Citiraj NatasaM... prvotno napisa
Ako ne potencirate ucenje kao posebnu aktivnost, kako onda napisu domaci? Ona jednostavno mora sjesti i napisati to sto ima.
U pravu si - dijete mora znati da je zadaca njezin posao. Mnoge mame koje ne potenciraju ucenje kao zasebnu aktivnost vrlo su vjerojatno mame boravkasa (kao i ja) koji ne moraju pisati zadacu doma, nego to rade u skoli pod nadzorom popodnevne uciteljice.
Ja sam tek u zadnja 2 tjedna vidjela sve zvijezde pokusavajuci sa svojom djecom odraditi gradivo jer su bili bolesni i nisu isli u skolu... NEMA teorije da se to za ozbiljno odradi kroz igru. I ja sam to mislila, i probala, ali nisam uspjela, barem nisam zadovoljna rezultatom.

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
Sizenje imamo 1 put tjedno, otprilike bas onda kad sam ja premorena. Tog domaceg ima jednostavno previse za dijete koje slabo cita.

Jasno mi je da je ona jedina u razredu kojoj je toga previse i da uciteljica mora nabiti tempo zbog druge djece kojoj je dosadno, ali ona jedva prati taj tempo. Jos nije uspjela popamtiti ni slova koja je ucila, a vec uce nova.
Pokusaj razgovarati s uciteljicom o ovome - nemaju sva djeca jednako predznanje niti jednake potrebe. Sigurno ima jos djece kojima ne odgovara tempo... i sporije i brze od prosjeka. Uostalom, treba JAKO PAZITI da dijete ne stekne otpor prema ucenju, jer u tom slucaju tek nastaje problem. Prerano je za to.... Po HNOS-u ucitelji imaju pravo prilagoditi metode poucavanja pojedinom uceniku. Probaj zajedno s uciteljicom pronaci najbolji nacin rada koji odgovara bas tvom djetetu. Ne kazem da je lako, ali se moze...

A doma s djetetom na onaj "neobavezni" nacin ponavljaj slova - polijepite ih na hladnjak, igrajte se karticama, ispecite medenjake u obliku slova i pojedite ih! Tako ona nece dozivjeti aktivnost kao ucenje, a bit ce od cijele te price i koristi. Pokusaj - roditelj ipak najbolje poznaje svoje dijete. A mozda i uciteljica ima kakav zgodan savjet... Sretno!