-
Više ne traži...da li da nudim?
Pozdrav svim mamama na ovom pdf-u!
Moja je curica sada stara 13 mjeseci, nedavno sam počela raditi i ona od tada, na moje opće čuđenje ne traži više cicati. Naime, hoće, i veseli se kad joj ponudim ali prije je znala mi natezati majicu, viriti unutra ili na sličan način pokazivati da želi cicati (nije još pričljiva previše).
Malo sam zbunjena, pripremila sam se na non-stop cicanje kad se vratim s posla a ono... :?
Sad, da li da joj nastavim nuditi ili da čekam da sama počne tražiti, baš ne znam kako dalje... :/
Definitivno ću dodati i ovoga
Ako odluči da više ne želi, da li će joj nečega nedostajati (u nutritivnom smislu) i kako to nadoknaditi na najbolji način?
-
-
Ako želiš i dalje dojiti, ponudi joj. Zašto ne.
Ako ne bude htjela, odbit će.
Tako je moja starija s 15 mj. jednostavno počela odbijati. Ja bih joj nakon povratka s posla ponudila, ona je rekla da neće, tako par dana zaredom i jednostavno je prestala.
Ja to nisam doživljavala kao nešto pretužno. Mislim, bilo mi je neobično, no ona je odlučila da joj je dosta. Mazile smo se i i dalje se mazimo non stop.
-
-
Mi smo imali štrajk u dobi od 13mj i ja tad definitivno nisam bila spremna za prestanak. Nudila sam mu i nudila i sutra ju je tek prihvatio.
Kad idem analizirati sa aspekta moje komocije, mog osobnog života mislim da sam trebala drugačije reagirati i ne nuditi mu. Ali sa emotivne strane ja ni danas nisam spremna na prestanak dojenja. To je jednostavno nešto naše šta mu niko drugi ne može ponuditi.
Također je bitan i nutritivni aspekt. Moje dijete je tek nedavno počelo malo normalnije tj. raznoliko jesti tako da sam sa te strane sigurna da sam dobro odlučila.
-
M.a.r.t.a. lijepo si to sažela i pogodila u moje dvojbe. Dat ću i sebi i njoj još koji dan s povremenim ponudama s moje strane, da se iskristalizira kako će biti, tj. da li će opet sama poželjeti pa ako je to kraj, neka tako i bude!
-
Kratki update - nakon tri dana ignoriranja cice - sinoć je počela opet tražiti i sa guštom duuugo cicala. Po noći se budila i više nego proteklih tjedana da bi se prikopčala! :D
Da mi je netko rekao da ću biti sretna što mi se dijete počelo opet po noći buditi, rekla bi :shock:
Možda je bila ljuta, uvrijeđena, žalosna što sam počela raditi...
Što god da bilo, više nije tako da nastavljamo!
-
enchi
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma