Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Bronhitis

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Bronhitis

Moj mali miš često kašlje pa to nekada pređe u bronhitis i završi na ljekovima a nekad ne. Zapravo ne znam više kako se ponašati. Kad počne kašljati , ako nije previše razvijen kašalj, ja ga nastavljam voditi na kupanje i viša manje se normalno ponašati, jer ga zaista često hvata. Sad više nisam sigurna, da li tada ostajati kući i reducirati aktivnosti koliko je to moguće(a nemoguće je vjerujte jer je užasno živ) ili nastaviti kao što sam i sad nastavila normalno pa je na kraju morao uzeti i antibiotik?! Da li netko ima slične probleme i kako izlazi s njima na kraj?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Malo sam kasno vidjela ovu temu, ali možda ipak budem od koristi. Doktorirala sam na temu kašalj i bronhitis jer nas to prati od prvog dana jaslica. Prvu zimu je imao dvije upale pluća i nekoliko akutnih napada bronhitisa. Nakon bezbrojnih kura antibiotika, posjeta Srebrenjaku i inhaliranja, imunitet je bio na nuli a tako i moje povjerenje u doktore. Išli smo homeopatu i sto put ću kucnut u drvo, vjerujem da ga je žena spasila. Je, platili smo to pošteno, ali sve sam bila spremna dati, samo da mu više ne dajem antibiotik. Što ti mogu savjetovat ovako za prvu ruku je sljedeće: Kad krene onaj suhi kašalj, najbolje pomaže čaj od sljeza, ili neki sirup na toj bazi, ako neće. Stavljaj sljedeće obloge (ali samo ako nema temperaturu veću od 38): zagrij maslinovo ulje i natopi tetra pelenu i stavi mu na prsa, što toplije može podnijet, to bolje. Na to novinski papir (samo da drži dulje toplinu pelene) pa na to još ručnik da bolje fiksira. Može s tim i spavati, a možeš mu i obnoviti tokom noći da bude toplo. Oslobađa sluz i već nakon dan dva počne iskašljavat. Čim počne iskašljavat, daji neki sirup da mu olakšaš. I vodi ga van, pa makar na 15 minuta. Promjena zraka olakšava iskašljavanje. I svaki put, baš svaki put kad se razboli, prije antibiotika idi na bris i vađenje krvi. Antibiotici su u većini slučajeva suvišni, jer se najčešće radi o virusnim infekcijama...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Noa, sorry, pokušavam ti odgovoriti na pp, ali nešto ne ide. Ili si dobila poruku? Ostalo mi je u outboxu pa ne znam dal si dobila?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I svaki put, baš svaki put kad se razboli, prije antibiotika idi na bris i vađenje krvi. Antibiotici su u većini slučajeva suvišni, jer se najčešće radi o virusnim infekcijama...

DEBELO POTPISUJEM.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo smo završili u bolnicu, Bruno je bio 8 dana na pedijatriji s upalom pluća... uspjeli smo preživjeti, međutim sad sama sebe pitam da li je postojeći vrtić, u kojeg ide dobro rješenje za njega, budući je mali alergićan na prašinu a vrtić je malen, teta ih stalno pušta vanka da se igraju a vanka je kresno dvorište međutim s podlogom od šodera, znate oni mali kamenčići, tučeni kamen koji priličn praši kad trčete po njemu...e sad se pitam da li ga premještati u drugi vrtić ili je to sve ista stvar :?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Joj jadničak mali. I mi smo prvu godinu u jaslicama jednom bili u bolnici... Jedan za vas... Naš nije imao alergiju pa ne mogu reći niš pametno na tu temu. Samo mi se čini, kad je takav imunitet, tu se ništa puno ne da napraviti. Evo mi već treću zimu (još nije ni krenula zima doduše) proživaljavamo istu stvar. Sad se barem izvuče sam, bez nekih većih intervencija s ljekovima, ali je jednako osjetljiv. Ne može proć virus a da se na njega ne zakači. Sad, poslije upale pluća ti je kao prvo najbitnije da se potpuno oporavi. Ako imaš bilo koga da ga možeš ostaviti, učini to. Mi smo našega nakon druge upale unutar tri mjeseca vodili u Dalmaciju didu i baki i radije bili bez njega dva-tri tjedna, nego ga vratili odmah u vrtić. Upala pluća se lako zavuče pa se brzo vrati....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala za . Imamo srećom mi tetu, ja je ostavila na 4 sata pa sad opet radi 8 dok se mali ne oporavi, neću ga slati u vrtić još barem 2 tjedna. Dobio je terapiju inhalerima i singularom...kortikosteroidi ali što možemo, strah me da mu se to vrati, a dr. kaže bolje i tu terapiju 3 mjeseca provoditi nego da jednom primi injekciju kortikosteroida.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nazalost nemam odgovor na tvoju dvojbu o vrticu....
    Al evo par savjeta u slucaju ponovne pojave bronhitisa....Mi smo sve izlijecili homeopatijom, al osim toga kada mi je nedavno malac imao bronhitis onda sam primjenila drenazu (po nekoliko puta dnevno) - lagano lupkanje prstima po povrsini ledja i prsa (ne po bubrezima i ne po kraljeznici) pa 10ak minuta (moze i manje) i nakon samo 2 dana je bio vidno bolje, a nakon drenaze spavao "ko beba"! Prilikom lupkanja po ledjima glavica mora biti prema dolje, znaci najbolje ga postavis preko svojih prekrizenih nogu, kada se radi drenaza prsa tada moze biti u sjedecem polozaju (tipa sjediti tebi u krilu).

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Super si se toga sjetila Ana. To su nama radili na Srebrnjaku. Vidiš, totalno sam zaboravila na to. Sijećam se da je bilo učinkovito, a jadničku vrlo ugodno u tom trenutku kad ga iskida kašalj. Ma baš ću pokušat odmah večeras, jer upravo muku mučimo s nečim drugim. On nakon dva dana vrlo uspješno počne iskašljavat, ali to se vuče i vuče nekad danima i tjednima i često na kraju spoji to iskašljavanje sa slijedećom virozom. Možda mu drenaža pomogne, jer ni Bisolex ne može istjerat taj tvrdokorni šlajm kod njega.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Marymommy jel pomoglo il se pogorsalo?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo i M. ima bronhitis . Već tjedan dana. Kupili smo inhalator, do danas ihlalirali fiziološkom. Sirup rinolan i ventolin. Mada ventolin dajem u jako maloj dozi, jednom dnevno. Strah me kortikosteroida.

Danas došli nalazi brisa, streptokok pneumonia. Smiješi nam se antibiotik sutra.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ana0206, koju remediju ste dobili za bronhitis?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj, bas mi je zao malog misa.
    Mi smo dobili Antimonium Tartaricum 2x2 - pili negdje 10ak dana, ali je drenaza bila apsolutno presudna! skoro pa 5 puta dnevno, ostisla bih u kupatilo zatvorila vrata pustila tus u kadu, sjela na kadu i njega preko noge stavila na stomak i lupkaj. Nakon 2 dana nije vise imao nikakve sluzi...al smo uzimali ventolin 2ml jednom dnevno recimo 5 dana nakon sto se sluz povukla... a paralelno ciscenje sa Kali Carbonicumom 2x3 recimo 5 dana i nakon njega Kali Sulphuricum isto 2x3 oko 5 dana.....sada je savrseno!!! i kucam u drvo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A da probas ipak nazvati homeopaticu prije antibiotika....Posto sam ja generalno protiv njih (antibiotika), mi cak jos nikada nismo ni radili bris.. :/ ....nismo ni bili nista posebno bolesni, al evo ovaj put za bronhitis se homeopatija pokazala fenomenalno....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

super je! više ne kašlje :D E, da... antibiotici. Mislim da ih ne bi trebala davati. Upala je skoro pa sigurno virusna. Antibiotici će samo prekriti simptome i oslabiti imunitet. Mi već dvije godine odbijamo antibiotik a ako je baš jako bolestan i dr inzistira odemo po bris da budemo sigurni. Dok čekaš nalaze par dana, noš se strašno neće dogoditi, čak će mu vjerovatno već bit i bolje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajd bas mi je drago Marymommy!
    Nego Ivancice kako se drzite?!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...I karlo je sklon bronhitisu a i alergičan je na kakao,kikiriki,bademe i lješnjake....-bili smo neko vrijeme singulair granule ali mu ništa nije omoglo..svakih doslovno mjesec dana-doma.-sada gledam da mu počnem odmah preventivno davati matičnu mliječ ili encian kapi...-jučer se npr. valjao po nekom starom madracu i nakon pola sata-zaškripao-a nije ništa jeo ni doma ni u vrtiću a radili lani i testiranje na grinje i prašinu i negativan je-čula sam da se svejedno može biti alergičan na prašinu ako se i ne pokeže..-ma mene zanima-kad dijete stupi u dodoir sa alergenom-koliko prođe do pojave reakcije...?..jer ovo sa madracom je bilo skoro pa odmah,..pokušavamo odgonetnuti jeli to -to....-inače kupili smo i inhalator tako da sam mu sinoć i jutros dala inhalaciju s ventolinom i ok je,malo kašlje.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...koliko vas dava za imunitet EHINACEU?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Molim pomoć od iskusnijih mama.
    Anja ima šest mjeseci, nakon par dana zrelog kašljanja (svi smo u kući kašljali) počela je škripati u prsima pa smo otišli doktorici - virusni bronhitis.
    Dobila antibiotik koji pije, ali koliko sam shvatila to je preventiva protiv bakterija.
    Dobila bisolex, ali nakon drugog uzimanja sam primjetila osip po prsima i leđima, pa to više ne dajemo.
    Kapam joj (više sipam) fiziološku u nos, stavljam toplu krpicu na prsa, lupkam po leđima ..... Što još mogu napraviti?
    U grudima joj i dalje škripi, ne može ona to iskašljati jer je mala. Uglavnom je nosim nagunutu naprijed, računam ako se još nešto sljeva, neka bar ide van, a ne niz grlo.
    Problem je što neće nikakvu tekućinu, doji i samo siku priznaje.
    Da li mogu još nešto napraviti da joj tu sluz omekšam da lakše izbaci van?
    Ako po gornjem savjetu pustim vodu u kupaoni i lupkam po leđima, da li to treba biti topla voda, da se napravi para?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ah, mislila sam da će ovo otići na Zdravlje djece, ali sam što je tu je.
    Pomozite savjetom svakako.

sunašce avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja Magdalena je početkom 10.mjeseca imala dijagnosticiran"lagani"bronhitis i po preporuci sam joj kupila med od Petrovića baš za bronhitis.Malo je čudnog okusa,ali mogu reći da joj je pomogao,nakon 2 dana više nije ni zakašljala i nakon nekog vremena sam joj ga i prestala davati pošto više uopće ne kašlje(ali neko vrijeme smo odlučili stopirati vrtić jer je u mjesec i pol imala 3 upale uha i taj početak bronhitisa pa čekamo malo ljepše vrijeme da ponovno krene).Probaj,ne može škoditi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •