Pokusala sam pronaci slican problem-topic putem pretraznika, ali nisam uspjela, pa otvaram novu temu.
Evo o cemu se radi. Moj D ima deset i pol mjeseci, fino je prihvatio dohranu, doji kad god sam ja tu (inace, ja sam se morala vratiti na posao ranije), sve u svemu, jedno divno dojenje od samog pocetka, bez bilo kakvih problema. Sve, do danas.
Medjutim, danas - uzas (dobro, mozda malo pretjerujem - nije uzas, ali meni izgleda tako)
Podojila sam ga ujutro prije odlaska na posao (inace, dojio je najmanje 3 ili 4 puta tokom noci). Vec na poslu mi je lijeva dojka postala tvrda i prepunjena. Dosla sam na pauzu, podojila ga (bas je super papao), vratila se na posao i negdje oko 4 poslijepodne krecu nesnosni bolovi u toj istoj dojci. Opet osjecaj prepunjenosti, zategnusti, i ono sto do sada nikad nisam osjetila - jaka bol ispod bradavice, citavom donjom duzinom dojke i prema unutrasnjoj strani. To nije probadajuca bol, to je bola koja je stalno tu, medjutim, koja se poveca kada predjem rukom preko tog dijela (nadam se da se dobro to objasnila).
Kada sam dosla kuci dala sam mu da papa ti siku, prepunjenost je nestala, ali je bol ostala (moram ovdje napomenuti da me ne boli kada on doji). Izdojila sam malo poslije toga - isto, bol je tu. Tu je i kada lagano masiram, jednostavno stalno je tu. Ne osjetim nikakvu kvrgu, nemam povisenu temperaturu.
Molim vas, trebam vasu pomoc! Sta mogu uciniti da ova bol nestane i da se ponovo vratimo nasem dojenju u kojem oboje beskrajno uzivamo?
Puno vam hvala, unaprijed... I, molim vas, oprostite sto sam ovoliko oduzila.![]()