Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Ječmenac

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Ječmenac

U petak se D.probudi sa zakrmeljenim,zaljepljenim i natečenim desnim kapkom.Par dana prije mu je dio tog kapka uz nos bio crvenkast ali nisam tome pridavala pažnju.Pedica je dijagnosticirala:ječmenac!prepisala kapi i mast,te spomenula nešto da je moguće da će se prišt ići morati kirurški osatraniti :? Otok je splasnuo,malo je još crveno a prišt se skoro niti ne nadzire(još ga nema).Želim Vas pitati, da li prišt MORA narasti ili je moguće da sve prođe bez njega.Koji je tok izlječenja?Kad sam pedicu pitala od čega se to javlja, rekla je kao od nepravilnog rasta trepavica te da moram djetetu povremeno trepavice povlačiti prema dolje. :? Tako nešto prvi put čujem pa me zanimaju Vaša iskustva.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zar zaista nitko nema ništa za reći o ovome ?Kod nas još nema pomaka na bolje pa me sve više strah spomenutog kirurškog odstranjivanja.Kako se to radi kod djece i gdje u Zg?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da jedan od uzroka ječmenca može biti i manjak b-komplex vitamina.

Ja sam kao klinka često imala ječmenac i uvijek je spontano prošlo (mama mi je stavljala obloge od kamilice).
    Moj brat je kirurški kao odrastao odstranio ječmenac jer je bio ispod gornjeg kapka i nikako nije spontano prolazio.
    Obavio je to ambulantno u Vinogradskoj, sve je brzo bilo gotovo i nakon dan dva više uopće nije osjećao da su mu išta radili.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da bi ječmenac što prije prošao, dobro je izvaditi tj. počupati dlačicu jer se onda pora prije očisti.

Meni se jednom stvorio, iščupala sam tu trepavicu i za dan i pol prošlo.
    (Pročitala u jednom zdravstvenom savjetniku)

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo, friško: užas živi. Mi imamo 2,5 godine, glupi ječmenac koji traje cca mjesec dana, od čega smo zadnja dva tjedna mazali i kapali (odredila okulistica), danas na kontroli vidjela da nije krenulo na bolje (a bogami ne moraš biti dr da to vidiš) i sutra idemo u Vinogradsku na dogovor za 'čišćenje'. Rekla je da se to mora kirurški maknuti. Ima na gornjem i donjem kapku lijevog oka. Rekla je da se radi u kratkotrajnoj anesteziji, za par sati ide doma, ja ću biti s njim cijelo vrijeme. No pretrage treba napraviti zbog anestezije i već mi je od toga slabo. A imamo i bebu od niti 6 mjeseci koja doji... za poludit.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo i Lovre u klub ječmenac.

Prvi je bio stvarno gadan. Trebalo je oko mjesec dana da sazrije. Bio je na gornjem kapku lijevog oka. Mazali smo i kapali s tobrexom koji ga je "izvukao" na vanjsku stranu kapka. Uuuužas. Još ima krasticu, nikako da prođe, prošlo je već mjesec dana od puknuća. Kada ga je okulist pregledao, rekao je da je dosta veliki, ali nije tvrd i da će vjerovatno proći sam od sebe. Ukoliko nebi prošao, ide se na čišćenje, ali se na njega odlučuju tek nakon cca tri mjeseca jer je to ipak anestezija, a radi se o malom djetetu.

Nakon jedno dva tjedna, napravio se novi, na donjem kapku desnog oka. Prošao je za manje od tjedan dana. Puknuo je iznutra, ujutro se probudio krmeljav.

Sada mi se čini da ima novi, opet na gornjem kapku lijevog oka u vanjskom kutu.....

kako sam čula od nekoliko osoba, kada se pojavi prvi, vjerovatno će ih se pojaviti još nekoliko za redom.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja je sestra kuburila s jačmirima oduvijek.
    Prijeki lijek, neko je već napisao, oblozi od kamilice i uzimanje vitamina B kompleks.
    Većinom su polazili tako, dva puta je ipak morala na operativno odstranjivanje, zahvat nije strašan i brzo zacijeli.

Ovo za čupanje trepavica prvi put čujem, ali sam čula za jedan navodno, hm, "starinski" lijek, malo je grous ali vrijedi probati obzirom da se o djetetu radi...ili bolje da ti na pp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •