evo nemajke koja o ničem nema pojma![]()
idem sutra pred školu vidit kad trebamo doć
torbu nemamo, vidit ćemo kakve su nam potrebe
evo nemajke koja o ničem nema pojma![]()
idem sutra pred školu vidit kad trebamo doć
torbu nemamo, vidit ćemo kakve su nam potrebe
ne sekiraj se ,nije škola zec da pobjegne
prvi dan imaju priredbu
Luki je C-kavac baš kao i brat mu, pa je izuztno sretan. Znamo učiteljicu, i znamo da idemo u razred sa još 2 prijatelja, što mi je za njega baš kako drago.
Imamo (nadam se ) sve osim šlapa. Toplo preporučam da omote kupite prije škole jer kad sve skupa krene gužve znaju biti velike a omoti se nekad rasprodaju. Nama se već dva puta dogodilo da smo sve knjige morali zamotati prvo popodne pa nas je spasilo što smo ih imali doma.
PS što se bilježnica tiče ne možte puno fulati Pisanke A, Crtačnice i Matematika 1 je sve što će vam vrlo vjerojatno trebati.
za bilježnice vidim da nisam fulala
al daj mi objasni kako omote kupit unaprijed kad ne znamo koje su knjige :?
knjižara nam je blizu doma pa računam da možda stignem još za vrijeme priredbe![]()
prijavljujem i Petru u društvo prvašića 2008/2009
1 C
Kupili torbu, pernicu, papuče, par crtančica, jednu pisanku A, jednu matematiku 1 (i paketić B5 omota za iste), obavijesnu knjižicu (iliti informativku) i jednu samoljepivu foliju za zamatanje (ne znam koliko će nam trebati, ali nek se nađe). Nešto pribora za likovni - čisto iz gušta.
Imamo još i cool vrećicu za papuče koju ćemo najvjerojatnije koristiti za tjelesni.
Omote za knjige se navodno kupuje na način da s knjigama odeš u papirnicu![]()
(ovajna kraju je u nedostatku boljeg, mogla sam staviti i :/ :? možda čak i
- još nisam sigurna)
mi papuce jos nemamo, valjda moze bez njih prvi dan?
jel knjige moraju biti umotane bas u kupovne folije? moje su uvijek bile umotane u papir.
sto ti ne predajes u onom gradu na 4 rijeke :?maria71 prvotno napisa
mi smo kupili platnene tenisice na čičak. valjda će poslužiti svrsi. čak u nekim školama mogu u njima na tjelesni ali ne znam kako je u našoj.Maja prvotno napisa
kod nas u kvartu ima knjizara koja je u dosluhu sa skolom, pa samo kazes ' dajte mi omote za 2A' i oni sloze komplet.Maja prvotno napisa
Raspitaj se ima li nesto tako i kod vas, jer je stvarno jako korisno kupiti ih unaprijed.
Prosle godine smo u ponedjeljak dobili knjige i u utorak ih trebali donijeti omotane. To popodne se na red u knjizarici (a i u knjizarama po gradu) cekalo satima, pa smo odustali i do dugo u noc ih obljepljivali samoljepljivim folijama.
antun se lani zamalo upisao u razred u koji ide 21 ucenik od kojih 8 ne ide na vjeronauk.ivarica prvotno napisa
kao i u vrticu - ciciban/frodo/bambi.Maja prvotno napisa
racunaj da su u njima citav dan, dobro je da su kvalitetne.
prijavljujemo se :D
u ponedjeljak imamo samo u 18 h priredbu, u utorak krecemo 'zaprave'...
da li cete voditi svoju djecu u skolu vi, ili ce ici sami, ili cete ih samo u pocetku voditi i koliko dugo?
mislavu je skola u 8, ja radim od 7:30, pa cu ga probati voditi koji dan ali ne znam kako cemo kasnije, nadam se upoznati s jednim djecakom iz nase zgrade pa da ide s njim, i s njegovim roditeljima ako ga vode...
inace, do skole ima preci dvije jednosmjerne jednokrake ulice, nije puno ali ipak....
