-
Ma ja sam tebe shvatila ali ti mene nisi. Nisam stvarno mislila ništa loše ni negativno, samo, ne želim u isti koš trpati djecu koja imaju stvarnih poteškoća i koja se unatoč tim poteškoćama trude i one koji mogu ali ne žele jer su lijeni i aljkavi (mogu ja to uvijati na ovaj ili onaj način da izgleda ljepše ali tako je to).
Htjela sam samo naglasiti da ako dijete naučite da je slab trud i osrednjost dobra i prihvatljiva, te da se ne treba "zamarati" svime i svačime, normalno je za očekivati da će jednoga dana biti takav i kad odraste i zaposli se. Ja prva već sada kao roditelj kod svog djeteta koje je tek 2 godine inzistiram na nekom "redu" i samostalnosti, bez prevelikog popuštanja.
Kako biste reagirali da vam klinac iz 2. razreda koji je za zadaću trebao napisati 5 rečenica dođe sa zadaćom u kojoj je on napisao sam 1. rečenicu, a ostatak mama oponašajući njegov rukopis. Ja sam to shvatila kao u prvom redu loš odgoj roditelja koji šalje krivu poruku svom djetetu, a mene smatra budalom koja ne zna prepoznati što je napisao sedmogodišnjak, a što žena od 30 godina.
Lijepo mi je i stvarno od velike pomoći što ovdje mogu pročitati probleme roditelja i djece i tako unaprijediti svoj rad (puno više nego na informacijama ili roditeljskom) te često poslušam neki savjet ili prijedlog roditelja koji su ovdje. Isto tako, htjela bih i ja kao učitelj podijeliti s vama i "svoju stranu priče", da i vi vidite kako je nama, a sve to isključivo radi dobrobiti djece. Tjeranje vode na svoj mlin, pametarenje, dokazivanje kako sam ja stručna i najpametnija, vjerujte mi, stvarno mi nije u cilju.
Vrlo je teško biti po volji svim roditeljima, jednima si preblag, drugima prestrog, jedni mi na informacijama hvale stroge učitelje koji driblaju djecu, dok drugima odgovaraju blaži učitelji tako da i ja često ne znam ni sama što da radim, koliko da budem stroga i koliko da tražim od djece.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma