Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Porod i kilogrami

Gala78

Početno Porod i kilogrami

Ima li veze sam porod sa kilogramima? Postavljam ovo pitanje jer ja sam sad u sredini osmog meseca a imam +30 kg. Znam zvuci zastrasujuce, a izgleda jos losije... U stvari, kako sam oduvej bila sklona ka debljanju (pre trudnoce sam stalno bila na neke dijete), kad sam ostala trudna pocela sam jesti sto sam zeljela. Greska, jer u prvom tromesecju sam stavila 10 kg, kad beba nije ni pocela biti istinski 'potrosac'. Ja dobro podnosim trudnocu, kilograme teze, ali najbitnije je da je beba ok. Sad vise pazim na ono sto jedem, ali je kasno i vaga pokazije sve vise i vise... Plasim samo poroda: zelim ici na prirodni porod sa epiduralnom, ali cula sam da sa toliko kilograma, porod je tezi i kompliciraniji. Molim vas pisite ima li netko ko ja imao toliko kilograme i ima li porod veze sa tezinu? Hvala svima!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pih, mislim da je to individualno

ja cijeli život imam borbu sa kilogramima , doduše, u prvoj trudnoći sam ih dobila samo 6, ali sam imala 20-ak viška u startu

otvorila se, rodila potpuno prirodno, bez nekih posebno strašnih muka i, moram priznati, ne prejakih trudova, sve za 4 sata... već rekoh, da mi je znati da će i slijedeći porod (uskoro) biti takav... ihaaaaaaaaaaaj

ne brini, samo pozitivno misli, nikakva panika i budalaštine i sve će biti OK

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Re: Porod i kilogrami

Citiraj Gala78 prvotno napisa
    prirodni porod sa epiduralnom
    moram se osvrnuti na ovo - to nije prirodni porod. pretpostavljam da si mislila na vaginalni s epiduralnom. prirodni porod je BEZ ICEGA...
    kako god da bilo, s obzirom da nemam iskustva s toliko kg, zelim ti sto ljepse iskustvo

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam imala tonu dok sam išla roditi - dobila epi i rodila u sat vremena.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dvije trudnoce - u svakoj +25 kg. Mislim da ti je to individualno. bitno da se dobro osjecas, a kile, ako neprije, otici ce kad maleni/a pocne bjezati uokolo....

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Baš juće sam čula priču za ženu koje je išla na epidural sa +30 kg. I sve super prošlo, iako ovde kod nas ne daju da se ide na epi sa viškom kg. Ona je našla vezu i odradila sve za 5!

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sve je individualno. Meni su svi ginići pred porod isticali da ne bi trebalo biti problema na porodu zato što se, između ostalog, nisam puno udebljala.
    Kologrami su rizični zbog šećera i tlaka. U slučaju carskog reza salo također smeta.

BUBI80 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

rodila sa +30 kg, prirodno (pukao vodenjak, porod trajao 12 sati). nisu problem kilogrami... meni je problem bio držati svoje noge...al je zato bio tu MM i držao me. kad je došao red na tiskanje, doktor je držao noge a primalja uhvatila bebača...
    sve je super prošlo...
    osobno, ne preporučam epiduralnu jer za tih svega 3-4 jaka truda kad se beba izbacuje... ne isplati se... stisneš zube i gotovo... ali stvarno...
    puno sreće!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja dobila 20 kg rodila za 14 sati (od prvog truda, tek nakon 10 sati došli na 5-6 min), bolovi skroz slabi ko menstrualni....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Porod i kilogrami

Citiraj Gala78 prvotno napisa
    ... Plasim samo poroda: zelim ici na prirodni porod sa epiduralnom, ali cula sam da sa toliko kilograma, porod je tezi i kompliciraniji. Molim vas pisite ima li netko ko ja imao toliko kilograme i ima li porod veze sa tezinu? Hvala svima!
    u mom slučaju nije bilo nikakve veze između nabivenih kila i poroda. iako se ginekolog svaki put hvatao za glavu koliko sam kila dobivala.
    na kraju sam imala +32kg i išla rodit sa skoro 100 kila
    trudnoća za poželit, svih 9 miseci sam bila turbo aktivna, posebno zadnja tri ljetna miseca kad sam se stalno kupala, skakala u more, plivala (doduše samo leđno jer me drob okrićao ko bačvu ).
    porod prošao bez ikakvih problema, a od ulaska u rađaonicu do prvog poljupca mojoj L. prošlo je točno sat i 15 minuta. imam osjećaj da sam rodila u tri truda.

šećer mi bio super, tlak ko u malog diteta, samo što sam volila jest. pretjerano i previše. i sve mi je bilo u slast. čak i ono što prije i posli trudnoće nisam mogla očima vidit u trudnoći sam s posebnim guštom jela.

eto, to ti je moje iskustvo.
    a da nisam izgledala pregadljivo-jesam. glava mi se bila spojila s ramenima, vrata nigdje, samo užasna debljina. noge nisam mogla skupit koliko su se bile udebljale.
    u 6. mjesecu trudnoće je jedan ginekolog ocijenio da mi ostaje još par dana do poroda. kad sam rekla da imam još puna tri miseca čovik se zgrozio. toliko da mu je nesvjesno izletilo. "a krave".

BUBI80 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

jesi uspjela skinut kile?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj BUBI80 prvotno napisa
    jesi uspjela skinut kile?
    jesam.
    i to relativno brzo. čak sam skinila i 2 više nego što sam imala kad sam zatrudnila. i nikad nisam izgledala bolje nego prvo lito nakon poroda.

BUBI80 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

na koji način i za koliko vremena, moja beba je 3 mjeseca sad pa ne znam kad smijem počet vježbat i ić na dijetu....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

na koji način i za koliko vremena, moja beba je 3 mjeseca sad pa ne znam kad smijem počet vježbat i ić na dijetu....
    vježbala nisam.
    na dijeti nisam bila.
    ali sam zato stalno bila vani, šetnje, šetnje, šetnje.......
    i organizam mi nije tražio hranu. ali da sam sama odlučila - neću jest, idem na dijetu, nisam.
    u 7-8 mjeseci sam imala -34kg (od dana poroda).
    inače nikad nisam bila debela, čak sam djetinjstvo i curstvo provela na granici anoreksičnosti. s 25 god. sam na 172 visine imala 48-49 kg i izgledala prestrašno mršavo.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e, moja lory..

da zena ne dobije pogresan dojam--ja sam dobila u prvoj T vise od 30 kila, isla roditi s oko stotke, na porodu izgubila 20, pa kad dosla doma dobila jos 5 u tjedan dana , ne znam ni danas na koju foru. uglavnom, evo me s 20 viska jos uvijek. apetit mi je veci nego ikada, nema sanse da korigirm prehranu i smrsavim. i uvijek popi*dim od ljubomore na one kojima kile samo odu dole, jer meni to neide u glavu, kako njima odlaze, a meni se samo lijepe

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    e, moja lory..

da zena ne dobije pogresan dojam--ja sam dobila u prvoj T vise od 30 kila, isla roditi s oko stotke, na porodu izgubila 20.....
    ja sam na porodu izgubila nešto manje od 8 kg.
    ustvari izgledala sam nakon poroda isto kao i prije, sve je bilo tu, i veliki drob i kili. i tako skoro pa misec dana. i tek su mi onda počeli padat.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni s malim nisu pali nakon 13 mjeseci (skinula sam 9 kila, jedva, na montignacu s fusanjem), onda sam opet zatrudnila, i evo sad mi stoje, povremeno idu na gore, mala ima 5 mjeseci.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    meni s malim nisu pali nakon 13 mjeseci (skinula sam 9 kila, jedva, na montignacu s fusanjem), onda sam opet zatrudnila, i evo sad mi stoje, povremeno idu na gore, mala ima 5 mjeseci.

ovak i ja . S M. dobila 30, skinula 18 kg ( ostalo 12 viška )
    s T. isto dobila 30 kg, skinula isto cca 18 i sad već skoro 2 g. imam 24 viška i sva klopa mi super i ak slučajno krenem na djetu odmah mi je zlo ( uopće nije psiha u pitanju ). Najgore je što mi uopće ne smetaju komentari kak sam debela ( bar ne na duže vrijeme ) tak da ni nemam neku motivaciju :/ .

laura_001 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam sad 37+ i dobila sam 14 kg, i dosta njih mi govori da ću vjerojatno laganije roditi jer sam dobila manje kg, ali mislim da je to sve individualno...

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam u trudnoci dobila 23 kile a porod je bio cisti skolski i vrlo brzi,tak da je to individualno. doduse da sam dobila manje kila i vise vjezbala vjerojatno bi mi bilo lakse drzati noge u onom dijelu izgona .

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U prvoj trudnoci dobila sam 23kg i skinila ih u nekih 3-4mj,sada u drugoj sam +25,sutra mi je termin.
    Nadam se da cu i ove tako brzo skinuti.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam već nakon dva mjeseca od poroda bila -5 kg prije nego šta sam zatrudnila,nikakve dijete,ništa,jednostavno mala je non stop sisala .
    i mislim da bi mi bilo lipše imat još recimo dva kila više.
    reka bi mm,zato beba i ja lipo se debljamo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •