-
Razmaknuti trbušni mišići
Ponešto se već o tome pisalo po forumu, ali nisam zapravo našla odgovor na svoje pitanje. :/
Dakle, u drugoj trudnoći trbuh mi je bio ooooogroman, pupak mi je ispao van vrlo rano i koža mi je dosta popucala. Rodila sam vaginalno, tako da mi nitko poslije poroda nije niti gledao trbuh.
I tako ja neki dan, pet mjeseci nakon poroda, skupim snage i krenem raditi trbušnjake, ne bih li malo smanjila obujam trbuha, koji mi je, bez pretjerivanja, kao da sam bar 4 mjeseca trudna, i skužim da posred trbuha imam rupu, tj. razmaknuti su mi mišići.
Rupa seže 4-5 cm iznad i isto toliko ispod pupka, a širine je 2 prsta. :shock:
Mjesec dana nakon poroda kupila sam steznik i nosila sam ga možda mjesec i pol, jer mi se trbuh sporo povlačio, ali prestala sam ga nositi jer mi je bilo vruće, a i stanje trbuha mi se malo popravilo.
Zanima me hoće li mi se sastaviti mišići i koliko je vremena potrebno?
Trebam li još nositi steznik, mislim, ima li sad nakon 5 mjeseci koristi od njega? Trebam li otići doktoru zbog toga? Tko mi to uopće treba pogledati, ginićka ili liječnica opće prakse? :?
Pročitala sam da nije uputno raditi trbušnjake sa takvim stanjem trbuha, ali smijem li raditi neke druge vježbe ili voziti orbitrek?
I zadnje, ali ne i najmanje važno, želim čuti iskustva cura koje su imale dijastaziju (ili kako se već zove) - kad ste se od toga oporavile i kako?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma