Moji su još mali, ali po ovome što vidim mi se ne čini da djeca dobivaju povoljne cijene za svoje ekskurzije, bilo da se radi o osnovcima ili srednjoškolcima. Uvijek mi to izgleda da je jedan te isti program već godinama...znam, druga djeca putuju(hoću reć-izmjenjuju se generacije), al zar nemaju djeca -a i profesori koji ih vode- svoje afinitete pa da se nekako i kroz cijelu godinuusmjeravaju prema toj ekskurziji. Što se ne bi bolje obradila španjolska kulturna baština ako će se u Španjolsku, tu i tamo koij referat, ovako mi se čini da se samo piše da su djeca bila daleko, a oni su mogli biti i 30 km daleko oid kuće, samo da su u društvu svojih prijatelja :/
Kad se sjetim svoje ekskurzije nije bilo bitno drugačije i žao mi je.
A kad se sjetim njemačkih đaka koji dođu potkovani znanjem i sa kvizom o Dioklecijanovoj palači na razgled te palače, ma milina i PRAVI GUŠT. I nakon toga se idu zabavljat...i onda nije baš svejedno gdje su-jer je to jedinstvena palača i ONI TO ZNAJU!
Također, njihov smještaj nije uvijek u hotelu, koristi se i hostel i razna rješenja.
Naša djeca vani su, primjerice, već godinama u istim hotelima gdje se agencija udomaćila, i nekako mi se čini da imaju lijepe provizije zbog svoje suradnje. A ne čini mi se da nove generacije od tog profitiraju. Recimo, 6 noćenja i boravak u Pragu, Beču i Budimpšti košta 3500 kn polupansion. Dakle, djeci treba još bar 100 kn dnevno za ručak i sokić i još malo džeparca. Ne čini li vam se to malo preveć.........radi se, ne zaboravimo o organiziranoj grupi, školarci-dakle svi preduvjeti za popust su tu. Za cca 4000 kn mi se čini da se moš provest puno kvalitetnije nego što se djeci nudi.
Ili recimo 5000kn Španjolska, put do tamo busom, povratak avionom, detalje ne znam, saznat ću ako baš treba
Ili recimo kombinacije po Lijepoj našoj za osnovce(trećaše) gdje se u dolasku putuje noću, tri dana za redom je večernja zabava disco club i slične gluposti.
Bojim se što će biti kad mi se ove teme budu djece ticale![]()
![]()