Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Svjezi bosiljak

  1. #1
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno Svjezi bosiljak

    Kupila sam pušlek svježeg bosiljka, naravno da mi je to previše za single obrok pa vas molim savjete i ideje, kako ga "konzervirati"

  2. #2
    vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    888

    Početno

    ja sam posadila na balkonu, pa ga brstim po potrebi. pretpostavljam da ga možeš osušit i stavit u kesice (takav se i prodaje)

  3. #3

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    možeš ga i smrznuti.

  4. #4
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Ili napraviti pesto. To mi je omijen način čuvanja bosiljka.

  5. #5
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Ili napraviti pesto. To mi je omijen način čuvanja bosiljka.
    Ja ga tak ne mogu sačuvati

    Probaj kao i peršun: natrgaj listiće na sitnije komadiće, stavi u posudice za led, zalij vodom i zamrzni. Vadiš koliko ti treba.

  6. #6
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Ili napraviti pesto. To mi je omijen način čuvanja bosiljka.
    daj recept

  7. #7
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa
    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Ili napraviti pesto. To mi je omijen način čuvanja bosiljka.
    Ja ga tak ne mogu sačuvati
    Upravo tako 8)

    Recept je prilično odokativan. Trebaš oko šaku malo preprženih pinjola, čim više bosiljka, 2 rebra češnjaka, vrećicu parmezana, sol i maslinovo ulje.
    Sve u neki multipraktik ili nešto drugo u čemu se može napraviti takva nekakva pasta (ne štapni mikser) i dobro izmiskati.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •