Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Klokanica Soft&Dream Chicco

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Klokanica Soft&Dream Chicco

Cure, dal ima neka od vas tu klokanicu i kolko ste zadovoljne?
    Gledala sam ju u dućanu i sviđa mi se to kaj ima i ležeći položaj a i dosta je jednostavno umetnuti bebu unutra....ali još da provjerim i kod iskusnih mama

http://www.chicco.hr/ProductDetails/...t-Dream.wshtml

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni osobno su sve klokanice koma i (iako sam i sama prvo kao neiskusna mama kupila bila Soft&Safe chiccovu klokanicu ) ne kužim zašto kupovati tvrdu i neergonomičnu verziju marama, slingova i poucheva ...
    U ovom drugo navedenom je bebi udobno, fizijatri podržavaju nošenje u istima, između tebe i bebe nema praktički ničega

Baš mi bude žao kad vidim male bebe u tim velikim tvrdim klokanicama kako vise (doslovce vise!) a onda se i sjetim da sam ja tako i M. maltretirala prvih mjesec i pol

To ti je moje mišljenje

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi imamo soft&dream, ali nisam baš s njom zadovoljna.
    Osnovni nedostatak joj je to što ima remenje samo na ramenima, oko struka ništa, pa ti beba visi moglo bi se reći, oko vrata, jer remenje stoji dosta blizu vratu. Klokanica koju smo koristili za prvo dijete imala je i široki pojas oko struka, pa je čvršće stajala i tu je također bio oslonac, pa je teret na ramenima bio manji.
    Ležeći položaj nismo nikad ni koristili, jer ti tada klokanica visi samo preko jednog ramena.
    Također, dosta je duboka, pa je Dora (koja i nije baš mala beba), nekako sva potonula u nju i smetao joj je dio za podržavanje glavice, jer su krajevi nekako čudno stršali prema unutra.
    Što se tiče lakoće stavljanja i vađenja djeteta, to je točno, zaista je jednostavna za korištenje, ali nama su nedostaci prevladali, pa smo je jako malo koristili.
    Marama mi je bila višestruko bolji izbor, i u njoj smo provele puno više vremena.

Moja prva preporuka je marama, ali ako želiš klokanicu, nemoj si nikako kupiti onu koja nema pojas koji vežeš oko struka. S tim pojasom se težina ipak bolje rasporedi, pa ti leđa manje ispaštaju.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I nisam Doru stavljala u klokanicu dok nije napunila 2 mjeseca, iako piše 0+.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tnx na odgovorima....

marama mi izgleda nekako komplicirano za zamatanje...sling mi se sviđa ali mislim da mi je zapravo glavni problem kaj imam 163cm i 48kg (ne hvalim se nego da shvatite da sam mala ) i mislim da bi se nekako utopila u tim "krpama" dok ih motam oko sebe :/ :?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Leeeaaa prvotno napisa
    marama mi izgleda nekako komplicirano za zamatanje...sling mi se sviđa ali mislim da mi je zapravo glavni problem kaj imam 163cm i 48kg (ne hvalim se nego da shvatite da sam mala ) i mislim da bi se nekako utopila u tim "krpama" dok ih motam oko sebe :/ :?
    te 'krpe' se oblikuju prema tvom tijelu a klokanica ne. mislim da bi izgledala smiješnije u klokanici koja je velika kao ti. ja sam 1,65, sling i marama su mi super a klokanica...? u njoj izgledam ko prvašić prvog dana škole kad je torba veća od njega. ni ne vidim se, izgleda da dijete 'putuje' samo

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam visoka cijelih 162 cm. 8)
    Prvo dijete nosila sam u klokanici jer sam bila skeptična prema marami kao i ti. Za drugo sam se ipak odlučila na maramu i nisam požalila, brzo se ufuraš u vezanje i zapravo nije uopće komplicirano. Klokanicu sam dobila na poklon i mislila sam kako ću je puno koristiti, ali marama mi je neusporedivo bolja, pa je klokanica ostala vrlo malo korištena.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a dobro...krećem onda u ozbiljnije istraživanje slinga, nekako mi se više sviđa od marame.....

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

cure su ti sve već rekle. ja sam isto izabrala tu klokanicu, i nosila sam g u njoj. nisam bila baš prezadovoljna. sa drugim bi se djetetom sigurno odlučila za maramu. i ja sam se bojala da su komplicirane za vezanje.
    ipak, moraš uzeti u obzir da su marame tradicionalne nosiljke i da sigurno ima razloga što ih se tako dugo koristi.
    npr. meni je g lakše nositi u mei tai sad sa 2 godine i cca 15 kg, nego u klokanici kad je imala 5 kg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •