Imam par pitanjca za one koji koriste žitarice. Malo sam pročitala prethodne topice i dobra mi je ona ideja o mljevenju npr. prosa, ali mene konkretno zanimaju sada zobene i ječmene pahuljice.
Ja ih npr. jedem s jogurtom i voćem. Ali ak sam dobro skužila po prethodnim topicima za bebače bi se one trebale kuhati. Mom bebaču ja npr. ječmene pahuljice koje sam uvela neki dan pripremam tako da ih isperem u hladnoj vodi i na par minuta potopim u vrućoj prokuhanoj vodi da omekšaju. Procijedim, naribam ili isjeckam jabuku i krušku i zmiksam. Da li je to ok? :?
Primjetila sam da joj je onda malko tvrđa stolica onak kao kozica kaka. Da li ječam to "čini" ili je kriva moja priprema?
I još: ima li netko vremena napisati malo o pripremi tj. na koji način i koliko nrp dugo kuhati PROSO, JEČAM , ZOBENE PAHULJICE I SL. Ili pak uputiti na neki topic ili tekst o tome.
Hvala!