadoro
Brudet je najbolji ako se radi od više vrsta ribe (obzirom da ne znam kako se književno kaže komarča i ostale sorte neću ni pisat nazive)... ali evo jedan dobar savjet - ako vam je dostupan ugor obavezno ga stavite u toć... ne morate cijelog, dovoljno je staviti samo glavu jer ona zgusne i začini brujet...
sve zajedno se stavi riba, obilato ulja, kapule, češnjaka, soli, papra i 2 lista lovora (po želji se doda malo koncentrata pomidora ili 1 nasjeckani pomidor) zalije se vodom i bijelim vinom... kuha se najprije na jakoj vatri pa se nakon što prokuha postepeno smanjuje dok se riba nije gotova...
postupak ako se kuha na otvorenoj vatri je dobro naložiti pa da se vatra sama smanjuje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma