Htjela bih uvesti više ribe u jelovnik, a ne usudim se kupovati na blef.
Gdje vi kupujete? Kako procjenjujete svježinu?
Jel ima koja ribarnica Zagreb-Zapad kojom ste zadovoljne?
Tnx!
Htjela bih uvesti više ribe u jelovnik, a ne usudim se kupovati na blef.
Gdje vi kupujete? Kako procjenjujete svježinu?
Jel ima koja ribarnica Zagreb-Zapad kojom ste zadovoljne?
Tnx!
U city centru u intersparu je ok riba i ima velik izbor.
I trznica u spanskom je ok.
Na jarunskom placu imas 4 ribarnice jako dobro opskrbljene
Na placu u rudešu, al to kupuje MM koji je zna kupiti za razliku od mene.
Ribarnica u Španskom je meni katastrofa. Radije potegnem do Dolca i onda jedemo ribu i u subotu i u nedjelju. Usput, Dolac je puno jeftiniji i ima veći izbor voća i povrća.
Potpis. Od te 4, ima jedna koja je losije opskrbljena, do podne cesto vec zatvorena, jer su sve prodali. Prodaju samo ono sto svjeze ulove, kad se proda - kljuc u vrata.sandam prvotno napisa
potpis.Ailish prvotno napisa
špansko je nekada davno imalo dobru ponudu, ali zadnjih par godina je užas. ja sam prije tjedan dana uzela oslića, ali samo zato što sam čvrsto nakanila ribu taj dan jer ju nismo jeli već neko vrijeme. i poslije sam se pitala što mi bi da uzmem pod mus.![]()
Imaš na bolničkoj malu ribarnicu, neznam kak se zove, između bolnice i pekarne Perjavica na lijevoj strani.
Zelenika.iki prvotno napisa
Ribice djeluje svježe, a i čiste ih (osim petkom ako imaju gužvu).
U ribarnici u Gajnicama je skroz OK. Stalno tamo kupujemo i zadovoljni smo.
Tamo i moja mama nama kupuje. Kaže da su svježe i dobre.
Mislila sam na Bolničku, ne na Gajnice. Premda, moja mama inače u Gajnicama kupuje ribu i isto je zadovoljna.Mima prvotno napisa
odlicna je i u super konzumu u gajnicama,onom velikom
jako veliki izbor i friske su!
a ima i jedna mala kod placa u Prečkom - ne mogu se sad sjetiti imena, ali uglavnom u privatnoj kući s istočne strane placa!
Hvala, istražit ću mjesto po mjesto dok ne nađem "svoju" ribarnicu.![]()
interspar ima super ribarnicu, a osim toga idem na plac u Utrine, imaju odlicnu ponudu
O daaaaaaaa!Ailish prvotno napisa
Ja sam do sada skoro svaki tjedan lijepo petkom ili subotom do Dolca.
Na placu u Španskom kupim nešto ako FAKAT nemam drugi izbor tipa Konzum ili sl. a baš mi jako nešto treba. Bezobrazno je skup a izbor je nula.
Ja sam jučer bila u Intersparu s namjerom da kupim neku ribu i strahovito me iznerviralo što je špaga razapeta uokolo tako da ne možeš prići ribi na bliže od 2 metra.interspar ima super ribarnicuE pa neću kupiti nešto što ne vidim iz bližeg. Osim toga, tata me učio da se svježa riba raspoznaje po bistrim očima (među ostalim) a onda mi je frendica rekla da u tim trgovačkim centrima ribama premazuju oči nekim kemikalijama da budu bistre, i fakat su svim ribama bistre, prebistre :/, čak se i sa dva metra udaljenosti kuži.
Uglavnom... kupih na kraju smrznutu ledo ribu, zemlja porijekla Argentina.![]()
Ono što želiš kupiti, prodavač ti rado pokaže iz blizine. Meni je draže da se svi ne mogu naginjati nad ribu, disati, dahtati, kihati, kasljati...Ja sam jučer bila u Intersparu s namjerom da kupim neku ribu i strahovito me iznerviralo što je špaga razapeta uokolo tako da ne možeš prići ribi na bliže od 2 metra. E pa neću kupiti nešto što ne vidim iz bližeg.
Sklonija sam vjerovati da to rade u malim, privatnim ribarnicama, gdje je svaka riba direktan +/- u novčaniku vlasnika, nego u velikim trgovačkim centrima.Osim toga, tata me učio da se svježa riba raspoznaje po bistrim očima (među ostalim) a onda mi je frendica rekla da u tim trgovačkim centrima ribama premazuju oči nekim kemikalijama da budu bistre, i fakat su svim ribama bistre, prebistre , čak se i sa dva metra udaljenosti kuži.
Jučer nisu bili skloni pokazivanju, možda me nisu procijenili kao ozbiljnog kupca. :/Ono što želiš kupiti, prodavač ti rado pokaže iz blizine. Meni je draže da se svi ne mogu naginjati nad ribu, disati, dahtati, kihati, kasljati...
moje iskustvo, najvažnije je biti dobar s trgovcem koji će ti diskretno dati mig koju ribu da kupiš a koju ne. na jarunskoj tržnici kupujem ribu već godinama u toj ribarnici, kad je tamo radio jedan tip s kojim sam se s vremenom, kao stalni kupac, skompala, uvijek sam kupovala super ribu. od njega sam naučila da nikad ne kupuješ očišćenu srdelu, na primjer, jer je stara, da su papaline koje obožavamo rijetko kad friške već ih odmrzavaju i da su onda mlitave, iako imaju sjaj. na žalost, darko je otišao radi u metro i od onda mi fali, jer mi gazda ne daje mig kad treba
I ja tamo kupujem.Mama mi živi u blizini i ona kaže da je zadovoljna njima.iki prvotno napisa
Mada mi je i u velikim Konzumima dobra ponuda.