Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Ekskurzije i cijene

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Ekskurzije i cijene

Moji su još mali, ali po ovome što vidim mi se ne čini da djeca dobivaju povoljne cijene za svoje ekskurzije, bilo da se radi o osnovcima ili srednjoškolcima. Uvijek mi to izgleda da je jedan te isti program već godinama...znam, druga djeca putuju(hoću reć-izmjenjuju se generacije), al zar nemaju djeca -a i profesori koji ih vode- svoje afinitete pa da se nekako i kroz cijelu godinuusmjeravaju prema toj ekskurziji. Što se ne bi bolje obradila španjolska kulturna baština ako će se u Španjolsku, tu i tamo koij referat, ovako mi se čini da se samo piše da su djeca bila daleko, a oni su mogli biti i 30 km daleko oid kuće, samo da su u društvu svojih prijatelja :/
    Kad se sjetim svoje ekskurzije nije bilo bitno drugačije i žao mi je.
    A kad se sjetim njemačkih đaka koji dođu potkovani znanjem i sa kvizom o Dioklecijanovoj palači na razgled te palače, ma milina i PRAVI GUŠT. I nakon toga se idu zabavljat...i onda nije baš svejedno gdje su-jer je to jedinstvena palača i ONI TO ZNAJU!

Također, njihov smještaj nije uvijek u hotelu, koristi se i hostel i razna rješenja.
    Naša djeca vani su, primjerice, već godinama u istim hotelima gdje se agencija udomaćila, i nekako mi se čini da imaju lijepe provizije zbog svoje suradnje. A ne čini mi se da nove generacije od tog profitiraju. Recimo, 6 noćenja i boravak u Pragu, Beču i Budimpšti košta 3500 kn polupansion. Dakle, djeci treba još bar 100 kn dnevno za ručak i sokić i još malo džeparca. Ne čini li vam se to malo preveć.........radi se, ne zaboravimo o organiziranoj grupi, školarci-dakle svi preduvjeti za popust su tu. Za cca 4000 kn mi se čini da se moš provest puno kvalitetnije nego što se djeci nudi.
    Ili recimo 5000kn Španjolska, put do tamo busom, povratak avionom, detalje ne znam, saznat ću ako baš treba

Ili recimo kombinacije po Lijepoj našoj za osnovce(trećaše) gdje se u dolasku putuje noću, tri dana za redom je večernja zabava disco club i slične gluposti.
    Bojim se što će biti kad mi se ove teme budu djece ticale

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Putovanje maloljetnika mora biti odobreno od strane roditelja.

Jednostavno zar ne ?

i ti isti roditelji i njihova djeca biraju i agenciju i destinaciju.

Da se mene pita ne bi se išlo u Lloret del Mar, ali , me se ne pita jerbo je ovo demokracija .

Ja samo pazim da se vrate u istom broju i agregatnom stanju doma.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Ekskurzije i cijene

Citiraj makita prvotno napisa
    Ili recimo 5000kn Španjolska, put do tamo busom, povratak avionom, detalje ne znam, saznat ću ako baš treba
    Pet tisuća kuna? Banda lopovska... ne vjerujem da je toliko puno... ajd saznaj detalje... bome moje dijete sigurno neće nikud na ekskurziju za te novce... jedino ak će ostat mjesec dana, onda ok...

inače, mislim da za takve ORGANIZIRANE eksurzije na koje ide cijela generacija, dakle nekoliko stotina djece preko jedne agencije, cijena 7-dnevnog polupansiona ne bi smjela koštat više od 2200kn... sve iznad toga će si moj sin morat sam zaradit ak misli ić...

užas, pa to čista pljačka...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Postoji pravilnik o provođenju ekskurzija i školskih izleta i svaka ga se škola mora držati.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i još jedna stvar - a to je osiguranje. na izletima na koje je išla kikica - bilo je ponuđeno najmanje osiguranje, gotovo po cijeni najvišeg. ja provjeravala u osiguravajućoj kući, i zgrozila se ...

pa sam sama platila najviše osiguranje. zgrozila sam se na sastanku da nitko od roditelja nije pitao - kakvo osiguranje plaćaju. nije ih zanimalo :shock: !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Postoji pravilnik o provođenju ekskurzija i školskih izleta i svaka ga se škola mora držati.
    Jel ima nešto što sam navela a što bi iblo u suprotnosti s pravilnikom :?
    Ne shvaćam zašto si ovu rečenicu napisala.

Inače, jest da vlada demokracija, al sa malo svježih ideja moglo bi se stanje bitno poboljšat, zar ne?
    Meni se čini da što se ovog tiče svew ide linijom manjeg otpora i po utabanim stazama koje, po meni, a i nisu baš nešto :/ bar ne za one pare

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..ma,mogu se ja ovdje prikrpati.kao jedna razrednica osmaša-moramo u god. plan ukomponirati i izlet pa ako mogu ovdje samo bi me zanimalo na koja mjesta su vam eventualno djeca bila na izletima i kakva su im iskustva...
    p.s. i da,koja agencija.- može ina PP.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih ti predložila unutrašnjost Hrvatske ili Zagorje, gdje su do sad već bili ?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Citiraj Moover prvotno napisa
    Pet tisuća kuna? Banda lopovska... ne vjerujem da je toliko puno... ajd saznaj detalje... bome moje dijete sigurno neće nikud na ekskurziju za te novce... jedino ak će ostat mjesec dana, onda ok...

inače, mislim da za takve ORGANIZIRANE eksurzije na koje ide cijela generacija, dakle nekoliko stotina djece preko jedne agencije, cijena 7-dnevnog polupansiona ne bi smjela koštat više od 2200kn... sve iznad toga će si moj sin morat sam zaradit ak misli ić...

je, moover, toliko kosta. Sigurna sam da smo mi platili eskurziju oko 4000 kn i to je bilo prije nekih 7 god, sad je jos skuplje!

Uh, jesam srocila! Ovo se odnosi na moju eskurziju, ali ja sam je i platila, i isli smo u Lloret de Maar.

Datum pristupanja
    May 2006

Citiraj Moover prvotno napisa

Ja definitivno ne bi znala već sad reć do koje cifre bi ja djetetu financirala i da li bi ga uvjetovala time da sam zaradi. Moja poanta je da su programi ekskurzija šablonski i neinventivni, a uz to neprilagođeni ciljanoj skupini i ponuđenom uslugom i cijenom. Neobično mi je da se već generacijama ništa nije izmijenilo.......kad sam ja bila na ekskurziji bila sam sritna ka guzica jer smo uopće negdi išli, naime, nas je tijekom osnovne kačio rat tako da nam je ekskurzija u srednjoj bila jedinstvena i neponovljiva i najbolja. Iako, sjećam se da smo negodovali na program...samo ne dovoljno da ga izmijenimo :/

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Ekskurzije

ne želim ovdje zakuhati stvar.... ali moram reći informaciju:
    znate li koliko hotela NE ŽELI primiti djecu?

U Hrvatskoj je svega desetak hotela (neobnovljenih, u društvenom vlasništvu... ) koji žele primiti djecu...

meni se čini kako i tu negdje leži problem...

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam bila zgrožena činjenicom da je izlet prvašića na kraju školske godine iznosio 200 kn uključivši ručak. prođirali su se nekih stotinjak kilometara, posjetili "ranč" gdje su gledali konje i pojeli ručak. po mojoj računici autobusna karta u redovnom prometu za tu relaciju nije bila preko 60 kuna, ručak za dijete nema šta koštat preko 20 kn - pola pice ili porcija tjestenine i ulaznica za grupu na ranč ne može bit preko 20kn po osobi. nisam se htjela natezat na roditeljskom sastanku jer je izlet bio kroz par dana i rekla sam da bez kompliciranja, ali ovo godine ne mislim tek tako preć preko toga.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nije to ništa. Moja djeca su išla na dvodnevnu ekskurziju Plitvice - Stubičke toplice i plaćali su 599 kn. :?

Ali bitno je otići u agenciju i reći kako organizirate put za 70-ero djece ... cijena se odmah mijenja.... nema agencije koja će ponuditi to isto za manje novce... ja provjeravala..

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa zar je agencija neophodna?????

škole organiziraju brdo izleta i zar je nemoguće da direktno unajme autobus i smještaj????? i tako su to izleti koji se godinama ponavljaju i ne vidim da tu treba neka kreativna agencija, već umješna školska administratorica.

sve mi to miriše na ono - brigo moja pređi na drugoga.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tratinčice prvotno napisa
    Ali bitno je otići u agenciju i reći kako organizirate put za 70-ero djece ... cijena se odmah mijenja.... nema agencije koja će ponuditi to isto za manje novce... ja provjeravala..
    sjećam se izleta na koji kikica nije otišla. koštao je neku xkn cifru, bez osiguranja i ručka. ja sam nekad radila u agenciji, i ipak mi je nešto ostalo od toga kako se rade kalkulacije .

otišla sam u drugu agenciju, i zamolila ponudu. dobila sam istu cijenu - samo s ručkom i osiguranjem. škola je rekla da ponudu mimo ministarstva ne može prihvatiti jer da im je (tada bio) izbor ograničen ugovorima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

susjeda mi se danas vratila iz Španjolske s ekskurzije
    i kaže da je nestala jedna cura iz Šibenika ( isto ekskurzija )
    iz disco kluba.
    Vratili su se bez nje :shock:
    Samo , nije mi jasno kako to već nisu objavili mediji :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iz disco kluba.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    iz disco kluba.
    ajme,strašno

možda nisu objavili zbog istrage ?

to mi je noćna mora :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nadam se da su ipak pronašli izgubljenu curu
    Evo sjećam se svoje ekskurzije iz prapovjesti (1990.) isto išli u taj famozni Lloret i svih 10 dana, uz prijevoz auzobusom, koštalo tadašnjih 400 DM. Hajd nek se sad računa u ojrima, ali 5000 kuna je van svake pameti, posebno za ono što se tamo dobije...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma isu je našli :/
    To se dogodilo 3 dana prije povratka , i onda su svoj djeci zabranili da napuštaju hotel i ta zadnja tri dana su bili u svojevrsnoj izolaciji...
    Vratili se jutros , avionom , bez nje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To se dogodilo 3 dana prije povratka , i onda su svoj djeci zabranili da napuštaju hotel i ta zadnja tri dana su bili u svojevrsnoj izolaciji...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    ajme, ajme , prestrašno

jadna djeca, jadna ta cura, a rezrednik ili razrednica, ne smijem ni pomisliti

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Škola ne smije organizirati ekskurziju mimo agencije

poludnevne izglete, terensku nastavu, izvanučioničnu nastavu to može organizirati, ali ekskurziju ne....

između ostaloga i zbog ovoga što se dogodilo sa šibenskom ekskurzijom...

ali to nije ništa čudno mi smo išli na pokop maturantu koji je nakon disca negdje u Španjolskoj skočio u alkoholiziranom stanju s neke vitice.... navodno su kasnije kod kuće našli i oproštajno pismo koje je očito napisao prije odlaska na put...

cijelu srednju školu se djeci "pumpa" ideja kako je maturalni put nešto jako bitno...

a cura koja se nije htjela vratiti s razredom s ekskurzije jer se zaljubila u španjolca na motoru? s 18 godina nitko joj ništa nije mogao niti policija, niti roditelji na telefonu....

sory zbog crnih misli, ali mene užasavaju te maturalne ekskurzije....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i mene

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ajme meni pa to je grozno

i nikako mi nije jasno zašto se mora ići negdje van na exkurziju
    pa ima tako puno lijepih mjesta po Hrvatskoj a i čini mi se da bi se kao
    roditelj osječala sigurnije da je tu negdje
    pa ako odluči pobjeći možeš i doći po njega

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Čini se da u tome i je fora :D
    ne mora se ići van ali djeci je to fora biti bez roditeljskog nadzora i koristiti putovnicu svoju, najsvojiju a ne maminu ili tatinu (kao kad su bili mali...)

ne znam niti jednog prosvjetnog djelatnika koji se ne užasava ekskurzija

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zanima me, da li netko zna da li je moguće da jedna renomirana zagrebačka gimnazija organizira vikend posjet u gardaland. izuzetno mi je važna svaka informacija!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj petrić prvotno napisa
    zanima me, da li netko zna da li je moguće da jedna renomirana zagrebačka gimnazija organizira vikend posjet u gardaland. izuzetno mi je važna svaka informacija!
    Kako ne? Moj brat je išao prije dvije godine. Tada je išao u 1. razred gimnazije. Inače, jučer mi je rekao da njegov maturalac košta 4500 kn (Loret de Maar, naravno) i da mu ne pada napamet ići za tu lovu. Baš me iznenadio jer je inače prava barava, sve bi učinio za tulum. Nisu ni klinci ovce.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..može li mi se na PP javiti koja cura iz zagreba a koja radi u nekoj turističkoj agenciji ili ih pozna-organiziram izlet s mojim osmašima i kontaktiram s jednom agencijom iz Zagreba pa bih se malo raspitala o toj agenciji-hvala.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..može li mi se na PP javiti koja cura iz zagreba a koja radi u nekoj turističkoj agenciji ili ih pozna-organiziram izlet s mojim osmašima i kontaktiram s jednom agencijom iz Zagreba pa bih se malo raspitala o toj agenciji-hvala.
    -podižem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •