Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Bol u lijevoj dojci

Livada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Bol u lijevoj dojci

Pokusala sam pronaci slican problem-topic putem pretraznika, ali nisam uspjela, pa otvaram novu temu.

Evo o cemu se radi. Moj D ima deset i pol mjeseci, fino je prihvatio dohranu, doji kad god sam ja tu (inace, ja sam se morala vratiti na posao ranije), sve u svemu, jedno divno dojenje od samog pocetka, bez bilo kakvih problema. Sve, do danas.

Medjutim, danas - uzas (dobro, mozda malo pretjerujem - nije uzas, ali meni izgleda tako )

Podojila sam ga ujutro prije odlaska na posao (inace, dojio je najmanje 3 ili 4 puta tokom noci). Vec na poslu mi je lijeva dojka postala tvrda i prepunjena. Dosla sam na pauzu, podojila ga (bas je super papao), vratila se na posao i negdje oko 4 poslijepodne krecu nesnosni bolovi u toj istoj dojci. Opet osjecaj prepunjenosti, zategnusti, i ono sto do sada nikad nisam osjetila - jaka bol ispod bradavice, citavom donjom duzinom dojke i prema unutrasnjoj strani. To nije probadajuca bol, to je bola koja je stalno tu, medjutim, koja se poveca kada predjem rukom preko tog dijela (nadam se da se dobro to objasnila).

Kada sam dosla kuci dala sam mu da papa ti siku, prepunjenost je nestala, ali je bol ostala (moram ovdje napomenuti da me ne boli kada on doji). Izdojila sam malo poslije toga - isto, bol je tu. Tu je i kada lagano masiram, jednostavno stalno je tu. Ne osjetim nikakvu kvrgu, nemam povisenu temperaturu.

Molim vas, trebam vasu pomoc! Sta mogu uciniti da ova bol nestane i da se ponovo vratimo nasem dojenju u kojem oboje beskrajno uzivamo?

Puno vam hvala, unaprijed... I, molim vas, oprostite sto sam ovoliko oduzila.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sve ok, samo ti pitaj, zato smo tu
    ako su se noćni podoji naglo smanjili, onda se očito radi o smanjenju potražnje, a mlijeka još puno ima.
    pokušaj (ako noćni podoji otpadaju), malo izdajati na poslu, i prije pauze, tek toliko da prepunjenost popusti, i tijelo dobije signal da ne treba toliko mlijeka. znači ne previše, da se ne postigne suprotan efekt.
    trebat će nekoliko dana da se smanji količina mlijeka koje se proizvodi te se usklade potražnja i ponuda.
    bol će se smanjiti i proći, probaj promijeniti položaj dojenja, tako da maleni izvuče mlijeko baš iz tog dijela dojke, da ipak ne dođe do začepljenosti i kvrgica
    čestitke na lijepom i ugodnom dojenju od samog početka!

Livada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    sve ok, samo ti pitaj, zato smo tu
    ako su se noćni podoji naglo smanjili, onda se očito radi o smanjenju potražnje, a mlijeka još puno ima.
    pokušaj (ako noćni podoji otpadaju), malo izdajati na poslu, i prije pauze, tek toliko da prepunjenost popusti, i tijelo dobije signal da ne treba toliko mlijeka. znači ne previše, da se ne postigne suprotan efekt.
    trebat će nekoliko dana da se smanji količina mlijeka koje se proizvodi te se usklade potražnja i ponuda.
    bol će se smanjiti i proći, probaj promijeniti položaj dojenja, tako da maleni izvuče mlijeko baš iz tog dijela dojke, da ipak ne dođe do začepljenosti i kvrgica
    čestitke na lijepom i ugodnom dojenju od samog početka!
    Joj, Riana, hvala puno na odgovoru.

Mislim da si u pravu, da je problem u ponudi i potraznji. Nije toliko do nocnih podoja (jos uvijek on sisa nocu redovno, ne moze ga nista omesti ), vec je u pitanju jutarnji. Zbog ranije odlaska na posao u posljednjih par dana, izbacila sam mu jedan jutarnji podoj (prije prvog jutarnjeg spavanja) i vrlo je lako moguce da mi je to poremetilo porizvodnju.

Medjutim, cini mi se da su se stvari popravila u ovih pola sata. Nakon sto sam otvorila temu, otisla sam ga podojiti za spavanje. Dala sam mu tu bolnu dojku, i on je sisao i sisao i u jednom trenutku, imala sam osjecaj da puno brze guta i da mlijeko jace struji, i onda je bol skoro nestala. On sada mirno i zadovoljno spava, a mene puno manje boli.

Da li je moguce da je bilo rijeci o nekom zastoju, koji je on uspio odstopati? :?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Livada prvotno napisa
    Da li je moguce da je bilo rijeci o nekom zastoju, koji je on uspio odstopati? :?
    naravno da je moguce
    i super da je to sve tako rijeseno
    sretno dalje s dojenjem

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nosis grudnjak sa zicom?

Livada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    nosis grudnjak sa zicom?
    nosim. al sam ga pocela nositi jos prije nekoliko mjeseci. probala, vidjela da nemam problem i pocela ga nositi kada idem na posao.

vidis, lako je moguce da mi je i to malo zeznulo stvar jucer. mislim, nisam imala problema do sada, al' naravno za sve postoji prvi put.

u svakom slucaju, evo me na poslu, bez grudnjaka sa zicom, malac je papo skoro pa citavu noc, i jutros je papo bas tu bolnu siku. situacija je sljedeca - bol je tu, al je puno manjeg intenziteta nego jucer poslijepodne.

ne znam sta bih jos mogla da uradim da malo olaksam ovu bol?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

prije podoja/izdajanja ugrij dobro
    kupus izmedju podoja/izdajanja

BTW, meni se dogodila ista stvar, krenula raditi, skoro 7 mjeseci bez problema grudnjak sa zicom, a onda problem (trebalo mi je par dana da skuzim da je zica problem)

Livada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

NatasaM..., puno hvala na savjetu. Jedva cekam da odem kuci na pauzu pa da probam da je ugrijem i izdojim/dam malcu da podoji, jer mi vec sada lagano raste bol...

Najtuznije je to sto sam ja toliko bila ponosna na svoje besprijekorno dojenje, bez ijednog problema, da sam ostala totalno sokirana i potpuno nespremna kada se ova bol pojavila.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Super da se rješava situacija!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •