Stranica 9 od 182 PrviPrvi ... 78910111959109 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

[quote="enchi"]
    Citiraj Stijena prvotno napisa
    btw. postoji li način kuhanja palente (bebi) a da se ne zalijepi za dno posude? :/
    Probaj (ako već nisi) skroz na laganoj vatri, dosta vode i uz stalno miješanje...
    Meni pali! [/quote

prvo dvoje jesam, al ne miješam baš stalno :/
    tnx

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma, dobro, svakih minutu...

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nama se palenta nikada nije zalijepila, kuhamo u inox posuđu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa jel ti jako smeta sko se zalijepi?
    nek se zalijepi, što te briga!

inače, ja saspem krupicu u hladnu vodu, tako sam sigurna da se neće stvarati grudice.
    i onda malo miješam do vrenja i malo više nakon vrenja.
    ne kuham više od 2-3 minute, ipak je to instant - palenta.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Smije li se ddjetetu od 7 mjeseci dati sirova sitno naribana mrkva ili se mrkva mora skuhati?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa
    Nama se palenta nikada nije zalijepila, kuhamo u inox posuđu
    u inoxu se ne lijepi :? ja sam mislila da imam inox posuđe, bar piše da je 18/10, pa se lijepi :/

Citiraj apricot prvotno napisa
    ne smeta mi zapravo to što se lijepi, al se bojim da ne bi imala onak "skureni" okus :/ kajaznam, i ovako nije baš oduševljen

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa nemoj baš da izgori, ipak promiješaj malo da ne padne sve na dno.
    iako, ako kuhaš malo rjeđe no što bi kuhala za sebe, bit će klincu lakše jesti, a i neće ti se lijepiti
    neka bude malo gušće od smjese za palačinke; kad se ohladi, bit će taman.

Juls, možeš davati i sirovu mrkvu (pogotovo je fino u kombinaciji s jabukom).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

stijena ako imas mikrovalnu probaj u njoj skuhati. sigurno se ne lijepi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam u intersparu kupila neku malecku ružnu rajnglicu i super je, palenta ne zagori, promješam je tu i tamo u te 2-3 minute i super se opere.. samo se malo namoči u vodi i kompletna palenta se odlijepi

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    btw. postoji li način kuhanja palente (bebi) a da se ne zalijepi za dno posude? :/
    Probaj (ako već nisi) skroz na laganoj vatri, dosta vode i uz stalno miješanje...
    Meni pali!
    Tako i ja, i bude super!

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

inače, ja saspem krupicu u hladnu vodu, tako sam sigurna da se neće stvarati grudice.
    i onda malo miješam do vrenja i malo više nakon vrenja.
    ne kuham više od 2-3 minute, ipak je to instant - palenta.
    Ja Severovu ili iz Bio&Bio palentu kuham 20-ak minuta. Misliš da je i za nju 2-3 dovoljno ili to misliš na onu na kojoj pište instant (npr. Franck)? Jel moguće da je sve kuham nekoliko puta duže od ostatka svijeta?

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    O ovom se svugdje po malo pisalo, ali opet nisam izvukla konkretan zaključak...
    Koje morske stvari osim ribe smije dijete starije od godine, a mlađe od tri (ili koliko se već treba čekati sa školjkama)?
    Da ponovim samu sebe. Ima netko kakvu ideju? Sipa, kozice...?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Malo sam gledala po pretrazniku. Zanimaju me celer i persin. Neki su davali tek sa 12 mjeseci. Ima neki razlog zasto ne ranije? Pocinjemo s mesom pa bih napravila juhicu, zato pitam za ovo dvoje. Mislim, imamo mi i drugog povrca ali da mozda ne bude uvijek ista juhica. Sta kazete?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

iako, ako kuhaš malo rjeđe no što bi kuhala za sebe, bit će klincu lakše jesti, a i neće ti se lijepiti
    neka bude malo gušće od smjese za palačinke; kad se ohladi, bit će taman.
    samo moram reći da je ova gustoća (ili da kažem rjetkoća ) super prošla :D
    al fakat izgleda ko malo žute vodice dok se ne ohladi, a onda je super kašica i ništa se ne lijepi:shock:

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ms Mar, za morske plodove stvarno ne znam, a severovu palentu i ja jako dugo kuham inače mi je neka tvrda

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo moram reći da je ova gustoća (ili da kažem rjetkoća ) super prošla :D
    al fakat izgleda ko malo žute vodice dok se ne ohladi, a onda je super kašica i ništa se ne lijepi:shock:
    pa ti onda pričaj kako na dohrani nema pametnih savjeta
    :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Ja Severovu ili iz Bio&Bio palentu kuham 20-ak minuta. Misliš da je i za nju 2-3 dovoljno ili to misliš na onu na kojoj pište instant (npr. Franck)? Jel moguće da je sve kuham nekoliko puta duže od ostatka svijeta?
    ja ne kupujem bio-bio, Severa ni ostale zdrave distributere; prelijena i prekomotna sam za to. kupim frankovu ili droginu instant-palentu. kada bih kupovala baš brašno, vjerojatno bih kuhala onoliko koliko piše jer bi nedovoljno kuhano moglo teže sjesti na želudac.
    kao nedovoljno pečen kruh.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Molila bih par informacija:
    - što koristite za usitnjavanje hrane: mikser, ribež ili nešto treće i za koju vrstu hrane
    - kojom dinamikom zamjenjujete dojenje krutom hranom; postoji li neka tablica (npr. svaki mjesec po 2 obroka krute hrane je zamjenjuje dojenje ili brže)
    - da li koristite tanjure s toplom vodom koja grije hranu
    - da li imate tablicu s podacima o trajanju kuhanja pojedinih vrsta povrća/žitarica/voća?

Unaprijed hvala.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa
    Malo sam gledala po pretrazniku. Zanimaju me celer i persin. Neki su davali tek sa 12 mjeseci. Ima neki razlog zasto ne ranije? Pocinjemo s mesom pa bih napravila juhicu, zato pitam za ovo dvoje. Mislim, imamo mi i drugog povrca ali da mozda ne bude uvijek ista juhica. Sta kazete?
    Jos jednom pitam: kada celer i persin??

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nemam pojma, ja sam u juhici dosta rano davala, valda kad je navršio godinu dana

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nikolina-Zagreb prvotno napisa
    - što koristite za usitnjavanje hrane: mikser, ribež ili nešto treće i za koju vrstu hrane
    - kojom dinamikom zamjenjujete dojenje krutom hranom; postoji li neka tablica (npr. svaki mjesec po 2 obroka krute hrane je zamjenjuje dojenje ili brže)
    - da li imate tablicu s podacima o trajanju kuhanja pojedinih vrsta povrća/žitarica/voća?

Unaprijed hvala.
    -usitnjavam sa vilicom, nekad ribam. jabuku i mrkvu ribam svježu. evo danas sam mu radila krompir i blitvu sa masl. uljem, i to sam usitnjavala vilicom. nekad koristim štapni mikser, al u globalu ne volim miksano
    -uvođenje obroka je individualno. meni je skroz različito za moju dvojicu. kreneš sa malo, pa osjetiš koliko mu je potrebno. moj bi na početku dohrane pojeo cijelu zdjelicu kašice. sad ima skoro 8 mjeseci, ima dva obroka i vidim da ima potrebu za trećim
    -tanjur imam al ga ne koristim, nema potrebe, sve mi pojede odmah

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam malo "olabavila" s drugim djetetom, pa kad ostane hrane za doručak, opet mu to isto ponudim i nakon dva sata.
    i ne zamaram se time da nije skuhano sekundu prije.
    tako da mi ne treba taj "toplinodržeći" tanjur.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    nemam pojma, ja sam u juhici dosta rano davala, valda kad je navršio godinu dana
    Hvala!

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Unaprijed hvala.
    Ribam krusku i jabuku a ostalo usitnim vilicom i ponekad onim za gnjecenje krumpira, ali bas ako ne uspijem vilicom.
    Kao sto je vec netko napisao, vidis po djetetu kada bi moglo imati drugi obrok, ili treci. L. je 8 mjeseci i tek sada vidim potrebu za uvodjenjem drugog obroka. Treba ti lijepo biti usvojen taj prvi.
    Koristim tanjur s toplom vodom jer iako lijepo jede, male su to kolicine pa mi se brzo ohladi a ja prva ne volim jesti hladno.
    Nemam nikakvu tablicu o trajanju kuhanja, probam i to mi je mjerilo.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pitanje: kako pripremate ciklu? sirovu? kuhanu? pečenu? kako u slana, kako u slatka jela? zanima me uskoro ju možda uvedemo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

skuhaj kao krumpir i kombiniraj s ostalim namirnicama.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala! nisam imala ideje. gledam sad tablicu što sve može. sa 7 nije bilo nekih dodataka, doduše nije tad ni nešto dugo jeo jer nismo odmah sa 6 mjeseci počeli, a sad sa 8 ima noviteta pa da se pripremim...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tropical prvotno napisa
    pitanje: kako pripremate ciklu? sirovu? kuhanu? pečenu? kako u slana, kako u slatka jela? zanima me uskoro ju možda uvedemo
    moja teta čuvalica je počela malome (par dana mlađi od tvog )davati sok od cikle i jabuke iz sokovnika - dakle sirov. prvo sam se malo bila zabrinula, ali super ga pije i sve je ok. ja sam uvijek nekako za sirove namirnice, ali kod cikle nisam bila sigurna

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

je li moguće da se evetualna alergija na neku namirnicu manifestira kao osip (sitni crveni prištići) samo po bradi?

D u posljednje vrijeme strašno puno slini jer mu valjda rastu zubići i stalno je sav mokar po bradici, pa sam taj osip povezivala s time, međutim zadnjih par dana, nekako baš otkad smo počeli dohranu, je to jako buknulo, pa brinem da možda nije reakcija na neku namirnicu :/

treba li to i čime tretirati (pod uvjetom da je alergija na hranu)ja to malo namažem nevenovom kremicom kad zaspi da baš odmah ne ugura sve u usta

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

alergija se najčešće i manifestira sitnim osipom oko usta.
    ja ne bih ničim tretirala.

koristite li dudu?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

koristite li dudu?
    da, doduše na jako kratke pruge - onak par minuta za uspavljivanje

jel bi bilo pametno par dana stati s dohranom da vidim hoće li se to povući?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih tako napravila pa da vidiš hoće li biti promjene.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

s obzirom da sam sigurna da je to počelo prije nego smo počeli dohranu, samo je unatrag par dana jako buknulo (i čak niti ne mogu to povezati s nekom određenom namirnicom jer je to išlo dosta postepeno, a ne odjedanput), je li moguće da ga je počelo smetati nešto što ja jedem/pijem?
    Ne sjećam se da sam u posljednje vrijeme jela nešto što već 6 mjeseci ne jedem, pijem kravlje mlijeko od prvog dana - do sad nije imao reakcije, stolice su mu normalne..............

i ukoliko ne prođe za par dana, može li se onda povezati samo s tim slinjenjem ili da onda ipak zovem pedijatricu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

je li mu iz nekog razloga pao imunitet?
    zubići?
    nespavanje?

ja ne bih išla doktoru, pogotovo ne u ovo vrijeme gripe i viroza. pričekaj još malo da vidiš kako će se dalje ponašati.

jesi li ti jela neke citruse, nešto kiselije?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zubići - svakako, zato mi se i čini da tako jako slini :/
    spavanje je OK, iako se malo češće budi, al to opet povezujem sa zubima

nisam mislila baš ići doktoru, nego samo nazvati pa eventualno pitati što bi to bilo :/

povremeno popijem svježe iscijeđenu naranđu - zadnji put prekjučer - i to ću za sad ukinuti!

a ono "zmazane" ruke po ustima i bradi? brisala sam mu ih baby maramicama, iako nije nikad imao na njih reakcije, prijeći ću na običnu vodu..........

TNX

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne bih se ja hvatala tih "znazanih" ručica i igračaka; to su kućne bakterije na koje je dijete već naviklo.

udaraj po svim poljima.
    iako ja vjerujem da će proći samo od sebe.
    ako se bude baš pogoršalo, onda se javi doktorici, pa ćeš vidjeti što dalje.

ima djece kojima se pojavi nešto kao ekcem, baš oko usta. i još kada maleni to stalno ližu, pa duda sprječava izloženost kože zraku...

proći će to, vidjet ćeš...

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo mi već tri dana papamo jabuku- ako se te dvije žličice koje razmrlja po ustima mogu nazvat papanjem , ali evo danas je već bilo malo više i mama je jako ponosna na svoju curu pa se mora pohvalit.
    Inače, Apricot krenuli smo po tvom "planu dohrane" i baš ti hvala što si sebi dala toliko truda i pomogla nama koje smo prvi put mame i baš nemamo puno iskustva

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Gdje kupovati namirnice

Interesira me gdje kupujete meso za svoje bebe. Naime, prodavaonice zdrave hrane nude žitarice, voće i povrće, ali ne često i u velikom izboru meso, pa me interesira gdje je ponuda provjerena i kvalitetna (u Zagrebu).

Unaprijed hvala.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Gdje kupovati namirnice

Interesira me gdje kupujete meso za svoje bebe. Naime, prodavaonice zdrave hrane nude žitarice, voće i povrće, ali ne često i u velikom izboru meso, pa me interesira gdje je ponuda provjerena i kvalitetna (u Zagrebu).

Unaprijed hvala.
    od kumica kokice ispod pulta
    ima u dućanu zlate nanić za naručiti piliće hranjene onak kak treba

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kuniće i janjetinu imamo od bake i dede, piliće moja mama kupi od ejdne žene koju znamo kak su jeli ali super je za znati za to kod zlate nanić. ribu nam isto deda šalje.
    ostalo kupujemo po običnim trgovinama, najčešće billa. to govorim za nas. djetetu još nisam dala meso nikoje ali eto tako kako je nama birt će i njemu uz možda malo više pažnje

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Unaprijed hvala.
    Ja sam se malo raspitala kod poznatih pa su mi preporucili stand na trznici od ljudi koji prodaju domace pilice i kunice. Pa onda tamo kupim. Doduse jos nisam kunica tek smo probali piletinu

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

piletinu kupujem ispod pulta kod tete marije na dolcu, kod nje kupujem i teletinu ali u većim količinama pa smrznem. kad malo rzmislim, zapravo ona je naš supermarket (kupujemo sir, jaja, sušeno meso, svježe meso...ma nema šta nema ispod pulta) 8)

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ajme sad kad bi mi znali tu tetu mariju na dolcu!!!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Unaprijed hvala.
    Ja sam se malo raspitala kod poznatih pa su mi preporucili stand na trznici od ljudi koji prodaju domace pilice i kunice. Pa onda tamo kupim. Doduse jos nisam kunica tek smo probali piletinu
    a da nama preporučiš?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Unaprijed hvala.
    a da nama preporučiš?
    Pa moze, nema problema

Pise im Blažeka iznad standa, u onom zatvorenom dijelu, ako udjes s one strane gdje ona teta prodaje kore i tijesto, ides na lijevu stranu i blizu su A receno mi je da s druge strane imaju jos jedan stand, ali taj nisam ni trazila

Ako nisam dobro objasnila, reci

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ajme sad kad bi mi znali tu tetu mariju na dolcu!!!
    ako vam kažem morat ću vas ubit

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma neeeeeemoj,

sonata hvala, reći ću ti ako promašim

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ona je isto u zatvorenom djelu ali ne piše na njenom štandu marija pa ne znam kako bih ti objasnila

sljedeći put kad budem išla pokušat ću zapamtit točno di jepa ti napišem.

p.s. neću te ubiti, nisam baš neki militantni tip

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

može, hvaaaalaaaaaaa. ona ću očekivati i dane kad je tamo i opis žene. sve može i na pp

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Tropical a ti si i u Zgb i u Os ili kako...??? Ili nisi skuzila da sam ja u Os

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •