Evo i nas. Cijeli dan na nogama, noge su mi otečene i namaču se u mlakoj vodici dok ovo tipkam i čekam da MBM dovede klince.
Jan se probudio oko 7, i bauljao po stanu do 8 dokad sam se ja probudila (slobodan dan). Onda se odma obukao pa sam mu rekla neka to skine jer imamo još tri sata do škole. Potom je svako malo gledao na sat i zvao tatu da kad će on doći. Doručak, pa gledanje pipi da ubijemo sat vremena i onda tatin dolazak i lagani rast histerije. Obučeni, s torbom, fotkanje, a kako smo preko puta škole gledamo kroz prozor kako se prvašići okupljaju i patrolu koja ih štiti dok prelaze cestu, svečani prizor (o zašto zašto nisam to fotkala s prozora )
U školi prepun hol prvašića i roditelja, malo stariji klinci su nam izveli pjesmice i recitacije, ravnatelj je rekao par uvodnih riječi i prepustio nas svakoga svojoj učiteljici. Naša je simpa na prvu loptu, Jan joj prilazi među prvima i tako ga ona drži za ruku dok idu u razred, štreberčić mamin
Pokazuje im razred, čitaju s vrata "prvi razred" i onda ulaze na desetak minuta bez roditelja. Smještaju se po željama. Mi ulazimo, nenaviknuti na HNOS, oni ne sjede u klasičnom rasporedu već u grupama po 4, imena ispred njih, knjige na klupama.
Učiteljica je rekla da nećemo dužiti već ćemo sutra u 5 imati roditeljski, provela nas kratko kroz knjige, dala papirić s potrebnim priborom, prošli smo kroz još par tehnikalija, slikavali se, uživali još malo i rastali se, do sutra u 15 do 8. Oduševljeni smo i učiteljicom i razredom, baš im je lijepa učionica. Nakon toga pošli do lokalne mrak slastičarnice proslaviti, pa do knjižare preko puta omotati knjige, pa doma naljepiti naljepnice (sam si je pisao ime na dio knjiga ) i onda malo do grada po ostali pribor i družiti se. Jan je jako pozitivan prema školi, rekao je da jedva čeka da počne "zapravo", jedino je učiteljicu zamišljao "mlađu i da ima plavu kosu"
Eto. Mislim da savršeniji prvi dan škole nismo mogli imati.