Mi samo moramo preć cestu (dosta prometna), ima pješački i ležeće, ali ja ću ga voditi svako jutro, tog gušta se ne odričem.
Zapravo, učiteljica će me vjerojatno morat zamolit da odem. Najradije bi i ja u školu. Samo ne u c razred![]()
moja irena grobnik nece vise ni vidjet valekice, bambice i slicne, to joj je sve koma![]()
izabrala si je najkricavije slape na svijetu, tipa one za surfanje (ono sr... kaj se navuce samo na nogu)puta tisucu
omote sam kupila jedan paketic, one za teke
knjige frendica i ja idemo omatat u neku knjizaru
obzirom da ne ide u skolu u kvart, vozit ce ju mm, sogi, ja, kom dopadne po ruku
ines, u naskoj skoli su skalini jako kliski, ni slucajno joj ne smijes kupiti slape koje su dolje ravne i glatke poput onih za gimnastiku i balet
nisam pročitala zgKanga prvotno napisa
![]()
Došla sam se samo nasmijati usporedbiInes prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Maja pitala si za omote. Kupiš one velike omote koji imaju uz rub samoljepivu traku a onda ih kratiš po volji.
Mi još nismo kupili šlape to me uvijek muči. Sve koje nešto vrijede su dječje a njih to živcira. Uvijek isto....
MI SMO VALEKA MASKIRNOG IMALI LANI, sori caps, to bi moglo isto biti dobro
ala, one s onim crvenim rubom? da ne moram nedajbože pitati u dućanu![]()
yes![]()
kako roditelji koji rade organiziraju dovodjenje i odvozenje djece u skolu?
jedan roditelj će ići u školu, drugi u vrtić, a na povratku će se, valjda, roditelji zamijeniti: onaj koji je bio u vrtić taj će u školu. Takav je plan. E sada hoće li tako funkcionirati, ne znam još.zrinka prvotno napisa
pa od kad vam je radno vrijeme?
ne pitaj. Stalno kasnim na posao, ali kako sada moramo biti u školi do 8, valjda ću i ranije dolaziti na posao (ako ću ja biti ta koja ujutro ide u školu)zrinka prvotno napisa
dobro kad ti je radno vrijeme nakon pocetka skole
kad ti posao pocinje prije, onda je koma
oboje počinje u 8. Znači ako ga ranije dovedem u školu stignem gotovo na vrijeme do posla. Škola i posao mi nisu blizu ali niti predaleko. Jedino što imamo i vrtić koji nam nije blizu škole, zato ćemo vjerojatno ići tako odvojeno.
nanoibeba, u nasoj skoli je organizirano jutarnje dezurstvo
kakvo je to jutarnje dezurstvo?
i mm i ja imamo klizno radno vrijeme, a skola nam je na putu do posla, pa cemo ga mi odvoditi. nasli smo jednu tetu koja bi oko 13.30 skupila dvoje mlade djece u vrticu, a zatim i Jerka u skoli, i bila s njima dok netko od nas ne dode s posla. iskusni, zanima me: kada dijete (prvasic) koje je na boravku najranije moze napustiti skolu?
inace, mi do skole imamo oko 1,3 km slabo prometne ceste s jednim prelaskom preko iste takve. oko 100m ceste je bez trotoara, ali ima policajaca i malo auta (barem za sad :/ )...
ovisi kako je boravak koncipiran, kad je rucak (to se mijenja svake godine, ovisi koji su razred, jer je blagovaona mala pa idu u smjenama)
lani je bilo ovako:
rucak od 11:30 - 12:nesto
onda vani ili igra
onda u 14 pocinje pisanje zadace
pa uzina
pa doma u 15:45
ako zelis da ti u boravku pise zadacu, onda neka ga kupi nakon tog, kod nas je pocetak zadace bio uvijek u isto vrijeme
mislila sam da je jutarnje dezurstvo to da mozes dijete dovesti ranije nego sto skola pocinje (sto bi mi bio spas), pa mislim se ako takvo sto vec negdje postoji da probamo organizirati i u nasoj skoli
da, mozes ga dovesti ranije kod nas u skoli
npr ivarov frend s. svako jutro dolazi u 7:30 u razred, nema u njegovom razredu uciteljice ali su na hodniku pa ih tako hendlaju
mi smo, neroditelji, jednom morali ivara ostaviti u skoli u 6:45, nikako se nismo mogli organizirati tog dana, ja bila na putu, mm nije mogao tog dana kasniti na posao, dogovorili smo dan ranije da ce doci u to vrijeme pa je od 6:45 zujao sa cistacicama po dvorani, onda u 7 posao gore gdje su se vec skupljali ti ranoranioci
meni je jos uvijek grozno zbog tog ali njemu je to super dozivljaj bio
kod nas ima jutarnje dezurstvo (ne znam tocno od koliko sati, ali sigurno od 7 vec je) i popodnevno, ono poslije 16 (tamo budu skupa prvasi, drugasi, trecasi - svi oni koji jos ne idu sami doma, s jednom uciteljicom).
antun jos ne ide sam u skolu, nece ni ove godine.
sto se tice odvodjenja i kupljenja, ne mogu davati posebno pametne recepte, jer su nama stan-vrtic-skola-posao prilicno blizu, pa ja mogu i sve sama pjeske kad treba.
NAMA SU REKLI DA ŠKOLA POČINJE U 8,30 sory al da ovi sa cjelodnevnim dolaze u 7,30
dakle bili smo danas ispred škole, piše samo
u pon. u 18,00 svečano primanje za prvašiće
cini mi se predugu da ostaje u skoli do skoro 16hr, a s druge strane, ako tu zadacu napise u skoli, imat cemo doma vise vremena za druge stvari. nisam pametna :/ . najbolje mozda da vidim kako ce sve to njemu sjesti.ivarica prvotno napisa
zasto ne vidim f. na popisu?NanoiBeba prvotno napisa
Kak ne vidiš? On je 12ti. Cca u sredini.ivarica prvotno napisa
Moje djevojačko prezime je sa Ž - cijeli zivot sam bila zadnja po abecedi (i uvijek akavica)
a skrolala sam bar deset, petnaest puta :shock:
isla sam provjerit, hrapave su doljeivarica prvotno napisa
![]()
(tj - onaj sistem ko kod valekica)
Napokon smo saznali detalje. :D
I mi krećemo u ponedjeljak u 17 h. Idemo u A razred i ima nas 19. Tu je i nekoliko poznatih lica iz vrtića i susjedstva pa će valjda i taj početak proći bezbolno i mama se više neće morati brinuti.![]()
danas sam srela jedne prijatelje cija kcerka isto krece u prvi razed. ide u skolu kod mimare, ne mogu se sjetiti kako se zove. rekli su mi da trecina razreda ne ide na vjeronauk. :shock: bas im zavidim. imam zebnju oko tog vjeronauka ako lara bude jedina u razredu koja ne ide.
a mi smo uspjeli naci moguce rjesnje za mislava i da ne ide sam u skolu!
baka nam zivi pored skole, samo treba proci park, nema ulice pa cemo ga ostavljati u 7:20 u bake a ona ce ga otpratitit u skolu u 8h
nemate pojma kako mi je laknulo (jos moramo ovo vidjeti s bakom i dobiti njen pristanak)
eto :D![]()
bravo zrika! te bake zlata vrijede!
nama nije problem jer ce nas larina skola natjerati da dodjemo na posao ranije nego do sad.
Sretno nam svima sutra, jedva čekam izvještaje![]()