-
Adeno virus
Drage mame,
moja djevojčica Lucija je stara 14 mjeseci. Već 25 dana nam se izmjenjuju proljevaste stolice i proljev. Od petka ima i temp. Najprije jako visoku, sad se polako stabilizira. Odbija mi hranu. Doktorica kaže da moramo biti strpljivi, da će virus proći sam od sebe, dijetna ishrana itd.
Što znate o adeno virusu, da li je neko imao iskustva s njim, koliko je trajao, itd.?
Zabrinuta i neispavana mama Jelena
-
Neznam jesi li ju vodila u bolnicu ili je smo vaša pedijatrica to naredila,možda bi je trebalo neke druge možda kakve briseve napravit.Neznam jeste bili u bolnici i jesi probala sa bananama i sa čajem od šipka a gdje nema hibiskusa. :?
-
Nisam ju vodila u bolnicu. Inače imamo problema s probavom tako da sam se čula s gastroentrologom, koji nas inače vodi. Oni kažu da treba bit strpljiv, da će proći samo od sebe. Meni je samo žao što to već dosta traje i vidim na njoj da to nije moja Luce, vidim da pati.
Malo jede, većinu odbija, slabo spava, noću se stalno budi. Mislim da je muče i grčevi. Jednostavno mi je teško gledat ju kako pati a neznam kako da je pomognem da se što prije izvuče iz toga.
-
Moje su imale adenovirozu. U isto vrijeme imale su i vodene kozice.
Adenovirus ih je držao nekih tjedan dana. Starijoj je teže palo- visoka temperatura 5 dana, bijele točkice po krajnicima.
Mlađa je uz temperaturu (ne visoka kao kod sestre) i povraćala i imala proljev.
Ali, kažem, nije trajalo duže od nekoliko dana.
-
Luci još i nosić curi, noćas je kašljala, pa povraćala. Cijelu noć se budila u plaču. Proljev se čini mi se smirio, ali su stolice i dalje kisele, smrdljive i ljepljive. Hranu i dalje odbija.
-
Andrej je zimus imao nešto što je doktor nazvao "adenovirozom" (valjda je dobro procijenio).
Uglavnom, povraćao je jedan dan, proljev je trajao nekoliko (4-5) dana, temperatura mu je relativno brzo spala, ali je bio sav nikakav, dosta ga je sve to iscrpilo (uglavnom mi je sjedio u krilu po cijeli dan).
Sve skupa trajalo je nekih 5-6 dana. Jedina posljedica koja mu je ostala sve do danas su jaaako povećani krajnici (prije toga su bili normalne veličline, sad su kao dvije lopte). Ali nema smetnji zbog toga, dapače, još od veljače nije bio ni bolestan ni prehlađen.
-
L. je zbog adeno (tada nedokazane) završio na zaraznoj na infuziji zbog dehidracije.
Ne savjetuje se klasična BRAT (banana,riža,jabuka,toast) dijeta već i ostala nemasna hrana.Kuhana riba,povrće...
Nama je dosta pomogao Junior Ferzym za obnavljanje crijevne flore.
-
i mi smo zbog adeno viroze završili na zaraznoj u dnevnoj bolnici!
slažem se petarpanom, vrlo je važno uzeti neki probiotik i da dijete ne bi dehidriralo zbog učestalih proljeva i eventualno povraćanja davati rehidromix!
-
Mi smo se hrvali gotovo dva mjeseca s virusom.
Meni je naš gastrić savjetovao elektrolite da bi se izbjegla možebitna dehidracija.
Elektrolite sam kupila u apoteci i samo se ubace u prokuhanu ohlađenu vodu.
Nama je to pomagalo.
-
Mi smo se hrvali gotovo dva mjeseca s virusom.
Meni je naš gastrić savjetovao elektrolite da bi se izbjegla možebitna dehidracija.
Elektrolite sam kupila u apoteci i samo se ubace u prokuhanu ohlađenu vodu.
Nama je to pomagalo.
-
Luci dajem prolife (pola ampule), u nekoliko navrata je uzimala rehidromix. Sva sreća je u tome da Luce stvarno puno pije i bez obzira na sve nije me strah dehidratacije.
Unazad tjedan dana na spolovilu su joj se pojavili crveni prištići. Pripisala sam to proljevu. Prala i mazala. Danas vidim da se prištići polako suše. Nekako sam se ponadala kad oni nestanu, da će nestat i ostali problemi. Da li je neko od vas uz adeno virus imao problema i s prištićima ili nekakvim drugim osipom?
-
L.je recimo poznat po tome da se natače k'o deva...Medjutim tada izmučen proljevom i temperaturom,pio je nešto manje (ne znatno,ali ipak manje). Rehidromix nije htio ni okusit, H-ov ORS također... :/
-
evo i mi se prijavljujemo u skupinu.nas je udarilo jako po ORL sustavu.jedva je disao,nije mogao gutati,natekle su mu jako mandule.nije ga bolilo ali nije hrana ni voda prolazila od edema.na rubu dehidracije smo došli kod doktora koji mu je dao neku injekciju nakon koje je edem splasnuo a onda je bilo lakše jer je počeo jesti i piti koliko toliko,mi smo ga varali pa mu i po noći u polusnu davali piti i tad bi i najviše popio.4 dan je počeo jako viskozno nos se sljepljivati i grlo i opet nije mogao jesti ni piti(temp.je pala nakon dan i pol),pa je dobio prospan koji nije baš djelovao,pa fluimukan koji ga je odmah odčepio.i isto je dobio prištiće na pimpaču.mazali smo sa antimikoticima ujutro i navečer (plimikol,rojazol...)a nakon prematanja sa bepanten plus masti.uglavnom,ova bolest ga je potpuno dotukla u smislu njegovog duha.
još uvijek nije svoj...
-
evo i mi se prijavljujemo u skupinu.nas je udarilo jako po ORL sustavu.jedva je disao,nije mogao gutati,natekle su mu jako mandule.nije ga bolilo ali nije hrana ni voda prolazila od edema.na rubu dehidracije smo došli kod doktora koji mu je dao neku injekciju nakon koje je edem splasnuo a onda je bilo lakše jer je počeo jesti i piti koliko toliko,mi smo ga varali pa mu i po noći u polusnu davali piti i tad bi i najviše popio.4 dan je počeo jako viskozno nos se sljepljivati i grlo i opet nije mogao jesti ni piti(temp.je pala nakon dan i pol),pa je dobio prospan koji nije baš djelovao,pa fluimukan koji ga je odmah odčepio.i isto je dobio prištiće na pimpaču.mazali smo sa antimikoticima ujutro i navečer (plimikol,rojazol...)a nakon prematanja sa bepanten plus masti.uglavnom,ova bolest ga je potpuno dotukla u smislu njegovog duha.
još uvijek nije svoj...
-
moji oboje su imali adeno virus, visoka temperatura, proljev, totalno oslabljen imunitet i virus je naravno oslobodio put bakterijama koje su uzrokovale kod jednog upalu grla, kod drugog uha i onda smo dobili antibiotik tak da se cijela priča otegnula na dva tjedna i još tjedan dana oporavak
ali bilo je jako strašno i bolest je starije dijete totalno dotukla, duhom je klonula, stalno mi je bila na rukama, puno sam ju tješila i pričala da će proći i da zločesti virus bude mama najurila kroz prozor i svašta...
-
nama je i doktorica rekla da je to gore nego da ima tri bakterije odjednom.e da mi smo davali odmah od prvog dana prolife,valjda zato nije imao proljev ni povraćao.