Stranica 1 od 9 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 408

Tema: Odbrojavanje za prvasice 2008

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Odbrojavanje za prvasice 2008

Moje je uzbuđenje upravo doseglo vrhunac jer su na školi napokon izvjesili raspored razreda i Jan je, ljubi ga majka akavica, nakon svih peripetija i nagađanja - cekavac. Doznali smo i ime učiteljice i spolnu strukturu razreda (13 dječaka i 7 djevojčica) i da moramo u školu u ponedjeljak u 11 sati i nema više natrag!
    Torba i pernica spremne, kupila sam i par bilježnica i olovaka, ali tu sam se zaustavila, čekam info od učiteljice, moram napunit fotić i pripremiti maramice. Jedva čekam.
    Ostali prvašići, gdje se nam se sakrili?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo nas
    ali naša situacija je dosta drugačija, odnosno daleko od ovako smirenog iščekivanja događaja.
    naime, tek smo se vratili s godišnjeg, mara nam je bolesna, a mi još nemamo ni torbu. sutra krećemo u nabavu svih potrepština pa ćemo i mi smireno čekati ponedjeljak. nadam se.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo nas B razred, bit će u razredu s dvoje prijatelja iz vrtića. Torbu i pernicu imamo, još brrrrdo bojica i olovaka, bilježnice nismo kupovali ne znam kakve bi... Idemo u pon u 10 sati. Malo se bunio što je zadnji na popisu pa ga je tata tješio da je i on tako cijeli život...

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

reci cu samo da, sto se vise priblizava ponedjeljak, posjecujem wc sve cesce i cesce

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I mene drma trema, a i Laru. Stalno me zapitkuje hoce li joj biti tesko, pa sto ce raditi na tjelesnom... Jako je uzbudjena. Mi smo napokon saznali kako nam se zove skola. Na svu srecu Ivan Mestrovic, nije Alojzije Stepinac (2 skole u jednoj zgradi, nismo bas mogli birati). Lara je akavica, a od soka od tri Lare, jedne Laure, jedne Klare, jedne Karle, a i dva Lovre na popisu, nisam se sjetila prebrojiti spolnu strukturu, a ukupno ih je 20. Nije pisalo ime uciteljice, a i da znam ime, trenutno ne znam sto bih s tom info, nemam se gdje raspitati. Od opreme imamo torbu i nekoliko setova raznih bojica, sutra idemo po pernicu i nekoliko biljeznica i koju olovkicu. Ostalo cemo nabaviti kad saznamo sto tocno treba. Okupljanje je u ponedjeljak u 11 sati. Majo, super da si spomenula fotic, meni uopce nije palo na pamet da ga ponesem

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hehe, mi pak imamo u ostalim razredima (a i b) u svakom po jednog prezimenjaka
    ja sam si mislila jedno vrijeme dal da naučim popis napamet, ali sam onda odustala, sutra ću ga otić fotkat

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Naša će škola tek u petak objaviti kad je okupljanje za prvašiće. Još ništa ne znamo. Torbu imamo, jasno, i još neke sitnice. Nemamo papuče i opremu za tjelesni jer nisam sigurna što točno treba. Raspoloženja varira. Jučer je bilo i plača. Ne želi ići u školu. Jedva sam je smirila. Danas je već bolje volje i obećala je da više neće govoriti "glupa škola". Koliko god je ja uvjeravala da je u školi super zabavno i da će susresti mnogo prijatelja iz vrtića i male škole, ne vrijedi. Nadam se da će se nakon nekoliko dana u školi predomisliti.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

prijavljujemo se.
    sve nas doma drma lagana, pozitivna trema.
    veliko dijete se veseli novim prijateljima, i najviše ga muči rano ustajanje.
    psihologica kod koje je bio na razgovoru za školu ga je pohvalila kako sve zna, pa si je on zamislio da je u školi zapravo sve vrlo lako i jednostavno! vidjet ćemo što će misliti nakon par tjedana provedenih u klupi.

od pribora smo kupili ono osnovno, još ću pričekati upute od strane učiteljice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi, tj. Lovro kreće u prvi razred!
    Torba, pernica, nekoliko crtančica i papuče čekaju....
    Nadam se da od uzbuđenja neću dobiti trudove jer bi trebala roditi krajem rujna.
    Jedino još ne znam sastav razreda, nadam se da će biti bar netko poznati iz vrtića ili iz susjedstva.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo nabavili torbu, pernicu, crtančice, tenisice za tjelesni, omote za teke, naljepnice za napisati ime i prezime...
    Prošli tjedan još ništa na školi nije bilo izvješeno, baš sam danas mislila otići opet pogledati. Za sada znamo da će biti samo jedan razred (znači neće biti graničara akavci protiv bekavaca , ili kao u moje vrijeme čak efkavaca).
    Mi smo ju prijavili za boravak, zna li netko kad boravak počinje s ful radom, ja bih uzela slijedeći tjedan godišnji pa nemam potrebe i ne bih ju baš odmah ostavljala do 4 sata u školi?

A što se doživljaja polaska u školu tiče, ja sam definitivno puno puno više uzbuđena nego ona.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdrav svim novim prvašićima od jednih lanjskih prvašića.

Eto par naputaka koje smo mi dobili u našoj školi što da pripremimo (boravak):
    ~informativka
    ~2-3 crtančice (hrvatski, priroda, eventualno jezik i vjeronauk)
    ~1-2 matematičke bilježnice za 1. razred (matematika)
    ~1-2 pisanka A (kasnije kada se počnu vježbati slova za hrvatski i prirodu, eventualno za engleski i vjeronauk)
    ~1-2 pisanke B (za pisana slova u drugom polugodištu)
    ~za tjelesni vrečicu s tenesicama za dvoranu plavim-dečki i crvenim-cure hlačicama i bijelom majcom
    ~kutiju za likovni (može kutija od cipela koja se ukrasi)
    ~kutija za likovni sadrži: najlon/zaštitu za radni stol, čašu za vodu, vodene bojice, 2-3 veličine kistova, pastele, kolaž (ako nije sadržan u likovnoj mapi), škare, ljepilo (bijelo, ne tipa UHU), flomastere i bojice (ako ih nema u pernici)
    ~pernica mora imati bojice, dvije grafitne olovke, gumicu, šiljilo, ravnalo ili trokut, preporuča se pernica s "pretincima" za olovke radi lakše preglednosti i urednosti djeteta

Kod nas su boravkaši prvi tjedan imali skračenu nastavu, tj. nakon ručka su išli kućama (oko 13 sati), ali je bilo organizirano i dežurstvo za one koje roditelji nisu mogli preuzeti tako rano.

Sretno svima! :D

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakve tenisice imaju za tjelesni? one nekakve kao "prave" ili neku blažu verziju - platnene (tako nešto smo mi imali)?

jel sve škole imaju šlape? nešto mi zvoni da sam čula da nemaju?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

thx Ribica
    baš sam se pitala jesu li još uvijek aktualne "uniforme" za tjelesni kao kad smo mi išli u školu. Dobro da nismo ništa kupovali prije vremena

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas su papuče obavezne.
    Tenesice za tjelesni mogu biti i platnene (ovo ne može nitko uvjetovati s obzirom na socijalni status učenika i činjenicu da je škola za sve obvezna).
    Tenesice za po razredu i tenesice za tjelesni su dvoje različite tenesice.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam samo tu da vas citam.. Pogotovo tebe Majo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi još ne znamo ni popis djece ni učiteljicu, a na roditeljskom nam nisu rekli skoro ništa

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve pohvale našoj školi jer su i ove godine učenici prvih razreda dva tjedna nakon upisa znali kojem razredu pripadaju i tko im je učiteljica. Učiteljice će ovaj tjedan održati prvi roditeljski sastanak na kojem će podijeliti i knjige kako prvašići ne bi morali odmah sudjelovati u gužvi za omote prvi dan

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

u našem molom mistu svak svakoga zna a u prvi razred idu
    isto poznati proveli su barem 3g u vrtiću zajedno ali mi je ipak blesavo da nema nikakve obavjesti nego je sve rekla-kazala

nastojim ne misliti previše na školu jer me odma nervoza uhvati
    ali je dijete zato skroz cool(nezna šta ga čeka) on je još zauzet treningom plivanja i natjecanjem koje je u petak

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo jučer dobili pozivnicu iz škole.

A već dugo znamo da je bekavac (a ja sam cijelo svoje školovanje bila akavac čak i u MIOCu koji je imao razrede do M).

Jedino još kaj mislim obaviti jepospremanje radnog stola. Torbu i pernicu smo kupili i par bilježnica i olovki, tek toliko da se nađe.

I nikoga ne pozna u rezredu. Već sam mu htjela isprintati popis razreda a onda sam odustala.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasa pozivnica nije jos dosla, jel se predskolska nervoza smatra olakotnom okolnoscu ak ugrizem postara?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo se isto friško preselili i Jan ne pozna nikoga u razredu. Ali, budući da nam vrtić nije bio u kvartu isto ne bi bila poznata ekipa da je bilo gdje išao u školu pa je svejedno.
    No, Jan se školi za sada jako veseli, toliki entuzijazam niti ja, rođena štreberica, nisam nikad pokazivala pa se nadam da će barem dio toga opstati, da ga neće sve skupa zgromiti i jako razočarati.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zašto dobijate pozivnice?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I, mislim da samo cucki smiju gristi poštare.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    A zašto dobijate pozivnice?
    Pa pozivnica za priredbu prvog dana. Potpisane su obje učiteljice. Sve je neslovjeno na prvašića i onako izgleda poluslužbeno. Baš fora.

Po gore vidlivom možete zaključiti da je Ines i meni djeca idu u isti razred.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemojte prvog dana u skolu BEZ torbe

zbog fotografije 8)

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Školi treba pristupiti kao promjeni i tako ju prezentirati kikačima. Promjena u svakom slučaju nije drastična. Morate pokazati djetetu da je to jedna obaveza s kojom ono postaje samostalnije.

Njegov dnevni raspored potrebno je dogovoriti s njim prije samog početka škole, idealno ovaj tjedan.

Opištit mu kak je sada odrasliji/a. Kako škola počinje uvije u točno vrijeme. Kako se u školi radi po rasporedu sati. Kako je bitno doći u školu 10-15 minuta ranije da se presvuče u papuče, pripremi knjige koje ima po rasporedu i popriča s prijateljima. Naučite ih da, u početku s vama, a kasnije sami, spreme školsku torbu za slijedeći dan (ako ju nose svaki dan u školu), odnosno pripreme stvari koje će slijedećeg dana obući u školu.

Da saznate što su radili u školi koristite tips and triks. Na pitanje kako je bilo u školi dobit ćete suhoparni odgovor - dobro, ali ako kažete da ste čuli da je za ručak bio neki fenomenalan kolač ili da su danas akači bekačima zabili 2 gola u nogometu jezik će im se razvezat 8)

Sretno

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mia isto kreće u ponedjeljak, ali se baš ne veseli školi
    Kupili smo samo torbu i pernicu, te nekoliko bilježnica. Još ništa ne znamo za razrede i učiteljice :?
    Za slučaj da i naša uniforma za tjelesni budu crvene kratke hlače-gdje ih naći (da ne obilazim cijeli grad)?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa

zbog fotografije 8)
    Mogu oba roditelja ići prvi dan?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa

zbog fotografije 8)
    mi vodimo i sestru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zbog fotografije 8)
    ofkors

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Evo i mi se prijavljujemo. Naš N. je već sve upute i savjete dobio od starijeg brata,a ja sam uz torbu i sve pripadajuce ipak pripremila i paketić maramica za sebe. Makar smo sve to jednom već prošli s V. prije tri godine, sve je ponovo isto - adrenalin, upitnici u zraku, iščekivanje...
    Nažalost, mi također spadamo u skupinu onih koji do petka (ili čak subote) neće znati u koji dijete razred ide i koja mu je učiteljica.
    Zato u petak kampiramo pred školom.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama su pozivnicu za priredbu uručili odmah kod upisa u školu.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, kako nam ovi organizirani vade mast

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš sam jučer ujutro tražila ovakav topic, svim prvašićima i roditeljima sretni prvi dani.

Ja ću vas s užitkom čitati.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zbog fotografije 8)
    mi vodimo i sestru
    e vidiš, mogli bi i mi

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo i nas! Jerko je pozelio ostati jos tjedan dana kod bake na moru, a mi smo se ostali vratili u ZG (u petak idemo po njega). Jucer me telefonom obavijestio da je kupio torbu i nekoliko biljeznica (izrecitirao kojih). Nije da je odusevljen polaskom u skolu, ali jasno mu je da je to to. Meni zeludac pojacano radi, tako da je s jedne strane dobro sto Jerko nije ovdje - da ne prenosim svoju tremu na njega

Bekac je (kao sto mu je i mama bila cijelu osnovnu skolu), a u razredu ima 25 ucenika. Nije mi jasno zasto u razredu a (isto boravak) ima samo 20 ucenika (zasto ih nisu ravnomjerno rasporedili :? ?). Postoje jos dva razreda sa po 15 ucenika svaki - jedan je dvosmjenski, a drugi medusmjenski.

U ponedjeljak dolazimo u skolu u 11, sprema se predstava (Crvenkapica) u cast prvasica. joj, hvata me tahikardija...

Mi smo se isto friško preselili i Jan ne pozna nikoga u razredu.
    Kod nas isto ovako - preselili na drugi kraj grada prije mjesec dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda medju akavcima ima neko dijete po prilagodenom programu pa ih je zato manje?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mozda medju akavcima ima neko dijete po prilagodenom programu pa ih je zato manje?
    e, da, to bi moglo biti!
    (vec sam imala neke paranoidne misli da je vezano uz polazenje vjeronauka )

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vjeronauk je isto moguće objašnjenje, naročito ako škola ima problema s prostorom pa je teško složiti raspored

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i strani jezik isto

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    vjeronauk je isto moguće objašnjenje, naročito ako škola ima problema s prostorom pa je teško složiti raspored
    da mi je vidjet razred u zg u kojem 5 djece ne ide na vjeronauk :/

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sretno svim prvašićima, mi smo ove godine drugi r.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zbog fotografije 8)
    vidiš ja sam se već mislila vnose li se torbe prvi dan u školu
    tnx

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nas na upsu nisu pitali nista o vjeronauku. ima li jos neka skola osim nase gdje nisu provjeravali pohadjanje vjeronauka pri upisu. meni je psihologica na upisu rekla da cemo se o tome izjasnjavati u rujnu. ma sto se vise blizi, imam sve vecu tremu. mislim da je meni teze nego lari jer znam kako to izgleda. i s ovim odmakom, da me sad netko natjera da sjedim 6 sati na tvrdoj stolici sa po 5 min odmora i da jos po 3 - 4 sata ( srednja skola, doduse) ucim doma... kad se sad sjetim izgleda mi strasno, a kad sam bila u tome, bilo mi je normalno. zato se tjesim da ce valjda i lari biti normalno.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ni nas nisu ništa pitali za vjeronauka

i sad mi kažu mame prošlogodišnjih prvašića da oni nisu nosili torbe prvi dan

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

najvjerojatnije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    da mi je vidjet razred u zg u kojem 5 djece ne ide na vjeronauk :/
    ima, ja predavala , lani u 8 a

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moju frendicu isto nisu pitali nis za vjeronauk, oni su na jarunu, al se nemrem sjetit sad kak se zove skola
    nama su odmah na upisu dali neki upitnik di smo morali zaokruzit ocemo li il necemo

ni L. ne zna nikog iz razreda, ja se nadam mamama neukocenkovickama
    prvi dan idemo u kompletu, mm, mladja i ja (i Lucija naravno )

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ines: moju frendicu isto nisu pitali nis za vjeronauk, oni su na jarunu, al se nemrem sjetit sad kak se zove skola

mi smo u stagliscu, kod jarunskog placa, a zgrada skole je sa sjeverne strane horvacanske, dijagonalno u odnosu na onu crkvu u cijem bircu za kavu molis ocenase. u zgradi su skole i. mestrovic i a. tepinac.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj sandam prvotno napisa
    a. tepinac.

pardon, stepinac!

Stranica 1 od 9 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove