Naravno da možeš reagirati ja se ne ljutim.Tatsha prvotno napisa
Slažem se da je granica smješna ali teško je odrediti i 3-4 kg osim ako ne kupi 4 kg jedne namirnice i samo to. Žene su naučene vući pune vrećice iz dućana (i preko 10 kg) kao pod normalno pa se lako zaboravimo. Ovih 1 kg je bilo karikiranje ali lonac pun juhe, variva i sl. može biti težak (pa i prazan lonac ovisno o suđu koje se koristi). Moj osvrt je bio na to da takve poslove nabavke iz dućana (ako se ne ide po kruh i 1 litru mlijeka) prepusti mužu.
Osobno imam 3 izgubljene trudnoće i aktivno mirujem što znači napravim krevet, pometem, pobrišem prašinu, spremim i raspremim suđe u perilicu, stavim veš prati i izvadim ga van i nosam dvije majice do sušila itd. Možda imam sreću što mi je svekrva u istoj kući pa žena u mirovini i skuha (nije joj teško), šogorici platim čišćenje i peglanje hrpe veša jer ipak ženska ruka to bolje obavi. Odem na kavu, prošećem se i legnem kad god mi ne paše sjedenje.
krstina je u drugačijoj poziciji od mene jer ima dijete koje traži uobičajenu pažnju pa je veća šansa da se i zaboravi u čuvanju sebe tj. ne stigne na sebe misliti. Ali baš zbog djeteta treba se bolje pripaziti jer će djetetu i njoj biti gore ako završi na mirovanju u bolnici, zar ne?