Hej Majo jesi li dobila uplatnicu?
Mi jesmo i iznenadila sam se,cijena me šokirala :? :?![]()
A koliko sam skužila cijena je samo za 21 dan.
Hej Majo jesi li dobila uplatnicu?
Mi jesmo i iznenadila sam se,cijena me šokirala :? :?![]()
A koliko sam skužila cijena je samo za 21 dan.
nama je dan 20 kn + 300 kn fiksno
cini mi se puno, ne razumijem foru, jel grad vama sufinancira vise nego nama nas grad?
sad znam zasto je u zg tako jeftino
u vasem sluzebnom glasniku pise:
Produženi boravak besplatan je za učenike, a roditelji financijski sudjeluju u cijeni prehrane sukladno svom materijalnom i socijalnom statusu te kriterijima za sufinanciranje prehrane učenika iz sredstava proračuna Grada Zagreba.
racun nam je za produzeni boravak 740 kn
vama?
:shock:zrinka prvotno napisa
ivaru za rucak i uzinu oko 170 kuna, a sam boravak subvencionira grad
ma o tome ti ja pricam
sokiraju me ovakve razlike u cijeni produzenog boravka :/
da nam date malo bandica?![]()
Zrinka, i ja sam ostala sokirana s tih 740kn :shock:, pa to je gotovo 4 puta vise nego u zg. nije mi jasno - sto osim hrane ulazi u tu cijenu? ja sam bila uvjerena da placu uciteljici u boravku osigurava mzos, a ne grad.
može, ali ne malo nego cijelog skupa sa prijateljima i rodbinomzrinka prvotno napisa
![]()
Mi plaćamo 230-240 kn (ovisno o radnim danima) za svako dijete - znači i u Zagrebu postoje razlike u cijeni. Ovih 740 kn je jako puno, pogotovo kad se pomnoži s dvoje, troje djece.
ovako nekako i miZdenka2 prvotno napisa
Isto. Ali ne bih Bandićazrinka prvotno napisa
.
ne bi ga ni ja, al bojim se da ce nama kerum doci :/
no, izgelda mi stvarno puno, idem malo prosvrljati vidjeti sto se moze ucinti da ni mi ne placamo toliko
kako je u drugim gradovima u hr?
18 kuna po danu
lalah,samo to?
mi kao imamo 17 po danu ili 20 vise ne znam, + 300 kn ili koliko vec
+ 300,00 za šta :?
mene za 9. došlo 200 i nešto al nije imao prvih dana produženi
sadsam pročitala
puno brate
gregor se lijpo snašao u školi
neki dan smo imali sastanak s pedagogicom, o njemu sve u superlativima, rječit, surađuje
onda sam malo uzela dnevnik isto sve super
engleski - te željan, te jedva čeka novi sat
matematikA- talentiran, nadaren, teži ka izvrsnosti i originalnosti a majci se srce stislo, suza suzu stiže
i drago mi je da je dosad na dva rođendan pozvan jer sam ja uvik nekako mislila da će bit razredni frik pošto ga rijetko zanima ono što zanima većinu
a što i kako je bilo saznajem uglavnom kagebeovskim metodama a i pred spavanje sam uvela igru "najbolje-najgore" pa svak ispriča šta mu je bilo najbolje i najgore u danu pa se stvori prostora i za ispipavanje situacije
ako je odlučite igrati prvo najghore pa onda najbolje da se neide s najgorim na spavanje. to sam naučila na teži način
lalo, nemas pojma kako mi je drago zbog vas, pogotov zbog gregora, dusa mala![]()
super, super!
jedinice lokalne samouprave sufinanciraju produzeni boravak u veoj ili manjoj mjeri, ocito split u manjoj mjeri
Evo i našeg malog apdejta, nakon dva mjeseca. Jan se stvarno lijepo snašao, iako nekako nisam puno sumnjala, prihvatio je srčano svoje odgovornosti i uživa u tome kako je "on veliki školarac". Učiteljica isto kaže da nema nikakvih problema, sad se malo brinem kad čitam lalu jer kod nas nije bilo superlativa, al nekritična kakva sam, brzo će me proći.
Zadaću napiše u boravku, pa to doma pogledamo, uglavnom bude ok osim što mu se ne da baš čitat zadatke pa ponekad nacrta nešto što veze nema (prepisuje od kolege).
Ja doma ipak forsiram čitanje jer on samoinicijativno neće čitat i stoga zadnje vrijeme čitamo stranu-dvije ili čitanke ili neke knjige iz knjižnice da stekne prakse. One sve mamilice, probaj ovo ili ono što mu je zanimljivo ne pale, on sam neće čitati ako ga se izričito ne traži. Gledat će slike, izmišljat, ali ne i čitat.
Upisali smo ga u izviđače i za tim je iz nekog razloga nakon dva sastanka posve poludio tako da ovaj vikend ide i na prvi izlet.
Daj mi nemoj reci da se ocekuje da on nakon 2 mjeseca u 1. razredu CITA zadatak :/Maja prvotno napisa
ma ne mislimanchie76 prvotno napisa
mislim da se dogodi to da im učiteljica objasni što gdje treba nactrtati (a tu je bilo riječ o četiri zadatka s različitim crtežima) ali on to do boravka zaboravi, a onda tamo umjesto da pita onu iz boravka, on gleda frendu preko ramena. a ne sjeti se da bi mogao gore pročitati.
ide u izvidjace? covjece, zvuci cool (odmah se sjetim ancice i njenih pohvala tome), a judo?
bude li umoran nakon skole?
izviđači imaju sastanak jednom tjedno, točno poslije škole, u školi, to je bitno.
Na judo dvaput tjedno, još uvijek ne forsiram da ide sva tri puta.
Poslije škole ne bude umoran, ali se navečer onesvijesti oko pola 9, al znaš njega, uvijek je tak. Malo nam problematični budu dani kad je s tatom pa tek to vrijeme dođe kući i onda bude užasno umoran a treba još spremit torbu i oprat zube i nogea on plače i baca se od umora, al kaj sad.
up date
pisali smo test iz matematike 10/10 i diktat 21/28 i
imali smo danas informacije
usprkos kriminalnom diktatu učiteljica je opet puna hvale za njegov stav ponašanje neznamnijašta i kaže da se iznenadila jer je očekivala nekakvu reakciju na taj diktat a nije dočekala ništa, njemu sve ravno
neznam uopće što bi ga moglo motivirati :/
ja sam sretna kad Leda uopce ista napise za diktat
makar prvu recenicu
a glede matematike, najgori joj je neprijatelj koncentracija, znanja ima dovoljno
motivacija? sto je to?![]()
e danas nisam znala šta da kažem
jedan dječak iz daleka viče ćaooo g.-eee
a on kad smo prolazili kraj njega, hladno državnički kimne glavom
pitam, mili šta je to bili, kako si se to javio dječaku
kaže, on je loš učenik :shock:
kažem mu, ljube ti si snob
a onda smo se zapetljali u što je to snom al stvarno nekužim odakle mu osnova za takvu diskriminaciju, spremna sam se zakleti da nije od kuće :/
e žene di ste sa gradivom
mi smo na slovu NJ i na uspoređivanje brojeva do pet-manjevećejednako
di leda ide u školu?
![]()
Slova C i T su bila zadnja (mislim, ne pratim baš pozorno svaki dan jer torbu vidim samo vikendom).lalah prvotno napisa
Iz matematike isto uspoređivanje, ali i znak + (dodavanje broja 1, možda su sad i dalje). Morali su u školu donijeti desetak "nečega" (čepovi, grah ili slično) za zbrajanje.
Iz prirode jesenska klasika - odjeća, vrijeme, ptice i životinje. Prije toga bilo je o školi (zgrada i zaposlenici).
Iz njemačkog nazivi igračaka, boje i brojevi (mislim). To djetetu ide bolje nego meni.![]()
Jedini problem (ako je to problem) je brzina pisanja - sporiji je od većine (ljevak) ali zato su diktati do sad svi bili 100%. Samo ga se mora čekati da on to kaligrafski napiše. I zadatke pročita sam kad mu nema tko drugi (taj je godinu dana šutio da zna čitati, jer je umislio da mu tata i mama ne bi više čitali pričice, pa uopće nisam kužila da čita sva velika slova. Čita i mala, ali samo kad mu se hoće, mustra jedna... Nismo ga učili ni pripremali ništ posebno, ali je puno pokupio uz godinu dana starijeg brata...)
Imao je problema da shvati da se u školi govori SAMO kad ga se prozove i to mu je (maminom djetetu) teško palo.
I još samo ovo - nekak mi se čini da sam lani uz starijega puno više visila nad njegovom torbom i napretkom nego sad uz mlađega. Ide im dosta dobro. Važnije mi je da je prihvatio učiteljicu i drugu djecu i da mu škola nije tlaka.
Mi smo na slovu iza NJ, al nisam pogledala jučer početnicu pa nisam sigurna koje je to (imamo onu od ŠK)
Iz matematike šišaju.. alfa je knjiga, završili su oduzimanje do 5, uključujući i nulu, sljedeći im je brojevni pravac.
Priroda - jesen je davno iza nas, sad su na dužnostima i životu u obitelji
Engleski - pojma nemam, uglavnom se iste riječi vrte, boje su bile zadnje
Nama je valjda to bilo na repertoaru prosli tjedan. U radnoj biljeznici pitanje "Koju prostoriju u svom domu redovito pospremas?", dolje odgovor (bas ovako): NITIJEDNU. I onda smo se svadali - ja kazem da to nije istina, da posprema igraonicu, a pomaze pospremati i DB, on kaze - je, al'ne redovitoMaja prvotno napisa
... Iskrenost i preciznost na razini
![]()
ja bila danas na informacijama
i neprijatno mi je![]()
zena ga ishvali, te dobar, te koncentriran, te komunicira odlicno i s uciteljicama i sa ucenicima, te jedan od citaca, cita naglas zadatke, te vrijedan, zreo, kao redar ne treba mu nista reci, sve sam radi i zna svoje obaveze![]()
gradivo bez problema i tako
ne znam sto bi rekla osim da sam jako ponosna i da sam trcala doma izljubiti ga![]()
i da, meni je drago da je on zadovoljan, a vidim da je... :D
gradivo, s engleskim pticice peter i paul, jesenka i ostalo prosli, vjeronauk prosli dan mrtvih, sad na svecima, matematika broj 5 prosli, slova cini mi se P ili R
Evo danas prva petica, iz diktata iz engleskog
diktat iz engleskog :shock:Maja prvotno napisa
di on ide, u školu za astronaute??
Ne, ona im diktira riječi, a oni umjesto da pišu nacrtaju. Car - pa on nacrta pored autić i tak
Samo se zove diktat
e, al crtež, to mi je najveći napredak škole kakvi su mu crteži, stripovski i koliko ih voli raditi.
Moram vam skenirat kako je nacrtao neki bend, četvorica svirača i one crte od njih za zvuk i ispod piše "bend rokenrou", a gore "SVIRAM G PUŠIM C "
potrgala sam se od smijeha na natpis, ali likovi su skroz autentični
pa sto smiju u prvpm polugodistu dobijati ocjene, nasi nisu niti jednu.
kuzim da mu je cigareta skoro ko psovka, ali sto je gitara skrivilaMaja prvotno napisa
![]()
pa ne znam, ova iz engleskog neka mlada, nacrtala smajlića ali dodala i peticu, valda nije odolilaBubica prvotno napisa
![]()
tek poslije pročitah da je riječ o engleskomMaja prvotno napisa
![]()
Za odvalitMaja prvotno napisa
![]()
Moj isto ima stripovski stil crtanja 8)
Inace, kod nas sve ok sto se tice ucenja i prihvacanja obaveza, ali sad me vec neko vrijeme muci jedan drugi problem. Naime, u razredu postoje 2-3 deckica s malo agresivnijim ponasanjem. Vec mi se nekoliko put J zalio na udarce koje bi od njih primio (tipa - sakom u trbuh, nekakvim papirom u oko, pa savijanje prstiju...). Koliko sam skuzila, on nije jedina meta. Vecina incidenata desava se za vrijeme odmora kad uciteljice nema u razredu. Navodno, zavrse oni zbog toga cestu u kazni ili dobiju opomene (pise im se ime na plocu i stavljaju crtice za opomene), ali, kako J rece "Bezveze su joj te kazne, ona ih kazni, a oni to opet rade".
Neki dan je u kazni zavrsio i J jer je, bjezeci od njih, gazio po travi (uciteljica je to zabranila). Pitam ga je li rekao uciteljici zasto je trcao po travi, kaze on da je pokusao, ali da mu je ona rekla "Ne zanima me". Isto tako, vise puta je spominjao kako bi uciteljica rekla onome tko bi se zalio zbog neceg "Dobro, tuzibabe". Jucer sam pokusala od njega saznati sto vise informacija jer osjecam da bih trebala o tome razgovarati i s uciteljicom (mislim da bi njezina duznost trebala biti osigurati u razredu elementarne norme ponasanja, tipa da nema tuce, pa ako ne moze sama, nek zove u pomoc psihologa/pedagoga). Stvarno me nasmijalo kad je na kraju rekao "Siguran sam da bi uciteljicu zanimalo da npr. netko slomi kost na ruci ili nozi, ovako je cesto ne zanima...". Da li bih trebala reagirati i na koji nacin je najbolje?
mislim da j enuzno reagirati
razgovor s njom, objasniti situaciju
bas![]()
lala, ide u strozanac (BTW, vidim da ste se dobro snasli, je li ti cura ide u vrtic?)
nasu uciteljicu jako zanima sve sto se dogadja u razredu, pa i naguravanja izmedju djecaka i sve sto curice rade jedna drugoj (npr. jedna mala mojoj L. od pocetka sk. godine stalno govori da je glupa i ne prestaje s tim jos uvijek)
Leda crta fenomenalno, oduvijek je natprosjecno dobra za svoju dob, engleski jezik joj takodjer ide odlicno, ostalo steka, ovisno o koncentraciji
hrvatki: obradili slovo K
matematika: zbrajanje
priroda: promet (to su radili nekako na preskoke: skola, pa jesen, pa sad promet)
engleski: thank you
vjeronauk: sveci gotovi, sad ostali bez vjerouciteljice (ne znam zasto)
mi smo obradili lj, počeli oduzimanje
matku rastura, diktat sporije (ali ide sve bolje i bolje)
zabavno joj je slagati riječi iz slova u oblaku
prirodu teže pratim, ne idu po redu
vjeronauk ok, ali se naljutila na B jer je oštro kaznio A i E, a i zato što mi moramo umrijeti (uf, imamo filozofske rasprave)
u boravku pjevaju stare narodne pjesme - "ja posijah repu" je valjda najmodernija![]()
sve 5
dominik vreba radni stol kada l nije doma pa i on ide učiti matematiku![]()
agresija? ima i kod nas situacija
pojedini dečki idu na wc curama, pa ove drže stražu jedna drugoj
jednom su dvojica natjeravala curicu i htjeli ju poljubiti u usta :shock:
jedan mališa je drugom zašaro markerom 2-3 hlača
za sada je luce ok, pomaže kome treba![]()
na roditeljskom je učiteljica rekla da su kao razred ok, ali da još nisu imali tako razigranu ekipu
Kod nas ipak ima po koja ocjena, kad je stvarno nešto super napravljeno, pa ne može proći bez petice.
Jako sam sretna je je u pisanju sve bolji, to nam je bila bolna točka( uz koncentraciju). Bio je neuradan, zaboravljao točku i brisao po 10 puta isto slovo...
Još mu se potkradu nenašiljene olovke i slova koja nisu od crte do crte, ali ga je prošli tjedan učiteljica navela za primjer lijepog pisanja :shock:
Zadnji diktat 10/10 :D
Matematika super, engleski i priroda isto tako, vjeroučitelj mu je dao peticu jer je nešto čitao na satu(N čita izvrsno).
Koncentracija promjenljiva, srećom je učiteljica takva da ga je davno skužila i zaista ima razumjevanja za njegove bube u glavi i povremene dane s glavom u oblacima.
I mi imamo filozofske razgovore.
Imali smo razgovor o paklu, raju i čistilištu, o tome je li on dobar čovjek i do kad se čovjek u životu može popraviti da ipak ne dospije u čistilište ili pakao...
![]()
![]()
ja još nemogu doć sebi
danas ih je iz glazbenog pitala učiteljica daa nešto kratko otpjevaju i g. je ko iz topa
Bella ciao
ne moogu vjerovat