Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 408

Tema: Odbrojavanje za prvasice 2008

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Vidi se čega je dijete željno uz mamu protivnicu sokova
    Listamo zajedno Jerko, Tonka i ja Jerkov udzbenik iz Prirode i drustva, rijesimo tu i tamo koji zadacic. Naletimo na: "Koju od vih tekucina smijes sam uzimati?" (mislim da je bilo "uzimati", ili "dirati", ili nesto sl.) - nacratane boce s natpisima "Alkohol", "Benzin" i "Sok". Razmislja Tonka: "mmmm... mmmm...", pa konacno s veselim smjeskom i pouzdanjem izbaci tocan odgovor: "Niti jednu!!"

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ja nemam ništa protiv sokova, ali dođe meni juraj jučer sa zahtjevom da mu za marendu dam twix jer da sva djeca imaju takvu marendu. a ide u cjelodnevni i imaju doručak u 9, voće u 11, ručak u 13 i jogurt ili nešto sl. u 15.
    sva sreća, učiteljica pametna žena i rekla je da će ona nekako izbaciti tu naviku donašanja čokolada u školu jer onda djeca ništa ne pojedu.

a prehrana u vrtiću i školi - dan i noć. ne znam kako je u zg, ali u rijeci je mene baš razočaralo. naročito kad su nas naviknuli sa super prehranom u vrtićima - ovo je totalni korak u nazad.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cvijeta u kojoj ste skoli?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

oš kantrida

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je prošli tjedan izjavila kako joj je bolje u školi nego u vrtiću, a jutros je budim a ona će:'Mrzim tu školu!'... kud prije!

Najbolja prijateljica iz vrtića ide s njom u razred i sjede zajedno u klupi, a pod odmorom im je glavna fora da sjednu na klupu na najudaljenijem kraju hodnika, čekaju da zvoni, a onda trče prema razredu.

Danas su prvi dan nosili knjige prema rasporedu, prošli tjedan su nosili sve. Nisu još dobili knjige iz engleskog. Iz hrvatskog su u pisanke dosad nacrtali dva crteža, što joj je naravno bilo izgovor da šilji bojice, neke su jadne spale na pola svoje duljine. Danas je također roditeljski.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi još roditeljski nismo imali
    a domaći mu je teeeeeežaaak ajme tko će to,ja bi se iša kupat,ja
    idem lovit ribu
    još ne shvaća da je u školi
    za marendu nosi sendvič i vodu,učiteljica je rekla da bi bilo bolja da svi nose vodu i slušaju

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja još ispitujem prehranu, zasad sam zadovoljna taktak.
    Imamo problem koji još nisam identificirala, ne znam je li u boravku ili kod nas? Imali su dosta zadaće za vikend (danas sam doznala da je učiteljica rekla da ona ne daje inače vikendom, ovo je bilo da se oni malo "pohvale" što rade, a valda da i roditelji osjete školu ) i ja sam tu zadaću skužila tek jučer navečer (tatin vikend, tata se nije upuštao u zvjezdica Z kao zadaća, a nije ni kriv, ja sam slučajno nabasala na to). Danas je rekao da je sve dovršio u boravku, ali nije, ostale dvije sličice. Iz priče kužim da učiteljice u boravku njima ne kontroliraju jesu li dovršili zadaće, kako je kod vas (prijateljice mi kažu da njima u informativku zapišu ako im je ostalo zadaće, i to mi se čini super). Sutra moram razgovarati s učiteljicama u boravku, joooooj, ionako previše pitam :/
    Imate li vi kakve tehnike da se lakše sjete zadaće?

Inače, danas smo pričali o vjeronauku (za vrijeme današnjeg vjeronauka, 4. sat, ga učiteljica preda ranije u razred u kojem je za vrijeme boravka pa sjedi na njihovom satu nečega, a u srijedu kada je u sredini mu je rezervirala termin u knjižnici) i on je rekao da jel on jedini u cijelom svemiru ne ide na vjeronauk. Onda sam mu nabrojala sedam osam njegovih prijatelja koji ne idu (najviše ga je oduševio podatak iz razreda jednog vrtićkog prijatelja, gdje njih 11 od 20 NE IDE na vjeronauk) pa se malo utješio.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Mene bi isto zanimalo! Jucer nam se prvi put javio problem s pamcenjem zadace (a to je i prvi put da je Jerko pamtio, inace bi uciteljica iz boravka obavijest prenjela meni ili teti koja dolazi po njega) - zapamtio je da mora rijesiti str. 6, ali zbunio se kad je vidio da je str. 5 neispunjena i vise nije bio siguran sto je uciteljica zadala :/ . Ipak je napravio str. 6, pa me zanima sto ce danas ispasti. Dogovorili smo da ubuduce lagano zaokruzi stranicu koja je za zadacu... Sveukupno, imaju jako malo zadaca :D (za vikend nista), a vecinu rijesi u boravku.

i on je rekao da jel on jedini u cijelom svemiru ne ide na vjeronauk.
    , spomeni mu i nas : ovih nasih 6 nevjernika sat vjeronauka provodi crtajuci u blagavaoni - u drustvu s uciteljicom. Uciteljica mi je rekla da se ne moram brinuti, da ce tako biti do daljnjega, a kasnije da ce se isto nesto organizirati.

Sto se tice prehrane, jucer mi se Jerko pozalio da za rucak ne dobijaju juhu , i pitao da kako to... Rekla sam mu da cu se malo raspitati kako je s tim u drugim skolama, pa vas lijepo molim: dobija li se u vasim skolama za rucak juha? Koliko sam ga skuzila (i koliko se on sjeca), ni salata nije na jelovniku. Malo mi je to bezveze, jer njemu je taj rucak ipak glavni obrok do vecere. Dorucak mi nije toliko bitan jer nikad ne izlazi iz kuce a da nije nesto pojeo, pa se u skoli samo nadopuni - bijelim kruhom i parizerom, bijelim kruhom i eurokremom , argh ...

Na roditeljskom sastanku (koji je bio prosli tjedan) malo me nespremnom zatekla molba uciteljice da se javim za predstavnika razreda u Vijecu roditelja. Buduci da nije bilo drugih dobrovoljaca, javila se ja. Ima li netko iskustva s tim - sto me zapravo ocekuje, kakve su mi duznosti i ovlasti?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    Mene bi isto zanimalo!

najbolje da zamolite učiteljicu da im barem čitav prvi razred (naša to i dalje (2.r) radi ali ona je ) lijepo napomene:

na strani 6 u zbirci (i pokaže zbirku jer ima djece koja u početku ne znaju pročitati da je ovo zeleno zbirka) napišite DZ i zaokružite brojeve ispred zadataka npr. 1,3 i5

iz hrvatskog treba čitati tekst na str. 12 pa tu stavljamo veliko slovo Č

pjesmicu na stranici 28 treba naučiti napamet pa tu stavljamo N

kod nas predstavnik roditelja sjedi i sluša :? a njegovi prijedlozi se uvažavaju - u 1% slučajeva...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sto se tice prehrane, jucer mi se Jerko pozalio da za rucak ne dobijaju juhu , i pitao da kako to... Rekla sam mu da cu se malo raspitati kako je s tim u drugim skolama, pa vas lijepo molim: dobija li se u vasim skolama za rucak juha? Koliko sam ga skuzila (i koliko se on sjeca), ni salata nije na jelovniku. Malo mi je to bezveze, jer njemu je taj rucak ipak glavni obrok do vecere. Dorucak mi nije toliko bitan jer nikad ne izlazi iz kuce a da nije nesto pojeo, pa se u skoli samo nadopuni - bijelim kruhom i parizerom, bijelim kruhom i eurokremom , argh ...
    sad si me zbunila - ja mislim da antun dobije juhu, ali malo mi se vec mijesaju vrticki i skolski meniji. salatu sigurno dobiju (ali je antun cesto ne pojede ). Za dorucak vise nema bijelog kruha, nego integralni i kukuruzni, parizer isto ne (ili rijetko).
    Uglavnom, tijekom prosle skolske godine mijenjali su se pravilnici o sk. prehrani, prije je bilo puno gore.
    Doduse, sad je vecina djece i roditelja nezadovoljna.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas nema juhe. Ima salate, al ko da je nema, ne jede on to :/

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Na roditeljskom sastanku (koji je bio prosli tjedan) malo me nespremnom zatekla molba uciteljice da se javim za predstavnika razreda u Vijecu roditelja. Buduci da nije bilo drugih dobrovoljaca, javila se ja. Ima li netko iskustva s tim - sto me zapravo ocekuje, kakve su mi duznosti i ovlasti?[/quote]

Eto, upravo o tome ćete moći raspravljati na Vijeću roditelja. Mandat traje godinu dana i svi oni koje sam ja poslala u Vijeće roditelja nakon tog mandata s puno je više razumijevanja gledala na stanje u školi jer ćete tamo saznati zašto je jelovnik takav kakav je, kolika mu je cijena i zašto je bijeli kruh na jelovniku, sudjelovat ćete u donošenju godišnjeg plana i programa rada škole i općenito malo bolje vidjeti školu "iznutra"....

razlog zašto se tako malo roditeljskih ideja ostvari je uglavnom financijske prirode, ali i činjenicom kako je škola za sve....

u mojoj školi jednostavno nije prošlo bez pizze jer je teta kuharica izvjestila kako je to obrok koji se najbolje pojede :shock: a na Vijeću roditelja brinemo za SVU, a ne samo za našu djecu... uglavnom sretno

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ispričavam se svima.... nisam dobro citirala.... Kanga je postavila pitanje o Vijeću roditelja.....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod nas juhe uglavnom nema, salate ima ili je varivo s mesom. Nije mi neki bed za juhu jer bi to ionako vjerojatno bila voda s vegetom i nešto rezanaca.
    Za kruh se isto ne brinem, a iskreno radije bih da dobiju bijeli nego neki pofarbani "integralni" - nešto bolje sigurno se ne uklapa u cijenu doručka od 3 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I da, dobro ste me splašili s omotima, opremom za tjelesni i svim ostalim - pripremila sam se na višesatno čekanje po knjižarama i obilazak dućana, a za sada smo samo čekali omote tričavih 25 min :D
    Za tjelesni još ne znamo, ali vjerojatno nije obavezna "uniforma"

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Cijena mliječnog obroka (tvz. doručka) u mojoj je školi 5 kn i nije se mijenjala 3 godine :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kod nas je 6 kuna... lani je bilo 5 kuna...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kod nas: doručak 3,50 + ručak 6,50 + užina 2,00 = 12,00
    subvencija od grada je 5,50 pa roditelji plaćaju 6,50

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je između 16 i 17 kuna dnevno

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kuhani obrok (svakodnevna juha, glavni obrok, desert) je 19 kn (ako se nije nešto izmijenilo posljednjih 5 dana ... navodno je grad trebao sufinancirati...) najčešće koriste učenici prvih i drugih i poneki trećih razreda....

Jelovnik je dostupan roditeljima tjedan dana unaprijed, kao i djeci... :D

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je između 16 i 17 kuna dnevno
    ?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zadnjih dana se samo tako (?) razgovaramo o školi
    da, je, tako nam je reklo na sastanku, zbrajali smo

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    znači vi za 6,5 dobijete tri obroka od kojih jedan kuhani a mi za 0,5 kuna manje marendicu (ista kao i prije 30 godina - sendvič i sokić)....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislila da smo u istom gradu, a kad tamo...
    Vidim da je Maja u nekom još čudnijem gradu. :?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedva čekam doć doma i pogledat u bilježnicu, sad ste me skroz zblesile s tim :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tako su nam rekli, još nismo dobili prvu uplatnicu
    to je zaista malo novaca za to što se dobije

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a tinars koliko vi plaćate?
    možda nama sufinancira VGČ

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

no, da ne bi ispalo sve ružičasto evo i jednog bisera: tri razreda su boravkaši, ali samo 2 učiteljice za boravak - grad nije odobrio da se zaposli još jedna - pa se u boravku c razred dijeli i jedna polovica ide u 1a a druga u 1b :/

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod nas je cijena za obroke tu negdje kao i kod Ailish. Od ove godine uvedena je zdrava prehrana, sad dosta sliči onakvoj kakvu je prošle godine dobivala u vrtiću. Koliko sam na brzinu preletjela jelovnik, ima i juhe, variva, salate, nema bijelog kruha, peciva su integralna, namazi su sirni s povrćem, maslac... porcije su (kako kaže učiteljica) obilne, a može se tražiti repete. Doručak je oko pola 9, ručak oko 12 a užina oko pola 3.
    Zadaće do sad nije puno imala, i svu je stigne napraviti u boravku, a jednom kad sam je ranije pokupila, učiteljica mi je rekla da nisu stigli napisati i rekla mi je što ima.
    Jučer smo na roditeljskom obaviješteni kako će trebati neki dodatni obrazovni materijali, neki ispitni zadaci, još jedna likovna mapa, vježbenica po kojoj radi učiteljica iz boravka - zajedno 185 Kn. Tu je još i osiguranje učenika (nije obavezno) - 30 Kn za cijelu školsku godinu. Ponuđena su im i dva časopisa (mislim da se jedan zove Prvi izbor, a drugi nešto sa zvrkom) - 70 Kn po polugodištu, tj. 140 za cijelu godinu, svaki.
    Svaku prvu srijedu u mjesecu bit će informacije, a učiteljica je dala i svoj broj mobitela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelovnik je dostupan ovdje
    http://www.skole.htnet.hr/os-zagreb-...a_prehrana.htm

mislim da je stvarna cijena negdje izmedju ailishine i majine

ovo je iz programa potreba za 2008.
    nadam se da zdravija prehrana nije poskupila jelovnike na tih 16-17 kuna o kojima maja prica

3. SUFINANCIRANJE PREHRANE Plan - 32.000.000,00 kn

Sve osnovne škole dužne su osigurati prehranu učenika. U zagrebačkim osnovnim školama prehranjuje se oko 49.000 učenika. Broj korisnika sufinancirane prehrane u osnovnim školama Grada Zagreba, iz godine u godinu u stalnom je porastu.

Cijena mliječnog obroka iznosi 5,00 kuna, ručka 9,00 kuna a užine 2,50 kuna. Svi učenici ostvaruju pravo na sufinanciranje cijene obroka, sukladno utvrđenim kriterijima i mjerilima iz ovog programa. Razlika sredstava do utvrđene pune cijene besplatnih i sufinanciranih obroka, školi se doznačuje iz proračunskih sredstava.

Sufinanciranjem cijene obroka obuhvaćeni su svi korisnici školske prehrane, i to:

A. Pravo na besplatni mliječni obrok, ručak i užinu imaju učenici:

- čija je obitelj korisnik pomoći za uzdržavanje ili materijalnih i jednokratnih novčanih pomoći;

- čiji su roditelji (odnosi se na oba roditelja, odnosno samohranog roditelja) ostali bez posla i redovno su prijavljeni Zavodu za zapošljavanje ili zadnja dva mjeseca nisu primili plaću;

- djeca invalida Domovinskog rata;

- djeca koja su u Domovinskom ratu izgubila jednog ili oba roditelja.

U pravilu se, ručak i užina organiziraju za djecu koja su uključena u program produženog boravka.

B. Učenici koji primaju dječji doplatak imaju pravo na sufinancirane obroke, i to na:

- sufinancirani mliječni obrok,

- sufinancirani ručak i užinu (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak).

Sufinanciranje cijene mliječnog obroka ove kategorije korisnika prehrane provodi se temeljem rješenja, uvjerenja ili potvrde HZMO o pravu na dječji doplatak, i to:

- uz popust od 86,00%, odnosno cijena iznosi 0,70 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/1., 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/1.) i članku 22. Zakona o doplatku za djecu (Narodne novine 94/01 i 138/06);

- uz popust od 65,00 %, odnosno cijena iznosi 1,75 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/2. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/2.) Zakona o doplatku za djecu;

- uz popust od 50,00 %, odnosno cijena iznosi 2,50 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/3. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/3.) Zakona o doplatku za djecu.

Sufinanciranje cijene ručka ove kategorije korisnika prehrane (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak) provodi se temeljem rješenja, uvjerenja ili potvrde HZMO o pravu na dječji doplatak, i to:

- uz popust od 85,56%, odnosno, cijena iznosi 1,30 kuna, za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/1., 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/1.) i članku 22. Zakona o doplatku za djecu;

- uz popust od 63,89%, odnosno cijena iznosi 3,25 kuna za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/2. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/2.) Zakona o doplatku za djecu;

- uz popust od 50,00%, odnosno cijena iznosi 4,50 kuna za korisnike koji ostvaruju dječji doplatak po članku 17/3. i članku 21/1. i 21/2. (osnovica članak 17/3.) Zakona o doplatku za djecu.

Sufinanciranje cijene užine ove kategorije korisnika prehrane (uz uvjet da su uključeni u produženi boravak) provodi se uz popust od 20,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 2,00 kune.

Učenici ove kategorije sufinanciranja prehrane, izvan produženog boravka, mogu konzumirati ručak po cijeni od 6,50 kuna kao i užinu po cijeni od 2,00 kune, ukoliko to škola može organizirati.

C. Ostali učenici, izvan kriterija pod A. i B., također ostvaruju popust u cijeni obroka u školskoj prehrani:

- Sufinanciranje cijene mliječnog obroka ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 30,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 3,50 kune.

- Sufinanciranje cijene ručka ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 27,78%, odnosno cijena za korisnika iznosi 6,50 kuna.

- Sufinanciranje cijene užine ove kategorije korisnika prehrane provodi se uz popust od 20,00%, odnosno cijena za korisnika iznosi 2,00 kune.

Za učenike u produženom boravku škola je dužna organizirati mogućnost konzumacije triju obroka (mliječni obrok, ručak i užina).

Ukoliko škola zadovoljava sve prostorne i materijalne uvjete, ima adekvatnu kuhinjsku opremu i opremu za serviranje hrane i ako je kadrovski ekipirana, može organizirati konzumaciju ručka i užine i za učenike izvan sustava produženog boravka, uz primjenu sufinancirane cijene obroka.

U svim slučajevima, škola je dužna obvezno primjenjivati kriterije, mjerila kao i sufinancirane cijene obroka iz ovog programa, kao maksimalne cijene obroka prema korisnicima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, sad sam procitala ovo sto sam cp
    dakle mi u zg smo lani za 3 obroka placali 12 kuna, ostatak od 4,5 kn je sufinancirao grad

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, tako je i kod nas, 12 kn
    - popusti za korisnike doplatka.

i dali su nam kontakt telefone na koje se otkazuje prehrana u slučaju da dijete ne dolazi na nastavu - obračun bi trebao biti po danima.

BTW Petra je (zasad) zadovoljnija s školskom prehranom no što je bila s vrtićkom.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Tratinčice prvotno napisa
    svi oni koje sam ja poslala u Vijeće roditelja nakon tog mandata s puno je više razumijevanja gledala na stanje u školi
    Ahaaa, odmah je uciteljica skuzila potencijalanog generatora problema u meni, pa je tome htjela doskocit ! Eh, al' dovukla je trojanskog konja u neprijateljske redove (moje bi dijete bilo HE, samo da moze )

Citiraj Tratinčice prvotno napisa
    u mojoj školi jednostavno nije prošlo bez pizze jer je teta kuharica izvjestila kako je to obrok koji se najbolje pojede :shock: a na Vijeću roditelja brinemo za SVU, a ne samo za našu djecu...
    Ma svaka cast pizzi i pojedenom obroku, ali ne kuzim logiku: kako se to brine za djecu, a onda im servira nesto sto ni samo ne smatra zdravim? :?

Nije mi neki bed za juhu jer bi to ionako vjerojatno bila voda s vegetom i nešto rezanaca.
    Za kruh se isto ne brinem, a iskreno radije bih da dobiju bijeli nego neki pofarbani "integralni" - nešto bolje sigurno se ne uklapa u cijenu doručka od 3 kn.
    Slazem se s tobom kad stvari tako postavis. Ali, zasto je juha u vrticu mogla biti prava juha, a kruh od punog zrna?? :? Kod nas se za dnevni obrok (dorucak, rucak, uzina) placa 12 kn, grad subvencionira ostatak. Pretpostavljam da je to usporedivo s cijenom u vrticu. U cemu je tocno problem, ima netko neko uvjerljivo objasnjenje?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

odoh citat ivaricin post

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izgleda da sam ja propustila dio o subvencijama. Ili nisam? Vidjet ću na prvoj uplatnici.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kanga, objašnjenje je inercija, kuhaju kako su navikli. A i po vrtićima je kvaliteta hrane jako različita iako imaju iste smjernice o zdravoj prehrani koje bi trebali svi poštivati.

Ja u kruh od punog zrna jednostavno ne vjerujem jer 90% toga što se prodaje pod tim nazivom nema veze sa punim zrnom. Čast iznimkama.
    Najvažnije mi je da imaju kuhani obrok koji sadrži povrće, a ostalo su nijanse.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali, ne bih se bunila da si predstavnica roditelja u našoj školi - samo naprijed u boj, u boj

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    da, sad sam procitala ovo sto sam cp
    dakle mi u zg smo lani za 3 obroka placali 12 kuna, ostatak od 4,5 kn je sufinancirao grad
    Ok, to sam shvatila, ali nisam uspjela pitati što se događa ako djeteta nema u školi.

Ako sam dobro shvatila, mi početkom mjeseca označimo koje obroke želimo. Ja sam odbila doručak, a sada razmišljam i o ukidanju užine, jer sam gotovo sigurna da ju ne pojede. Ali s tim ukidanjem ću neko vrijeme pričekati, dok se malo ne uhodamo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uciteljica vodi evidenciju pa za te dane sto ga nema u skoli dobijes manji racun
    mada mi nije sasvim jasno kako i zasto to tako funkcionira jer su ti obroci vec plnairani i pripremljeni :/

ako cete odustati od uzine, treba to javiti pred kraj mjeseca za sljedeci

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo ću se posipati pepelom zbog iznošenja krivih informacija

dakle 12 kn za roditelje PLUS 5,50 od grada = 17,50

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisi Majo ništa propustila,cijena je ta koju si rekla.
    samo po ovome kako ovdije čitam nije mi jasno zašto i kako je kod nas tako visoka :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma cekajte da dobijete ugovor, ne moze vama cijena biti bez subvencije

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja imam molbu (i pomalo mi je hitno)... u mojoj školi djeca dobivaju :/ užine... voljela bih da se izbaci paašteta i tome slično... može li netko postati (ili na mail ili na pp) jelovnik koji imate u svojoj školi... radi se o neproduženom boravku... pliiiizić... :smajlićsavelikimtreptavimočima:

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mojstriglice, dobivaju i kod nas moje je na boravku - i rucak im je ah-ah (ne volim lose pricati o hrani, ali ovo me bas zalosti, pogotovo kad usporedim s vrtickim menijem)

sto uciniti??

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mojstriglice,
    štriglice

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kod nas nema izvješenog jelovnika kao u vrtiću

ali ovo što sam do sada čula je uglavnom OK varivo od mahuna, poriluka, bolonjeze, piletina s mlincima... ako nije varivo onda uvijek imaju salatu

užina i doručak su kako kada, jednom je za doručak bio kupovni puding pa su nakon pol sata svi bili gladni ako se nisu prethodno najeli kod kuće :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam mislila na sljedećem roditeljskom zatražiti da se jelovnik barem malo izmijeni i da to učiteljica iznese na vijeću... i sada tražim primjere koje mogu predložiti... nemamo ručak, samo užinu ...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i nas smalim izvjestajem
    kao rpvo, a i najvaznije, mislav se raduje skoli, ujutro jedva ceka da ode tamo, kad ga docekujem, sav je razdragan...
    prica o skoli, svidja mu se kuharica i jela tamo (hm, on sve kuharice uvijek hvali, i prijeti da ce mi koju dovesti kuci da naucim od njih )....
    jelo je tako tako, nije zasad lose, ali jednom su imali pastetu za dorucak :shock: ....nadam se da ce to biti rijetko....jedu i lecu i salate za rucak i svasta nesto, njemu prija...

sto se tice razreda i ucenika, ima vec par omiljenih vrsnjaka, jako ju se svidja sto igraju nogomet preko odmora....
    domaci smo imali preveliki za vikend i pisali smo ga ciejla 2 dana...cini mi se da kod kuce nam toliku koncetraciju kao u skoli....ali se ne zali da je tesko...zasad...

ucioteljica mi se svidja...nemamo informativku, sama nam je u razredu rekla da je ne zeli, nego zeli razviti kod njih to da zapamte informaciju i nama je prenesu....i da s njima razgovaramo o skoli....to mi se cini ok....ne msilim da smo sto do sad preskocili...

sto se tice dolaska u skolu, tu malo muku mucim...ne mogu ga voditi, mm ga odveze poenkad, ponekad ga 'uvalimo' susjedi ciji sin ide u isti razred s nama, a ponekad ga odvezem u bake (ali onda ga moram prije 7 buditi i spremiti i voditi i cini mi se prerano)...
    nekako se mislim da ce on skoro moci i sam do skole, ne znam jos...vidjet cemo drugo polugodiste kako ce ici i kako ce se on glede toga osjecati...
    jednom se zalio sto ga ja ne vodim u skolu, ali mislim da je to bio prolazan osjecaj, nadam se....
    barem ga stignem svaki dan docekati...

eto....dojmovi se jos slijegaju, jos ne zanmo cijenu produzenog boravka, nesto izmedju 600-700 kn, mislim...

novost je sto je prestao, ima tjedan dana trenirati nogomet, izgleda da mu je to pretesko u ovom ritmu skole....ne znam sad nji sama da li da forsiram daljnje treniranje il da jos malo pricekamo da se naviknemo svi na nove obaveze...

idem citati kako je vama
    svima

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    prica o skoli, svidja mu se kuharica i jela tamo (hm, on sve kuharice uvijek hvali, i prijeti da ce mi koju dovesti kuci da naucim od njih )....
    blago tebi. moje milo dijete svako malo primjeti, kako ja puno bolje kuham, nego oni u skoli i da je bas steta sto im ja nisam kuharica u skoli.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

l odradi "hranu", to joj nije u fokusu
    njen frend iz vrtića samo to "zna", šta je jeo u školi i šta će sutra biti
    privikla se lijepo, hoće učiti, vježbati (nekada tvrdoglavo odbija ono što joj slabije ide, onda joj pokazujem u bilježnici koliko je napredovala od početka)
    kada nešto radimo, onda ju pitam i da sama ocijeni svoj rad - da pokaže sa čime je zadovoljna, a gdje je pogriješila, što bi trebalo drugačije
    uvijek joj prvo pohvalim ono što je dobro, a onda lagano na ono što nije (ne idemo za perfekcionizmom)
    usmjeravam ju na dobre osjećaje i zadovoljstvo postignutim
    osvrnem se i na svoje školske dane, što sam volila, što ne
    jedan dan nije htjela pjevati, bilo joj je glupo (bar je iskrena) - učiteljica je mm-u rekla da ju niš ne sluša (a dva dana ranije kako je pristojna....) - l se naljutila, a i nama su bed takve izjave (u krajnost)
    dodatne obveze? lomimo se oko toga, savjeti su oprečni
    voljela bih da nastavi sa engl. i da ide na karate - sve je i sama htjela, a onda promijenila mišljenje
    obzirom da u školi sada već u prvom imaju engl., mislim da nije veliki bad ako neće ići ovu godinu i dodatno
    mislim da je važnije da savlada sve u školi

da, moj čaj ne valja. onaj u vrtiću je bio zakon. doma bi ga jeeeedva popila (3x godišnje)
    ali, naučila sam napraviti dobar griz

Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •