Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: 2 pitanja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno 2 pitanja

1. sto kada dijete duzinom i sirinom preraste as 0+ a jos nije spremno za sjedalicu iz vece grupe (dijete od 9 mj)??

2. zasto nigdje u rodinim brosurama uz natpis da je u RH zabranjeno voziti dijecu naprijed nije nigdje naznacen detalj da je dozvoljeno voziti dijete na prednjem sjedalu ako nema zracnog jastuka (ili je iskljucen), ako je mlađe od 2 god. te ako je isto vezano u as suprotno od smjera voznje??

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim da ti je ovo pod dva tek došlo s novim zakonom.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da nije dozvoljeno voziti dijete na prvom sjedalu, bez obzira na to što je u as.

Ili smije po novom zakonu? Ovaj podatak bi mi bio stvarno koristan.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

preko uha sam slušala razgovor s policajcem u dobro jutro, hrvatska gdje se o tome pričalo, sad, nisam sigurna je li to bio prijedlog ili nešto već usvojeno.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: 2 pitanja

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    1. sto kada dijete duzinom i sirinom preraste as 0+ a jos nije spremno za sjedalicu iz vece grupe (dijete od 9 mj)??
    Onda ti je (koliko ja znam) jedina opcija kombinirana AS 0 - 18 kg.
    Imaš ovdje nešto i o kombiniranoj pa malo prouči topic.

2. zasto nigdje u rodinim brosurama uz natpis da je u RH zabranjeno voziti dijecu naprijed nije nigdje naznacen detalj da je dozvoljeno voziti dijete na prednjem sjedalu ako nema zracnog jastuka (ili je iskljucen), ako je mlađe od 2 god. te ako je isto vezano u as suprotno od smjera voznje??
    Pretpostavljam da zato što su brošure tiskane prije novog zakona.
    Evo dio gdje se spominje u zakonu.
    Čl. 163
    (6) Vozač motornog vozila može prevoziti dijete do dvije godine starosti na prednjem sjedalu vozila ako vozilo nema suvozački zračni jastuk ili ako je suvozački zračni jastuk isključen i ako se dijete prevozi u sigurnosnoj sjedalici postavljenoj suprotno od pravca vožnje koja je pričvršćena za vozilo pomoću sigurnosnog pojasa na tri točke vezivanja ili posebnim kopčama u vozilu.
    A tu ti je na portalu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: 2 pitanja

U kom smislu "preraste"?

U svezi prijevoza na prednjem sjedalu, kahna je sve tocno rekla. S tim da se dijete, ako je ikako moguce, ne bi smjelo prevoziti na prednjem sjedalu jer je rizik ozljede uslijed sudara znatno veci na prednjem sjedalu naspram straznjeg (kad nema zracnog jastuka; kad ga ima, on ga moze ubiti).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa napisala sam....duzinom i sirinom iliti velicinom

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Angelina, dijete može prerast as u visinu, kada joj glavica dodje do vrha tj. min 2 cm od vrha (odnosno kako točno piše u uputama) ili u težinu, da ima više od 13 kg.

E sad, dužinom i širinom bi značilo točno što?

Da su joj noge predugačke, da joj je sjedalica preuska...

Noge ne igraju nikakvu ulogu što se sigurnosti tiće, one nisu preduge i ne smeta djetetu ako dodiruje sjedalo ispred sebe.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

znam kada dijete prerasta...znaci preuska i prekratka (gledam glavu a ne noge...znaci manje od dva cm

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onda gledas kupiti drugu as koja se moze montirati suprotno smjeru voznje a da nije prekratka. Takva moze biti neka druga as grupe 0+ ili neka kombinirana 0+/I.

Mada, malo mi je cudno da je dijete od sest mjeseci vec doguralo do vrha naslona.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Angelina, koliko se sjećam vi imate Chicco AS, i ne mogu vjerovati da je 9-mjesečno dijete preraslo po duljini. A. je bio u njoj do punih godinu dana i nije ju bio prerastao, a dosta je dug/visok za svoju dob. Jeste izvadili onaj jastuk za novorođenče?

To je stvarno prostrana AS :/

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

izvađeno i ne pitam radi svog djeteta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •