Dakle, koliko ste dugo krvarile nakon poroda?
Meni su prošla skoro 4 tjedna od poroda i još uvijek pomalo krvarim, sukrvica i rijetko oni "ugrušci" (vrlo mali); čini mi se da se malo pojača kod izdajanja... Trebam se brinuti, ili je to normalno?
Dakle, koliko ste dugo krvarile nakon poroda?
Meni su prošla skoro 4 tjedna od poroda i još uvijek pomalo krvarim, sukrvica i rijetko oni "ugrušci" (vrlo mali); čini mi se da se malo pojača kod izdajanja... Trebam se brinuti, ili je to normalno?
Oko 6-7 tjedana...od toga mi se počelo smanjivat negdje nakon mjesec dana...ako potraje duže od nekih 8 trebala bi se javit doktoru, bar su meni tako rekli...
Čini mi se 42 dana, onoliko koliko babinje traju
Oko 6 tjedana, a kad sam dobila prvu menstruaciju trajala je oko dvadesetak dana. Ja se prepala, otišla doktoru, a on me pitao koliko uložaka dnevno koristim, ako je manje od 10 :shock: dobro je, samo sam ga zaboravila pitati jel misli na one što dobro upijaju ili one slabije.
5 tjedana, i jos jedno dva tjedna zezanja kao, i je i nije..
6 tjedana
Kasiopeja, divno je ime Jakov, imam i ja jednoga...
Lidija_33, slazem se apsolutno, i saljem pusu vasem Jakovu!!
puno hvala, utješile ste me; ja sam se već preplašila jer mi se skoro 4 tjedna činilo predugo.![]()
ja sam krvarila 4 tjedna, onda tjedan ipo pauze, pa sam dobila menstruaciju. da ne otvaram novi topic: jel to normalno budući da dojim?
5 tjedana
10 tjedana.
Rekord ha
josie..meni je mama odma dobila mengu a dojila me godinu i po
thanx, krumpiric. saznala sam da je svejedno, moja je prijateljica iste sreće bila kao ja, dok je druga dobila tek za 8 mj.(tome sam se ja nadala).
Izgleda da sam ja izuzetak.Nakon poroda sam krvarila dva tjedna ali sam uz isključivo dojenje dobila mengu nakon 5,5 mjeseci..
Ja sam s oboje djece krvarila 2-3 tjedna,s Markom mengu dobila nakon 11 mjeseci,a s Dorom 14.Oboje sam ih dojila godinu dana.S dorom sam se već bila zamislila jesam li trudna
Ovo te pitao jer je mjera da ako napunis jedan ulozak u roku od sat vremena da je doslo do prekomjernog krvarenja i moraju odmah provjerit zasto i zaustavit ga.Vodenjak prvotno napisa
Meni se to desilo tjedan dana nakon poroda, kada mi je puknuo sav i ja se odjednom pocela "utapat" u krvi (bas nije bio dobar feeling - osjecas kako samo tece iz tebe a nemres nikak zaustavit, stisnut nekaj, zakeljit flaster, nist).
Sve ostalo je OK. Cak i ako iz tebe ispadaju "krpe" ugrusane krvi. Dok ne traje predugo.
Ma znam da me ne bi pitao bezveze, ali eto malo zafrkancije na ženske tegobeAncica prvotno napisa
. Kod mene je to stvarno izgledalo odvratno, ali ne i zabrinjavajuće
![]()
Ja još uvijek pomalo krvarim.Jutros mi se pojavilo par kapi svježe krvi,a onda onako smeđe.Od poroda je prošlo mjesec i po dana.Je li to predugo traje?Sutra sam mislila nazvati ginića da me popodne primi na pregled.Može li to biti posljedica nošenja nečeg težeg,dobivam li ja to menzis uz dojenje ili jednostavno malo duže traje?
Još jedno pitanje.Može li menzis utjecati na dojenje?
sad mi prica kolegica koja se prije sedam dana porodila, da su joj u bolnici babice savjetovale da poslije svakog pranja, ranu fenira. valjda da posusija kad nisam crkla od smijeha.
Ja to nikad nisam cula.
Punih cetrdeset dana, ni manje ni vise, babe oko mene su bile ushicene, jer sam ih uvijek napadala zbog vjecnih "cetrdeset dana- ne izvodi dijete, nemoj se kupati, nemoj mu rezati noktice, ni slucajno prati kosu..."
Ja sam krvarila preko dva mjeseca.... bilo je grozno...na kraju su mi dali neke tablete ali sam morala prestati dojiti...sad se najezim kad se sjetim.
da moram opet roditi,mislim da bi..
sve to zahvaljujuci pametnoj koja me je lijepo udesila na porodu...
![]()
Podžem ovo da me smirite jer sam hrpu toga zaboravila od prvog poroda, pa i kako je izgledalo krvarenje...
Posteljicu su babica i doktorica pomno pregledale nakon poroda i rekle da je sve super, da je izašla u jednom komadu, tako da oko toga baš i nemam brige...Ali...
Patronažna mi je rekla da bi nakon prvih desetak dana krvarenje kao takvo trebalo stati i da bi morala imati samo lohije...A meni svakih par dana krene svježa krv i to s ugrušcima, ovećim...
Jedino naprezanje i zadnje vrijeme mi je kašljanje jer smo svi prehlađeni, a nekako mi je u glavi da bi u slučaju da pukne koji šav boljelo ko sam vrag, pa ne mislim ni da je to...
:/
Evo meni je danas tacno sest nedelja od porodjaja a lohije jos traju, Medjutim, s obzirom da sam se porodila na carski rez doktor mi je zakazao prvu kontrolu nakon 4 nedelje i na njoj ustanovio da jos uvek imam koagulume (ugruske krvi) u materici koji bi trebali ispasti van.
Zakazao mi je kontrolu za 4 nedelje (imam jos dve nedelje fore) i ako ne budu ispali sami morace da mi ih iskiretira.
Nije mi dao nikakve antibiotike za njihovo izbacivanje jer iskjucivo dojim bebicu. A naprimala sam se antibiotika u prvih deset dana nakon porodjaja, koliko hoces (carski, pa skupljanje materice).
Iskreno se nadam da ce sami van, i da me nece raditi reviziju.
A ko za inat ceo dan me boli stomak (krsta) kao da cu dobiti menzis.
U ovakvim situacijama bas je lepo biti zensko, zar ne?![]()
Evo meni je danas tacno sest nedelja od porodjaja a lohije jos traju, Medjutim, s obzirom da sam se porodila na carski rez doktor mi je zakazao prvu kontrolu nakon 4 nedelje i na njoj ustanovio da jos uvek imam koagulume (ugruske krvi) u materici koji bi trebali ispasti van.
Zakazao mi je kontrolu za 4 nedelje (imam jos dve nedelje fore) i ako ne budu ispali sami morace da mi ih iskiretira.
Nije mi dao nikakve antibiotike za njihovo izbacivanje jer iskjucivo dojim bebicu. A naprimala sam se antibiotika u prvih deset dana nakon porodjaja, koliko hoces (carski, pa skupljanje materice).
Iskreno se nadam da ce sami van, i da me nece raditi reviziju.
A ko za inat ceo dan me boli stomak (krsta) kao da cu dobiti menzis.
U ovakvim situacijama bas je lepo biti zensko, zar ne?![]()
poslije kiretaze imam tako malo krvarenja hvala Bogu. Cak mi je bilo i prestalo, ali evo vec tri-cetiri dana ponovo krvarim, pa se pitam da nije menga?
Znam da su me samo opomenuli da ne bih trebala mnogo krvariti poslije kiretaze i da pripazim ako budem imala lohija da se javim.
Do sada nisam imala niti ijednu, a nakon prve trudnoce to mi je bilo najodvratnije.
2 tjedna krvarenja, a onda još 2 tjedna onaj glupi smećkasti isjedak i to je to :veseli smajlić:
Evo meni će za dva dana biti tri tjedna od poroda i još uvijek krvarim. Ok, ne baš obilno, ali ipak da ne zaboravim...Prije dva dana je bilo smečkasto, pa sve svijetlije i ja se ponadala da ide prema kraju, al evo danas opet crveno...Mislim već mi malo ide na živce, ali obzirom na kiretažu valjda je to normalno (nadam se).
da se ispravim, ono nije bila menst. kaže moja ginićka nego još zaostatci od babinja.dakle, već 3 i pol mjeseca nemam one dane u mjesecu...vuuhuuhuu!josie prvotno napisa
pazi panike: dana je točno kalendarski mjesec dana od rođenja malog medenjačića, a ja i dalje krvarim,onako...pomalo...nekad više,nekad manje,nekad ništa...i već mi je dosadilo,a onda sam se zabrinula da to predugo traje. dolaskom ovamo,našla sam baš ono što trebam-hrpa iskustva i mišljenja koja će mi pomoći da ne paničarim. a što je najsmješnije od svega-ovo mi je treći bebač,pa svi viču:aaaa ,ti sve znaš. FIGU! nemam pojma,sve sam zaboravila,pa bilo je to prije 17 i 13 godina!
pazi panike: dana je točno kalendarski mjesec dana od rođenja malog medenjačića, a ja i dalje krvarim,onako...pomalo...nekad više,nekad manje,nekad ništa...i već mi je dosadilo,a onda sam se zabrinula da to predugo traje,no vidim da i ne...
pazi panike: dana je točno kalendarski mjesec dana od rođenja malog medenjačića, a ja i dalje krvarim,onako...pomalo...nekad više,nekad manje,nekad ništa...i već mi je dosadilo,a onda sam se zabrinula da to predugo traje,no vidim da i ne...
Ja sam krvarila 3 tjedna, ali ne previše. Još 3 tjedna taman toliko da ipak moram nosit uložak. Kad sam se nadala da sam se riješila evo ti menstruacijeiako sam isključivo dojila, i onda uredno svaki mjesec. To se inače događa ženama koje imaju jako veliku količinu estrogena.
Eto meni nakon točno mjesec dana prestalo. Još nosim uložak jer se tu i tamo pojavi nešto malo neodređeno. Preživjela bi i sa dnevnim, ali moram poslat mm-a u nabavku...