Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 162

Tema: Kako se skinuti u ginekološkoj ordinaciji

sanda_ri

Početno Kako se skinuti u ginekološkoj ordinaciji

Dobar dan svima,

Nisam sigurna dali sam post postavila na pravom mjestu,izvinjavam se ako nisam.

Kad odem kod ginekologa dole skinem sve i ostavim samo gornju odjecu (majica,košulja). Čujem da prijateljice spominju kako skinu gaćice i ostanu u suknji pa me zanima postoji li "pravilo" kako se ide na pregled. Čini mi se da ginekolog ne može pregledavati (pogotovo ultrazvukom) ako je na meni suknja. Dali tu suknju unutra skinete?Ili zadignete (ali čini mi se da dr ne može lijepo pregledati pacijenticu ako je suknja na njoj)? :?

Molim vas za savjet jer se uvijek nelagodno osjecam i mislim da radim nešto krivo a neugodno mi je pitati prijeteljice jer bi se isto tako nelagodno osjećala, jer nekako mi se čini da bi to kao trebala "znati".

Hvala lijepa svima.
    Sanda

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Obuci dugu tumiku ili neku tanku suknju koju zadignes do pupka...Ili neki pareo, pa ga samo odvezes kad legnes na stol.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

idem u suknji i zadignem ju ako znam da vec nema nesto s cim su se prekrit.

meni je neugodno paradirat od svlacionice do stola, pa onda jos sjest na stolicu i porazgovarat s doktorom onako bez icega

suknja mi je najjednostavnija. samo ju zadignes kad legnes na pregled.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja uvijek idem u suknji ili tunici. Ne smeta pri pregledu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam išla u hlačama i običnoj majici (niti kratka niti duga)

ako već gleda "ispod haube" , kakav problem mu onda prestavlja pogled na "haubu"?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

poslije odredjenog broja odlazaka, sve postaje svejedno dok god su vijesti dobre.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nakon mnogobrojih pregleda zbog neplodnosti o skidanju kod ginekologa više uopće ne razmišljam. Prije mi je to bio problem, a sad me stvarno nije briga, jednostavno sam otupila na to.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    meni je neugodno paradirat od svlacionice do stola, pa onda jos sjest na stolicu i porazgovarat s doktorom onako bez icega
    da, slazem se.

Zanima me, za one koji idu u hlacama, kako sjednu na stolicu - gole guzice?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    da, slazem se.

Ako sam u hlačama prvo sjednem obučena, kažem zašto sam došla i onda se idem presvuči.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To je OK, ako je takva ordinacija. Npr. u Viliju je paravan odmah do stola, pa prvo razgovaras, pa se skines, pregled, obuces se i opet do stola.
    Ali kod mog socijalnog prvo ides u kabinu, skines se, ides do stola, sjednes razgovaras i onda na pregled. Mislim da je i na SD tako, prvo sam se morala skinuti u kabini.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je OK, ako je takva ordinacija. Npr. u Viliju je paravan odmah do stola, pa prvo razgovaras, pa se skines, pregled, obuces se i opet do stola.
    Ali kod mog socijalnog prvo ides u kabinu, skines se, ides do stola, sjednes razgovaras i onda na pregled. Mislim da je i na SD tako, prvo sam se morala skinuti u kabini.
    ne zelim zvucati bahato, ali ja sebe ne dovodim u situaciju gdje bih bila prisiljena sjesti na golu stolicu - a suknje ne nosim.
    zapravo, od samog pocetka idem privatno jer imam panicni strah od infekcije. uostalom, ne mogu shvatiti zasto bi iko doveo pacijenticu u situaciju da mora razodjevena sjediti i razgovarati o nalazima...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod prijašnjih ginekologa sam dolazila kakva sam bila, većinom u hlačama, a onda mi je predzadnja ginica uvela to pravilo suknje. Zapravo nije mi to ona to rekla nego mi je pričala kolegica s posla koja mi ju je preporučila, da je to savjetovala pacijenticama . To mi se pokazalo jako praktično, pa i dalje prakticiram to sa suknjom i kod nove ginice. Nekako mi je zgodnije. Čak ako je hladno za suknju, nosim na pregled jednu u torbi... Za pregled uopće ne smeta. A meni ipak ljepše da ne prešetavam gologuza.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    ne zelim zvucati bahato, ali ja sebe ne dovodim u situaciju gdje bih bila prisiljena sjesti na golu stolicu - a suknje ne nosim.
    zapravo, od samog pocetka idem privatno jer imam panicni strah od infekcije. uostalom, ne mogu shvatiti zasto bi iko doveo pacijenticu u situaciju da mora razodjevena sjediti i razgovarati o nalazima...
    Pa cuj, zvucis bahato, iako ti nije bila namjera. :/ Naime, ne moze si svatko priustiti privatno.

Ne znam kako mislis dovoditi sebe u situaciju - ne dovodis se ti, nego losa organizacija i nedostatak prostora u zdravstvu.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    Pa cuj, zvucis bahato, iako ti nije bila namjera. :/ Naime, ne moze si svatko priustiti privatno.

Ne znam kako mislis dovoditi sebe u situaciju - ne dovodis se ti, nego losa organizacija i nedostatak prostora u zdravstvu.
    ne idem socijalnom ginekologu, iako bih mogla novac potrositi na nesto drugo - ne nuzno pametnije. ali mi je sasvim dovoljno dijagnoza i patnje i ovako, pa ako mogu ivf klinici dati 2000 eura za postupak, mogu i 50 eura godisnje za sistematski....
    da sam kojim slucajem u prilici ginekologu ici samo 1 put godisnje, reda radi, onda bih vjerovatno hodala od ambulante do ambulante dok ne bih naisla na ljekara koji radi u normalnim uslovima - mora da postoji takav.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tocno tako.

nitko te na to ne upozori ili malo tko.

ja sam na prvi pregled isla kod dr. kod koje je ordinacija organizirana tako da je svlacionica nasuprot stola do med. sestre koja te prima a lijecnica je u ordinaciji, vrata pored stola od med sestre, znaci moras se skinut i prosetat ispred med. sestre, proc kroz vrata, sjest kod dr. i onda tek na pregled. :/

sva sreca da me mama odma upozorila da obucem suknju, mislim da bi umrla od srama.

a bome san (vrlo) slicno imala i kod 2 privatnika.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ne idem socijalnom ginekologu, iako bih mogla novac potrositi na nesto drugo - ne nuzno pametnije
    A cuj, ovisi sta je za koga pametnije. Dosta ljudi razmislja na nacin da je socijalnim lijecnicima vec ionako platio kroz placu, pa im je odlazak kod privatnika baceni novac koji mogu potrositi pametnije. U tom slucaju je i bilo kakva druga "glupost" pametiniji izbor, jer zasto placati nesto (npr. pregled, UZV i Papa test) sto mozes dobiti besplatno.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

ako već gleda "ispod haube" , kakav problem mu onda prestavlja pogled na "haubu"?
    Točno ovako.
    Suknje ne nosim nikada i nemam niti jedne u ormaru.
    Haljine da ne spominjem.
    Nije mi bed uopće, zapravo ne razmišljam o tome.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja idem u dužoj tunici.
    s doktorom prvo pričam odjevena, zatim se skidam, pregled, obučem se, opet sjednem i popričamo.bez puno komplikacije.

mislim da je Sanda vrlo mlada cura, i ne ohrabruje ju stav da je nakon x-tog puta svejedno u čemu si.

e, da, moj bivši ginekolog je iza paravana imao i 2 suknje na gumu, da se žene posluže ak im je nelagodno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

a bome san (vrlo) slicno imala i kod 2 privatnika.
    I ja, ali kod privatnog i vrlo poznatog dermatologa. Uđem u ordinaciju, objasnim zašto sam došla (pregled madeža po cijelom tijelu). I sad, kaže on skinite se da pogledamo, a nigdje svlačionice, ma ni paravana...Stvarno sam se glupo osjećala skidajući se pred njim, ono hulahopke pale na pod i sl. [/quote]

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Čak ako je hladno za suknju, nosim na pregled jednu u torbi... Za pregled uopće ne smeta. A meni ipak ljepše da ne prešetavam gologuza.

x

Uvijek me zanimalo kad sam vidjela žene u hlačama i kratkoj majici kako to izvode.
    Presvučem se odmah, a ako bi se naknadno išla presvlačiti, čini mi se da bi predugo trajalo razdoblje praznog hoda gdje se ja presvačim a ginićka rašpa nokte.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma dajte, ginekolozi su tako precijenjeni koja samosvjesna žena uopće ide kod njih na pregled ?!

a sad... ozbiljno...

s doktorom prvo pričam odjevena, zatim se skidam, pregled, obučem se, opet sjednem i popričamo.bez puno komplikacije.
    x

uglavnom kad me pregleda i kad opet sjednemo onda ga počnem daviti s pitanjima s foruma.

nastojim obući tuniku. i naravno.... oplahnuti se prije nego što krenem kod njega

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

e, da, moj bivši ginekolog je iza paravana imao i 2 suknje na gumu, da se žene posluže ak im je nelagodno.
    Pa ni to me bas ne ohrabruje da oblacim suknje koje je neko prije mene na golo tijelo oblacio.:/ Ipak su i one bile u direktnom kontaktu sa tijelom. Ja sam tip koji i zimi nosi suknje ili haljine, tako da tih problema nemam. A i da ne nosim, svakako bih prije isla s tom varijantom, nego onako manekenski prosetati . Posto mi se pregledi svode na 1-2 puta godisnje, ipak gledam da odem kod nekoga ko ima vremena i kod koga se ugodno osjecam. Sve u svemu, od svih pregleda, pregledi kod ginekologa i stomatologa su mi najvazniji.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je kao tinejdžerki rekla jedna med. sestra da je to u stilu kao prešućeni kodeks da se kod ginekologa ide u suknji.
    I ja uvijek idem u suknji, jer mi je stvarno problem šetati se sa svojim dupetom, salom i celulitom po ordinaciji, a vala mu ne bi sjedila na stolici gole guzice...
    I da, obavezno obučem čarape - sokne - tako da mi nogice ne nazebu...

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uvijek u suknji

kad bi došla u hlačama zbilja bi morala sjedit gole guzice na stolici a skidat bi se morala pred doktorom jer unutra nema paravana a kabina je van ispred ordinacije

međutim tu kabinu za skidanje većinom koristi jedna žena a kod nas je pravilo (pogotovo kod trudnica) da prozove više žena odjednom pa one čekaju gologuze u toj kabini a prethodno se skidaju u zahodu

srećom prije par godina je stavljena u tu kabinu muzika jer si inače bez problema čuo šta dr. unutra priča sa pacijenticom

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod mog doca je paravan u ordinaciji liječnika i nakon ulaska je prvo razgovor, pa skidanje, pregled, oblačenje, razgovor. Nekako mi je draže imati pokrivenu starku a sad čime mi je manje bitno. Šoseve i haljine gotovo nikad ne nosim iako imam par ljetnih koje onda obučem za pregled ako je vani toplo. Ako nije, nastojim imati tuniku ili podužu vestu...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne da imam posebnu "ginekološku " suknju, već i posebne " ginekološke !samostojeće čarape, kao i posebne " ginekološke " šlape do stola....

sve stane u malo veću ručnu torbu

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ili obučem suknju ili je nosim u torbi (npr zima, prekomplicirano sve iskombinirat
    I boli me briga tko što misli o tome.
    Dok sam čekala dan D u rodilištu sam imala jednu crnu duplu, onako, scensku i svi su me znali po toj suknji. Masu žena je gologuzo šetalo po hodniku od sobe do ordinacije.
    to mi fakat nije bilo jasno.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Maria

Ja uvijek nosim široku suknju sa sobom u torbi kad idem na pregled. Meni je tako ugodnije. Kad je vag. pregled, s njom gore, a kad je uzv (u trudnoći), dolje ispod trbuha. Soknice obavezno. Razmišljala sam i o šlapama, ali ostalo na razmišljanju
    Kod mog ginića postoje dvije suknje za pacijentice, no ne bih baš obukla na golo tijelo nešto što je netko već nosio i stoji u kabini.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

biranje najreprezentativnijeg para čarapa za odlazak giniću je tema za sebe...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja si uvijek mislim, a što ako derne potres, pa se recimo spasiš iz gin ordinacije , i narod stoji na ulici, a ti gole guzice ....?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa
    ja imam iste neke ludo karirane već 4 godine, služe samo u tu svrhu....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ću riknut! Stvarno ste zakon

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    x

uglavnom kad me pregleda i kad opet sjednemo onda ga počnem daviti s pitanjima s foruma.

mene je zadnji put pitao jel studiram medicinu kad sam mu sva stručna krenula pričati o inverziji fh i fsh, na što sam ja sva ponosna odgovorila,
    ma to ja s rode

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    posebne " ginekološke !samostojeće čarape
    e da, i ovo je jako zgodno zimi, i ja tako

Citiraj MC prvotno napisa
    uglavnom kad me pregleda i kad opet sjednemo onda ga počnem daviti s pitanjima s foruma

sta ti vec nije zabranio da citas (i pises) na "rodi"?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da neugodnjak bude potpun,
    ja sam na prvi ginekološki išla u garfield božićnim soknama

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da, slazem se.

ili rečem prije, ili poslije oblačenja, ili stojim na nogama
    neće vidit ništa šta prije nije, ja se svog tijela ne sramim, mada i nije neko reprezentativno
    maloprije je drža svoje prste u mojoj piz..., i da se ja sad osječam "neugodno" ili "sramno" zbog neobrijanih nogu ili dječjih čarapa?
    ne kužim poantu

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

nekad si nisam mogla zamisliti da na pregled idem a da nemam obučenu suknju... nikad mi nije smetala ni kod pregleda a ni kod ultrazvuka (tj ne meni nego giniću)... sve dok jednom sasvim slučajno nisam s jednom frendicom dotakla tu temu i ona mi je pričala kak ona uvijek ide u hlačama i da joj to nikad nije bio bed jer:

i onda sam nekak i ja to probala jednom (išla u hlačama) i nije mi bilo strašno

od tada idem kako kad, nemam specijalnu odjeću za te prigode... najveći bed su mi one plastične šlapice (kojih btw više nema tamo)...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bipsić prvotno napisa
    najveći bed su mi one plastične šlapice
    I meni, ja rađe u čarapama nego da to obučem, bljak! :/

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja idem privatno kod dr. Majnarića u Pronatal i on ima super praktične, slatke jednokratne suknjice i šlapice i narafski, paravan u ordinaciji. Odlično rješenje i za srameče i za one koje inače ne nose suknje i za higijeničarke :D

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne posjedujem suknju, nije me sram, dok se ja obučem nakon pregleda dr-ica upiše u karton šta smo obavili, eventualno recepte i onda se vratim na razgovor. Uopće se ne gubi puno vremena.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja se svog tijela ne sramim, mada i nije neko reprezentativno
    maloprije je drža svoje prste u mojoj piz..., i da se ja sad osječam "neugodno" ili "sramno" zbog neobrijanih nogu ili dječjih čarapa?
    ne kužim poantu
    ma meni je najprije nelagodno sist golon gujicon na stolicu.

druga stvar sta se prisaltan i sa covikon prican i o drugim stvarima, a ne samo o ginekoloskim i nije mi ugodno onda tako gologuza pricat, ne mislin da to ima veze sa sramom od svoga tijela.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisam pojasnila, te samostojeće se oblače neposredno prije pregleda ...

ne hodam ja u njima do ordinacije

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam uvijek išla privatno ginekologu, i nigdje nije bilo važno što se oblači jer se nakon pregleda idem obući i onda se obučena vraćam na razgovor o nalazima. Ali u bolnici :shock: - doktori jednostavno nemaju vremena za to, jer je gužva užasna, i stvarno nakon pregleda slijedi gologuzi razgovor. Srećom sam išla u šosu na pregled poslije poroda, ali opet mi je bilo nekako nelagodno sjesti :/ Doktor mi je pet puta govorio da sjednem, pa sam mu na kraju rekla NEMAM GAĆE!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma kakva nelagoda... cekajte samo da se andrea javi! :D
    ja sam zadnji put obukla suknju valjda prije nekih 8 godina.
    ne oblacim se posebno za ginica. idem u hlacama i poludugoj majici.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja obožavam birati sokne za pregled.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći uvijek nosila jedne bež sokne, sa crvenim srčekima
    Ne znam zakaj, valjda ko neki talisman :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Svejedno mi je što obučem,uglavnom su to hlače jer suknje ni inače ne nosim.
    Nemam neki pretjerani sram pred ginekolozima i da većinom su to muški doktori .

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nikakav, osim ako organizacija ordinacije nije takva da s golom karoserijom moraš sjesti na stolicu

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako?
    Poneseš cd player i pustiš onu pismu za striptiz, prvo zavitlaš šešir u zrak, pa onda ostalo....

Neće biti bahato (ovo gore-malo šale-to i jesu neugodne stvari, šta ćemo, kad se mora, istina je da nakon nekih problema brzo izgubiš nelagodu, bar je meni tako bilo, skinula bih mu se na hodniku da znam da će pomoći)

Nikad ne sjedam gole guze (a, ne, ne idem više privatno, a bila sam u desetak raznih ordinacija), ne radi neugode, nego radi infekcija, meni je to jedna provatna ginekologinja preporučila, jednostavno, nije higijenski, nemaju sredstava, nisu ni uredni bili, pacijentice su nosile svoje ručnike , a ja haljinu za tu svhu perem u klori (nakon šta mi je sama doktorica rekla da slučajno ne legnem na to...).
    A moram primjetiti da ni svi državni nisu isti, ova sada je neka nova i svu moguću opremu ima, nije mi jasno kako...

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="linolina"]

Nikad ne sjedam gole guze (a, ne, ne idem više privatno, a bila sam u desetak raznih ordinacija), ne radi neugode, nego radi infekcija, meni je to jedna provatna ginekologinja preporučila, quote]

provatna-dvostruka greška, bila je -državna

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •