-
Ja nisam na strogom mirovanju nego samo na mirovanju. Pa da ne otvaram novi topic (ukoliko postoji takav, molim moderatore da me upute) ovdje ću se požaliti na sve češću bol u leđima.
Ja sam to mirovanje shvatila kao "ne naprezanje" pa sukladno tome, skuham ručak, operem suđe, MM odnese rublje do sušilice, nekad ga on prostre, nekad ja, ne posisavam, niti ikakvu fizički zahtjevniju radnju obvaljam (osim ponekad dok padam ili zapinjem od nešto izvodim vatolomije) i tako, nije strašno.
Uglavnom, oduvjek koristim jedan trik kako bih si pomogla ako osjetim bol u leđima. To je jedan pokret, pokušat ću ga opisat, premda ga je daleko lakše pokazati. Dakle ležim na leđima i ruke su mi pored glave, savijenih laktova (pravi kut). I dok tako ležim, donji dio tijela okrećem na bok koliko god mogu, dok se rukama upirem od krevet i ne pomičem gornji dio tijela. Kako se ne bih previše naprezala, obično to radim na jednom pa na drugom rubu kreveta tako da ako se okrećem na lijevu stranu desnu nogu pustim da visi s ruba kreveta (na lijevoj strani kreveta sam) kako bi gravitacija malo pomogla
i to isto ponovim da dr. strani kreveta s drugom nogom. Obično odmah osjetim krckanje i olakšanje u kičmi.
Ne znam koliko je preporučljivo za strogo mirovanje, ali meni pomaže, i nije prezahtjevno. Ako neka druga forumašica ima koji potez u rukavu bilo bi super kad bi ga opisala.
Nadam se da sam bila dovoljno jasna.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma