Citiraj Kanga prvotno napisa
Citiraj Peterlin prvotno napisa
Koliko god se činilo da nam rukopis nije bitan, ja ipak mislim da jest.
Koliko god se činilo da nam rukopis je bitan, ja ipak mislim da nije
Kako kome , moj pokojni djed je izgradio karijeru na rukopisu. Tako je lijepo pisao da su ga sa 14 godina uzeli da bude pisar u općini. (Otišao je u mirovinu kao ravnatelj Zavoda za socijalno osiguranje).

Mislim, ako ćemo banalizirati, za x stvari možemo reći da nisu bitne ni vrijedne živciranja. Nije taj krasopis tolika stavka, no ono na čemu treba inzistirati je ČITKOST.

Ja se u potpunosti slažem da maltretiranje sedmogodišnjaka radi rukopisa nema smisla, pogotovo ako dijete to stvarno ne može i to mu predstavlja traumu.
Ali, kao i u svemu, ništa nije crno-bijelo pa imate one koji se jednostavno iz čiste lijenosti ne žele truditi. Osobina koja mi je na top-listi najomraženijih kod drugih ljudi je upravo aljkavost i mrzim je! Smisao pisanja (kada pišeš nekome) je čitkost, a uputiti nekome nečitku pisanu poruku mi čak ulazi u nepoštivanje onoga kome je upućena. Uz to, kao što znate, uvedeno je vanjsko vrednovanje za učenike četvrtih i osmih razreda. Znate li da se nečitki sastavci odmah eliminiraju?

Da skratim, u onim klincima koji sve, pa i ta pisana slova doživljavaju u stilu "ma dobro je to", bez da se malo potrude vidim tipa koji mi je pravio kauč, a on se raspao nakon par godina, tipa koji nam je lijepio pločice u kupaonici i 6 pločica zalijepio tako da šare idu u suprotnom smjeru, tipa koji je jednom prijatelju uvodio centralno hgrijanje i provukao cijevi kroz ormar... barem danas u Hrvatskoj imamo nebrojeno takvih slučajeva, a to je ono što mi kod nas generalno smeta.