Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: hitno! Edem lica - koprivnjača

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno hitno! Edem lica - koprivnjača

Ella je prekjučer jela sladoled bijeli King (ah te bake ) i ubrzo (nakon cca 45min) smo primjetili osip po nogama,prsima...(crvene mrlje)..
    Odmah mi je palo na pamet alergija...
    Preko noći se sve još više proširilo i jučer smo ujutro bili na Klaićevoj.
    Tamo su ustanovili "koprivnjaču" i sumnjaju da je tome kumovao sladoled.Dobila je Fenistil kapi (3x 7 kapi)
    Tamo je dobila prvu žličicu i nekako se kao bar crvenilo za nijansu smanjilo,no sad navečer se sve nekako još pojačalo i dalje se širi...
    Ima flekove po licu na oba obraza,po prsima,sad i po leđima,nogama...sva je šarena.
    Nema temperature,nema problema sa disanjem...(rekli su u Klaićevoj da dođemo ukoliko se bude širilo i stvaralo probleme disanja,kao dat će joj injekciju kortikosteroida ...da,čak su nam u K. preporučili testiranja na alergije.Koji je najbolji centar za alergije u Zagrebu?? koliko to traje ?kakav je postupak-dal je bolan??
    update: nakon tri doze kapljica (upravo je vrijeme i za četvrtu)DANAS UJUTRO se budi i osip (ti flekovi) se po nogama lagano povlače (bljeđi su naočigled) kao i po tijelu,al glava joj je ko u bumbara!!!! Kapci natečeni!!!
    JOOOOJ! pomagajte! Trčati u Klaićevu il kaj sad?
    jel to normalna reakcija pored tih kapi???

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Draga, ja bih ti sad savjetovala dijetu za malenu, bez mesa jaja i što manje mliječnih proizvoda, pogotovo izbaciti sve fermentirano i sa začinima tipa vegeta, slatkiše, konzervanse.... Nisam med struke, govorim iz osobnog iskustva i iskustva našeg djeteta. Lako moguće da je epizoda AtopijskogDermitisa, a vanilija aroma iz sladoleda, pudinga je fakat gadna za kožu i zna izazvati reakcije kod osjetljivih. Kapljice i tabltice fenistila su eto tako, malo pomognu, ako je tako burna reakcija trebat će nekoliko dana da se smiri. Ak je ličeko jako nadraženo i voda joj može smatati, pogotovo neke kremice, pokušaj crveno mazati mustelom ili Eucerinom za lice..I sretno da što prije prođe!

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

te crvene fleke se ne ljušte,samo su crvene (baš ko kopriva),čak na licu nisu onako malo kao uzdignute.
    Pokušavam joj dat da što više pije,malo je teška o tom pitanju - pa muku mučimo.
    Nakon nekih sad sat i pol/dva...edem je malo splasnuo iako se još vidi da je natečena,a crvenilo u licu se smanjilo.
    Ove ostale fleke su blaže i dalje.
    Odlučili smo pričekat sa trkom u Klaićevu i vidjet kak će se stvari razvijati,pokušala bih svakako izbjeći te "kortikosteroide" jer sam čula da nisu baš dobri iako trenutno pomažu i ublažavaju stvari...

ajme,dajte malo vibrica....
    i da,znate li neki dobar dobar privatni centar za testiranje za alergije??

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

frka~~~~~~~~~~

Moje su obje imale u par navrata urtikarijski osip. Sa starijom nisam ni skužia na što je reagirala, samo smo mogli nagađati.
    Slažem se s ovim za dijetu, ja sam njih držala 5, 6 dana nakon toga na laganoj prehrani, bez mlijeka mlij. proizvoda, jaja...posebno ovo što ti je pikulica gore napisala, za koncentrate
    Isto su dobivale fenistil.

Javi kako je

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da,na dijeti je.Skuhala sam joj rižu i malo brokule i mrkvice,kuhana piletina...
    Anci,jel opet treba strpljenja? (da to prođe)...
    dajte mi još malo prijedloga za dijetu...(s obzirom da ne mliječno..hmmm...)toliko sam zbunjena sad da mi baš ne pada puno tog na pamet,totalna blokada.
    koliko je to trajalo kod vas Anci?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Možeš raditi krem juhu od tikvica, ako voli povrće možeš ga i na roštilu raditi tikvice, papriku, patlidžan. Rižu svakako, tijesto s (umakom od rajčica ,ako joj inače ne smetaju) šalšom, variva od povrća....
    Ako se sjetim napišem još nešto, i možda bi dobro došlo malo kalcija dodatnog, npr. šumeći ali ne znam koliku dozu smije tako malo dijete, pa provjeri.
    ~~~~~~~~~~ evo da što prije prođe

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma proći će
    Nije kod nas dugo trajalo.

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pikulica,thanks na idejama za skuhat!!!

i da podijelim sa vama sumnje...mislim da je to od aditiva koji se nalazio u sladoledu King (bijela čokolada izvana)...(možda to "Davor" bolje kuži??)
    nekako sam odbacila sumnje da je to alergija na travu,ambroziju i sl. jer kod nje nema ni trunke kihanja,suznih očiju i šmrcanja u bilo kojem obliku...
    Vražji aditivi!!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moža problem mogu bit bademi ili tragovi lješnjaka u sladoledu....sve u svemu želim da joj čim prije prođe

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    moža problem mogu bit bademi ili tragovi lješnjaka u sladoledu....sve u svemu želim da joj čim prije prođe
    slažem se,al već je nekoliko puta jela kolačiće prabake "kućni prijatelji",ko suhi keksi sa grožđicama,orasima,bademima,mrvicama čokolade i nikad nije bilo problema...al naravno,sa alergijom se nikad ne zna

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

nama je koprivjača trajala 5 dana i rekla je dr.da će proći dok se sve dobro očisti iz organizma.

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    nama je koprivjača trajala 5 dana i rekla je dr.da će proći dok se sve dobro očisti iz organizma.
    la11,vjeruj mi da jedva čekam da je sve iza nas.Jeste li skužili kaj je izazvalo koprivnjaču?

danas je moja "flekica" bila isto na dijeti,onaj edem od jutros je splasnuo tako da je do večeri u licu izgledala ko inače.Tek poslije 15h je počela piti kako treba i onda je kakala 7 puta,sve normalno formirano,a piškla je ziher 20-ak puta.Nakraju sam ju ostavila gole guze jer joj je čak znalo malo pobjeći u gaćice...Vidjet ćemo kako će bit sutra.Inače,ovi flekovi su kao poprimili nježniju nijansu i kuži se na nekim mjestima da se povlače,al je dobila nekoliko novih na leđima iznad guze...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Draga, dobro je da piška, dakle otok splašnjava, trebala bi ipak što više piti, najbolje vodu da se sve prije "ispere" iz organizma.
    Puse ozdravilice flekici

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ko rukom odnešeni flekovi!! :D
    još danas ju držim na dijeti iz preventive.Definitvno treba puno strpljenja!

hvala drage moje na svemu i veeeelika pusa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •