Bok svima. Evo nakon 2 godine premišljanja napokon smo predali zahtjev za obradu za posvojenje.Ja sam čekala da se osjetim potpuno spremna za tu odluku. MM je već odavno spreman. ja sam imala neke sumnje tj. strahove kako će me dijete prihvatiti. kad gledam njega kako se igra i glupira sa klincima naših prijatelja mislila sam si blago njemu kad ga sva djeca obožavaju.Nije ni čudo da se on ne boji kako će ga prihvatiti.Čak se dešavalo da djeca plaču jer ne žele ići kući nego još ostati igrati se s njim.Uvjek sam govorila da bi on bio savršena teta u vrtiću.Tek kad mi je on priznao da je i njega strah kako će sve to izgledati meni je pao kamen sa srca jer nisam samo ja u panici.valjda mi je to trebalo da se pokrenem psihički tj. otvorim srce prema posvojenju.Da li još netko ima slične strahove?Ja želim malu bebu upravo iz tog razloga što mi je panika da me veće djete neće prihvatiti. Još me je strtah da ću zakazati kao roditelj i da će mi netko na kraju života reći da mi nisu trebali dati djete na posvojenje i da ga nisam zaslužila.Možda je to posljedica neplodnosti i onoga da možda nemam djete jer ga ne zaslužujem pa mi se to provlači kroz glavu i kad razmišljam o posvojenju.Hvata li i vas takva panika ili sam ja ipak nespremna na taj veliki korak? :? Cjeli svoj život želim blizance, ali u molbi to nisam navela.Zašto?Zatrudnila sam blizance i nitko sretniji od mene, a 6 tjednu pobacila.Moja bi idealna situacija bila kad bi posvojila bebu do 6 mjeseci i nakon toga zatrudnila i rodila blizance da nebude velike razlike u godinama. Kao mala maštala sam ili da imam blizance ili djecu sa minimalnom razlikom. Na kraju ja neplodna. Zašto nisam napisala u molbi da želim blizance? Da li je to nekakav pokazatelj da ipak još nisam spremna za taj veliki korak ili je to samo glupi strah koji nas odvraća od naših ciljeva u životu.Jeli taj strah normalan?Hoću li biti dobar roditelj?