Malo sam kasno vidjela ovu temu, ali možda ipak budem od koristi. Doktorirala sam na temu kašalj i bronhitis jer nas to prati od prvog dana jaslica. Prvu zimu je imao dvije upale pluća i nekoliko akutnih napada bronhitisa. Nakon bezbrojnih kura antibiotika, posjeta Srebrenjaku i inhaliranja, imunitet je bio na nuli a tako i moje povjerenje u doktore. Išli smo homeopatu i sto put ću kucnut u drvo, vjerujem da ga je žena spasila. Je, platili smo to pošteno, ali sve sam bila spremna dati, samo da mu više ne dajem antibiotik. Što ti mogu savjetovat ovako za prvu ruku je sljedeće: Kad krene onaj suhi kašalj, najbolje pomaže čaj od sljeza, ili neki sirup na toj bazi, ako neće. Stavljaj sljedeće obloge (ali samo ako nema temperaturu veću od 38): zagrij maslinovo ulje i natopi tetra pelenu i stavi mu na prsa, što toplije može podnijet, to bolje. Na to novinski papir (samo da drži dulje toplinu pelene) pa na to još ručnik da bolje fiksira. Može s tim i spavati, a možeš mu i obnoviti tokom noći da bude toplo. Oslobađa sluz i već nakon dan dva počne iskašljavat. Čim počne iskašljavat, daji neki sirup da mu olakšaš. I vodi ga van, pa makar na 15 minuta. Promjena zraka olakšava iskašljavanje. I svaki put, baš svaki put kad se razboli, prije antibiotika idi na bris i vađenje krvi. Antibiotici su u većini slučajeva suvišni, jer se najčešće radi o virusnim infekcijama...