Da, sve ovisi o tome gdje živiš. Kad si u Dugom Selu, gdje nekoliko puta godišnje nestaje vode bez najave jer je negdje pukla cijev, onda zbilja imaš potrebu učiniti nešto po pitanju pročišćavanja vode. Ne želim ni pomisliti što se sve našlo u vodi od momenta napuknuća, do puknuća cijevi, pa dok su gospoda to primijetila, poslala ekipu na teren i zatvorili vodu... . A tek nakon ponovnog puštanja, kad ti iz pipe ide žuta voda... I kakve su to cijevi koje pucaju tako često, što sve iz njih dospije u vodu koju bismo trebali piti? Mislim, da je i skroz demineralizirana - a nije - bila bi bolja od takve.
Što se tiče računice, mi trošimo u prosjeku cca 8 l filtrirane vode dnevno - za piće, kuhanje i pranje namirnica. Pa ako se to pomnoži s cijenom flaširane vode, računica je više nego jasna.
I apsolutno se slažem s tobom da je u dobrim zgradama vodovodna voda pitka, pod uvjetom da su i cijevi koje vode do zgrade u redu - ali u tome i jest poanta, što ne možeš znati kakve su. Moja zgrada je ok što se njenih cijevi tiče, ali što mi to vrijedi kad cijevi pucaju negdje prije - vraćam se na početak posta. Osim toga, meni je voda iz vodovoda uvijek bila bljutava (i dok sam živjela u Zg), dok mi ova filtrirana nije ni najmanje (i ne samo meni, nego svima nama).