Maslačkica prvotno napisa
Zaboravih reći, znači ovo što pitam pitam za VAŠU djecu i vaše odnose unutar obitelji, tj. kada zagrliš jedno dijete da li se osjećaš "obaveznom" zagrliti i drugo?
NE! Obaveznom se ne osjećam OSJEĆATI želju da zagrlim i da osjećam isti intenzitet privrženosti i ljubavi prema oba djeteta u istom trenutku.
Ali se jako, ali jako dobro sjećam da je moj tata osjecao OBAVEZU zagrliti nas obe i to mi je bilo koma.
Kad bih zaslužila njegov zagrljaj, tako je razvodnio sve sa svojom rečenicom "A daj da i tebe" i zagrlio sestru. Isto tako mi je nudio fake-ani zagrljaj nakon što bi moja sestra dobila istinski. Skroz nepoželjno u oba slučaja. Uopće mi nije bio bad da nju grli kad je tako osjetio, ali osjećala sam se nekako jadno da meni ide iz nekakvog doslovce sažaljenja "odglumiti ljubav". Fuj!
Znači? Ionako nismo dobile isto, samo smo vidjele njegovu potrebu da nas izjednači.
Meni je to užasno odbojno.
_________
Što se tiče ostalog, nastojim biti jednaka, ali sve u mjeri dokle to ide iskreno.
_________
Da, bitno je napomenuti da mislim da to mojoj sestri nije smetalo, nego je upravo izgledalo pravedno! Tako da... kako kome.