Kupila sam pušlek svježeg bosiljka, naravno da mi je to previše za single obrok pa vas molim savjete i ideje, kako ga "konzervirati"
Kupila sam pušlek svježeg bosiljka, naravno da mi je to previše za single obrok pa vas molim savjete i ideje, kako ga "konzervirati"
ja sam posadila na balkonu, pa ga brstim po potrebi. pretpostavljam da ga možeš osušit i stavit u kesice (takav se i prodaje)
možeš ga i smrznuti.
Ili napraviti pesto. To mi je omijen način čuvanja bosiljka.
Ja ga tak ne mogu sačuvatianchi pp prvotno napisa
![]()
Probaj kao i peršun: natrgaj listiće na sitnije komadiće, stavi u posudice za led, zalij vodom i zamrzni. Vadiš koliko ti treba.
Upravo tako 8)enela prvotno napisa
Recept je prilično odokativan. Trebaš oko šaku malo preprženih pinjola, čim više bosiljka, 2 rebra češnjaka, vrećicu parmezana, sol i maslinovo ulje.
Sve u neki multipraktik ili nešto drugo u čemu se može napraviti takva nekakva pasta (ne štapni mikser) i dobro izmiskati.