Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: proslava rodendana na javnoj povrsini

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno proslava rodendana na javnoj povrsini

sto treba?

znam da kad npr ljudi slave na jarunu da treba doc van zora i cuvat svoju cuku.
    sto treba na bundeku?

ima li jos koja javna povrsina u gradu zagrebu na kojoj se smije okupiti 30-40 djece s pripadajucim odraslim smetalima a da policija ne pita jesmo li predali potvrdu o javnom okupljanju

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi bili prije 10 dana na Bundeku, bilo skoro 20 djece i preko 20 odraslih, nije bila gužva jer smo napravili pravi mali logor sa klupama
    samo unaprijed saznajte kako prići bliže s autom da ne cukate stvari kao mi

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: proslava rodendana na javnoj povrsini

Citiraj ivarica prvotno napisa
    sto treba?

znam da kad npr ljudi slave na jarunu da treba doc van zora i cuvat svoju cuku.
    sto treba na bundeku?

ima li jos koja javna povrsina u gradu zagrebu na kojoj se smije okupiti 30-40 djece s pripadajucim odraslim smetalima a da policija ne pita jesmo li predali potvrdu o javnom okupljanju
    Maksimir.
    Kraljičin Zdenac (mi dokazali jučer, uz nas cca 25 bilo je tamo još bar 100 što djece što odraslih, što uz potok što uz gostionicu).
    Stari kamenolom Bizek.
    Livade kod Hunjke.
    ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi negdje pricao o tom kamenolomu?
    imas slika?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jesi negdje pricao o tom kamenolomu?
    imas slika?
    Ima negdje, pisao na Forumu - guglaj malo.

Dostupno autom, pejzaž kao na mjesecu. Ako si za nešto neobično, that's it. Spoj mjesečeve površine, Hrelića, kratera iz Arizone i sudnjeg dana.

No, ako hoćeš nešto klasično, zaboravi odmah.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo, citat s Foruma:
    (siječanj 2007)

==========

Svemu dodje kraj, pa tako izgleda i ovom cudnom proljecu usred zime ... a nama se bas lijepo poklopilo da je ova nedjelja jos izdrzala bez kise i omogucila nam jos jedan zgodan izlet u zagrebacku okolicu. Sto se brojnosti tice, ovaj put je zaista bilo masovno - bilo nas je cijelih 7 obitelji, 24 osobe (od toga 12 djece)! Iz raznoraznih razloga su dvije obitelji otisle ranije, no mi preostali smo junacki odradili cijeli program - razgledavanje kamenoloma Bizek, setnju do Glavice, rucak i na kraju spust do G. Stenjevca. Vrijeme je bilo ugodno - toplo, oblacno, no i s ponesto sunca i jedva malo vjetra.

Nakon pocetne organizacije i logistike (spustanje dva auta u G. Stenjevec) krenuli smo nesto prije 11 u kamenolom Bizek. Za one koji ne znaju, to je vec duze vrijeme zatvoren kamenolom (trenutno iznimno opet povremeno otvoren zbog izvlacenja kamena za popravak katedrale), poznat po tome sto je to najvrednije nalaziste fosila na Medvednici, a sadrzi i nekoliko manjih jama i spilja. Mi smo se razmiljeli uokolo i klinci su se svim zarom bacili na trazenje fosila (veci) ili jednostavno ceprkanje po kamenju (mladji). Kamenje je zaista interesantno, puno supljina i neobicnih oblika, no ni ja nisam ocekivao da bi zaista mogli nesto naci ... no, mala Ana je zaista nasla jedan lijepi fosil skoljke! Nedugo zatim sam jos ja nasao jedan zgodan kamen sa malim kristalicima, nasli smo i puno malih puzica, dva pticja gnijezda tik uz stazu ... dobra berba!

Dalje smo nastavili markacijom za Glavicu - iz kamenoloma (srednje desne etaze, dostupne kolskim putem desno, tik od parkiralista) se ne mora izlaziti nazad van, vec se od glavnog puta nakon istaknute stijene desno, desno uzbrdo odvaja ne odvec vidljiva staza koja ubrzo postane vrlo vidljiva i za 2-3 minute dovede do vrha kamenoloma i markacije za Kamene svatove, po njoj treba desno, pored raspadajucih zgrada kamenoloma, i onda lijevo bez markacije pored ograde vodospremnika se dodje za slijedece 3 minute na markaciju za Glavicu (treba ici lijevo).

Put je dalje bio dobro poznat, veliki decki su trckarali uokolo, cure pricale, mali klinci se nosili u ruksacima ili hoduckali s noge na nogu (i malo pocicali na prvom dojilistu ;o) ) i za oko sat vremena smo bili na Glavici, tocno u 13:00 kako je bilo i predvidjeno. Ljudi je bilo dosta, ponesto planinara, a najvise izletnika, no ulovili smo dva slobodna stola i navalili po grahu i ostalome dok su se veci klinci opet rastrcali uokolo. I opet je bilo ulova: Vedran je u sumi iza doma pronasao neciji mobitel, za koga se kasnije ispostavilo da je od kceri domara.

Nakon nesto vremena manji klinci su vec bili "na rezervi" i valjalo je naiskap popiti pivu i utrpati u usta ostatke cokolade i voca i krenuti. Posli smo putem prema Veternici, no nakon 5 minuta smo se odvojili stazom po hrptu (Veternica desno, hrbat ravno). Staza pored Veternice je vrlo neugodna, strma i cesto klizava pa smo odlucili isprobati ovaj put ... i nismo pozalili. I ovaj nije sad neka silna ljepota, dosta dugo vodi po izdubljenim vododerinama koje sluze kao vlake za drvo, no ipak nije tako strmo, a na rubu sume izbija se (ako se ne zajuri za markacijom vec skrene malko desno) na vrlo lijepe livade sa vidicima na grad i krajeve juzno od Zagreba. Tamo smo se jos malo izlezavali i onda se ipak skotrljali dolje do auta ... decki su jos malo prckali po potoku, palo je i jedno emergency Vedranovo kakanje u grmlju uz potok ... i gotovo, nema vise, the end, kraj. Dosli smo doma, pomalo umorni i jedva docekali krevet (i veliki i mali) ... ali bolje nam je tako nego da smo "smrdili" doma citav dan, to cemo raditi kad ce vrijeme biti ruzno.

Fotke sa izleta mozete vidjeti na http://public.fotki.com/vanja3/izlet...lom-bizek-gla/

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joooj ja sam tamo živila 2 godine u jednoj iznajmljenoj kući u blizini kamenoloma fora mjesto

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ono sto mi treba je da ima
    - bilo kakve klupe za staviti hranu i sokove
    - mjesto za sklonit se od zege ili od kise
    ako nema klupa, onda bar da ima povrsine na koju se mogu poslagati dekice

da se moze kontrolirat svu tu djecu koja nisu moja
    da se brdo nece srudit na njih i sl

ostalo, jel klasicno ili neobicno, nije uvjet

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ono sto mi treba je da ima
    - bilo kakve klupe za staviti hranu i sokove
    - mjesto za sklonit se od zege ili od kise
    ako nema klupa, onda bar da ima povrsine na koju se mogu poslagati dekice

da se moze kontrolirat svu tu djecu koja nisu moja
    da se brdo nece srudit na njih i sl

ostalo, jel klasicno ili neobicno, nije uvjet
    Dobro, Bizek onda otpada.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne znam jel ti jos aktualno ali razmisli o gradu mladih iliti bivsem pionirskom gradu. on je sad u vlasnistvu holdinga pa imaju i neke stranice ak se ne varam. mi smo tamo slavili rockas i bilo je prekrasno. imaju restoran, mozete tamo i rucati, a mozete zauzeti klupe ispred restorana bez da ista jedete. mi smo tete zamolili da nam spreme tortu u frizider i naucivali kavu iz restaca, ostalo smo mi donijeli. nije nikad guzva jer je to jos uvijek neotkriveno mjesto ili mozda bolje reci zaboravljeno ali bez obzra na to, ima mnogobrojne livade, šumu, park na dnu tog brda i održavano je.

keska avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nije nas bas bilo 30 ali stane mislim i toliko u drveni paviljon u Nazorovoj (spoj Nazorove s Tuskancem). Frendovi tamo slavili rodjendan klinca i totalno smo se odusevili prostorom. Nisu nikoga pitali samo su ostavili ujutro poruku na stolu (koji su donijeli) da mole građane za razumijevanje.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da li je netko slavio vani po zimi ? Naš je ročkas 9.11. i jedna od opcija je da bude na jarunu, dofuramo klopu, a klinci imaju prostora do mile volje i virusi slabije kolaju na zraku. Samo ako bude sunčano onako kroz podne, naravno.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Da li je netko slavio vani po zimi ? Naš je ročkas 9.11. i jedna od opcija je da bude na jarunu, dofuramo klopu, a klinci imaju prostora do mile volje i virusi slabije kolaju na zraku. Samo ako bude sunčano onako kroz podne, naravno.
    Mi razmatramo nešto slično za Vedranov rođendan, 10.11.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo bili na jednom dječjem rođendanu u golubinjaku - bilo je fantastično.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Mi razmatramo nešto slično za Vedranov rođendan, 10.11.
    mi smo slavili prije 3 tjedna, temeratura je bila manje od 12 stupnjeva.
    velika djeca su stalno trcala, nisu ni osjetili, manjima je smetao vjetar kojeg je bilo.
    odrasli su se ulogorili oko klope, na podu su bile piknik deke

vazno je uzeti dosta deka, ne samo onih impregniranih za na tlo, nego i obicnih deka za pod guzicu na klupama.
    i super bi bilo da ne pada kisa bar dan prije

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

golubinjak? Super . Gdje toga ima?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

rekao bih da se misli na Golubinjak, a ne bilo koji golubinjak.
    Onaj prvi je izletište u Gorskom kotaru, u blizini mjesta Lokve, a nalazi se na jednoj lijepoj velikoj livadi obrubljenoj sa tri starne prekrasnom borovom šumom, a sa četvrte bučnim autoputem .

No, mjesto je zaista prekrasno!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    rekao bih da se misli na Golubinjak, a ne bilo koji golubinjak.
    Onaj prvi je izletište u Gorskom kotaru, u blizini mjesta Lokve, a nalazi se na jednoj lijepoj velikoj livadi obrubljenoj sa tri starne prekrasnom borovom šumom, a sa četvrte bučnim autoputem .

No, mjesto je zaista prekrasno!
    da, taj.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Wow, tema koju tražim! Proslava rockasa na otvorenom je genijalna stvar za klince, posebno ako je alternativa mali stančić (koji na proslavama liči na mravinjak)... Nikada nisam organizirala proslavu na javnoj površini pa me zanima što pripremiti...

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Baby prvotno napisa
    Wow, tema koju tražim! Proslava rockasa na otvorenom je genijalna stvar za klince, posebno ako je alternativa mali stančić (koji na proslavama liči na mravinjak)... Nikada nisam organizirala proslavu na javnoj površini pa me zanima što pripremiti...
    Mi smo oba Lukina rođendana proslavili na Bundeku. Tamo imaju roštilje koje možeš koristiti, prve godine su iznajmljivali i rešetke, a druge godine smo bili neugodno iznenađeni kad su nam rekli da ih više nemaju, pa je MM trčao brže-bolje u Getro i kupio rešetku za 290 kuna, a roštilj je kasnio cca 2 sata

Imaju klupe, imaju neke kao sjenice pod koje se možeš sjest, mi smo bili tamo u blizini onog parkića za manje klince i bilo je super. Klinci mogu skočit do parkića ili bacat kamenčiće u Bundek ako im je dosadno, ako se nekom pije kava, tamo je kafić, ima i WC... Nismo pripremili ništa osim mesa koje smo pekli na roštilju, salate i torte. Donijeli smo i kruh, naravno. I bilo je super oba puta. Samo je moj malac rođen u sedmom mjesecu, ne znam kako bi bilo sada...

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zanima me vaše mišljenje o mojoj ideji... gledam parkić kraj naše zgrade- ograđen, ima klupe sa stolovima, sprave za klince, mali je i nije baš prometan- i sanjarim kako bi bilo prekrasno tu slaviti sa 2-godišnjim kikačima... ali, nisam nikada vidjela da netko slavi u parkiću pa me zanima zašto...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je ogradjen, ja bi se usudila

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo slavili jurajev sedmi i marin prvi kombinirano - na relaciji park - stan. bilo je super - djeci sam hranu i piće stavila na klupice u park, roditeljima i malenima je bilo u stanu, svi su stalno cirkulirali iz parka u stan i obratno. igrao se nogomet, maleni su puzali između lopti
    torte smo obavili u stanu.
    bilo je lijepo vrijeme.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lucijin peti smo slavili u parku, bilo je super, i opet bih tamo slavila. Naravno da ima veze što je njen rođendan u lipnju, što u parku ima lijepo igralište i nikad nije gužva, u blizini je kiosk-kafić tako da smo mogli i kavu popiti... naručili smo pizzu, donijeli vodu i sokove, tortu... fakat nije uobičajeno ali nama je super uspjelo.

Naravno, za slučaj iznenadne kiše dobro je imati plan b.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •