Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: pad ravno na glavu-hitno molim pomoć

Datum pristupanja
    May 2005

Početno pad ravno na glavu-hitno molim pomoć

moja LAra(6mj.) jutros opala sa kreveta ravno na glavicu,odjurismo u klaičevu no oni su napravili rendgen,rekli da nije ništa slomljeno,da promatramo dijete,ako sve bude ok da se javimo našoj dr.sutra.Mogu reći da se preko dana super ponašala,smijala,igrala se,nije došlo do nikakvih promjena u ponašanju no ja svejedno brinem,molim pomozite

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako si zabrinuta zbog moguceg potresa mozga, obrati paznju na pojave kao povracanje, dezorjentiranost, preveliku pospanost ili bilo kakvo drugo neuobicajeno ponasanje. Vidim da nista od toga nemate i da izgleda sve u redu.
    Promatraj je i dalje, a meni se cini da kod takvih udaraca nije lose uvesti mrvicu mirniju atmosferu, izbjegavati previse podrazaja za dijete (buka, prejako svjetlo).

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a sve je to ok,dr.u klaičevoj je savjetovao mirovanje ali kako kad neće,ona bi se igrala,nosila i sl.Eto sad spava ali se budi svakih pola sata,čim se približim sve ok,mislim da je preplašena,hvala naj

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

imaš negdi topic......opala je s kreveta,hitaj tamo i utješi se
    bilo nas je još

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure su ti gore sve rekle!
    A ovo što se budi svakih pola sata,isto mislim da je to zbog prepada i promjene lokacije i bolnice...
    Isuse,a jel vi gledate onaj Salto?Dakle kakve tamo djeca padove izvode i stave nam to pod emisiju za cerekanje!Ne vjerujem!Jučer sam protrnula,one male bebe,nešto starije od 6 mj. prekobicnu se i ništa im nije!!Stvarno Bog čuva malu djecu!I vjerujem da im ništa nije jer starci to sigurno ne bi poslali u emitiranje!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj nine prvotno napisa
    imaš negdi topic......opala je s kreveta,hitaj tamo i utješi se
    bilo nas je još
    Pretražih sve ali nisam ništa uspjela naći,još brinem mada se Lara ponaša kao i obično,vesela,nasmijana bez ikakvih problema.Mislim dosta mi je bilo da pretražim net,pa da se dodatno uplašim,idemo popodne do dr.pa ćemo vidjeti.Ipak molim mame sa sličnim iskustvom da mi se jave i zahvaljujem na svim dosadašnjim riječima utjehe

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad je Lovro prvi put sletio na glavu sa kreveta (6 mjeseci) zvali smo hitnu (samo su me pitali dali je odmah zaplakao) i kasnije razgovarali sa pedijatricom. Rekli su nam slijedeće:

1. ako odmah zaplače nakon pada - sve je ok. Ako ne, vjerovatno ima potres mozga, treba ići na hitnu.

2. nakon pada, odmah lagano prepipati cijelo tijelo, jer su im koščice tanke (lako lomljive) i paziti da ne zaplaču na nekom bolnom mjestu (ako da, ići na hitnu)

3. pregledati glavu i tijelo da li ima hematoma (ako da, ići na hitnu)

4. pratiti dezorijentiranost, smušenost, povraćanje i sl. (što su curke napisale) zbog potresa mozga.

Ako je bebica vrlo brzo nakon pada dobre volje, smije se , plače, komunicira sve je ok... :D

PS
    Dijana76, ja onu RTLovu emisiju Salto ne mogu gledati. Meni to nije smiješno. Kad Lovro (grdo) padne, ja izgubim 10 godina života od brige. Ne mogu se smijati takvim padovima kod druge djece...
    Ili onom kad jarac sa rogovima odbaci bebu (2 godine !!) 2-3 m daleko!!!!!! Slučajno sam na to naletila...morbidno..ne kužim te starce!!! :shock:

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ni ja ne razumijem salto,užasavam se svih mogučih dječijih padova,i ne vidim ništa smješno u tome,ma i Igor mi govori da je sve ok,mislim da se ne bi igrala,smijala i slično,ali kad sam pregledala google užasnula sam se.Evo i sad je lijepo zaspala,a sinoć je spavala s nama,poslije 1h nismo imali problema s buđenjem valjda zato jer sam se i ja konačno strovalila u krevet

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MamaLare, vjerovatno je sve u redu. Ako si još uvijek zabrinuta, odi pedijatru da je pregleda...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Idemo popodne,kad se vratimo javim se,i zaista svima puno hvala,mislim da je najteža stvar u životu strah da se djetetu nešto ne dogodi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam.. javite se nakon pregleda, i ljubni nam Laru od Lovre!!!

Početno

Idi na pregled da budes mirnija i javi kako je proslo. A do onda:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ighlight=opala
    Ja i dalje mislim da nema bebe koja nije pala s kreveta!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

eto nas,obavili smo pregled,sve je u najboljem redu,simptomi se javljaju unutar 48h,sve ok,stvarno najljepša hvala svima na lijepim riječima,utjehi,te topiću u onim dugim trenucima razmišljanja i straha.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

p.s.pusa Lovri od Lare

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dok sam ja našla topic kod vas već sve u redu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    PS
    Dijana76, ja onu RTLovu emisiju Salto ne mogu gledati. Meni to nije smiješno. Kad Lovro (grdo) padne, ja izgubim 10 godina života od brige. Ne mogu se smijati takvim padovima kod druge djece...
    Ili onom kad jarac sa rogovima odbaci bebu (2 godine !!) 2-3 m daleko!!!!!! Slučajno sam na to naletila...morbidno..ne kužim te starce!!! :shock:
    Istina,MM i ja kada smo prvi put vidjeli te scene ostali smo doslovno u šoku.Ali ne samo vezano za djecu,nego i ostale vratolomije koje se dogode starijima.
    Mislim da bi ipak trebalo izbaciti takve scene padanja jer uopće nisu smješno.
    Slatko mi je npr.kada zaspu na stolici za hranjenje i face koje prave kada probaju nešto novo,ali padovi-STRAŠNO!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:D :D :D Ma super smo nas dvije,npr.jutros se tak tonknula sa zvečkom po glavi,njih zaista Bog čuva,a što se tiče padova na saltu zaista užas,ah ljudi ima svakakvih,od roditelja,do onih koji nam to prikazuju.Drage moje shvatih da imam još jedan problem,prije svega znam da moram docu ali mogu tek idući tjedan.Naime moja menga je uredno došla prije dva mjeseca,prošli mjesec bila uredna,ovaj mjesec kasni deset dana,napravila prošli tjedan test,napravila jutros,oba negativna.Kaj se događa??Napominjem da je Lara na prsima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pričekaj još par dana, pa ako je nema onda odi kod ginića...
    Testići znaju pogrešiti...(meni jesu..)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A i žena u apoteci mi kaže da je moguće da krivo pokaže jer dojim,ma nemam pojma,a imam iza sebe i dosta stresova.Inače je uvijek bila uredna,a što bude bit će.Mislim voljela bi mi još dvoje ali mislila sam da bi bilo lakše da zatrudnim dok Lara prohoda,ovak bi bilo malo teže,trčati za njom sa trbuhom do zuba,ma nekako bude,mada ja još uvijek mislim,tj.ne osjećam se trudnom dok sam s Larom znala od prvog dana.Tko će dočekati idući tjedan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •