Stranica 10 od 182 PrviPrvi ... 891011122060110 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

no divno! ja bih po dolcu tražila te ljude!!!!! :rofl:

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tropical prvotno napisa

moja je na dolcu

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

presmiješna sam !!

ok puntice, onda tebe čekam!!!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja isto baš razmišljam gdje ću kupovati meso za malca pa pliz objavi informaciju

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja isto baš razmišljam gdje ću kupovati meso za malca pa pliz objavi informaciju

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa zato ja gledam, pitas i mene i curu iz Zagreba pa mi nista nije jasno

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma ja tebi uvijek gledam potpids i sliku jer ti na slici lea izgleda kao lovro u jednoj fazi a stara je kao i on, pardonček- 3 dana je starija! i onda nakon tog više ništa ne vidim baš je slatka pa ni ne vidim šta ispod piše

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jeste se nabrbljale?
    8)

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pardon Necemo vise
    Tropical bye-bye!!

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sad vidim da se spominju integralne žitarice, naravno pitam kada ih već jedemo , zašto ne?

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mašenka prvotno napisa
    Sad vidim da se spominju integralne žitarice, naravno pitam kada ih već jedemo , zašto ne?
    ja sambila davala neke integralne i onda sam našla na davorovoj temi da integralne žitarice kao brže prođu kroz tijelo, tj. smanje upotrebljivost hranjivih tvari ostalih namirnmica kod male djece jer sve brzo protrči. barem sam ja tako to shvatila iz toga.... ček... mogla bih to naći...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo opet mene dosadne
    može li mi netko objasniti zašto se svaka kašica u koju dodam svog mlijeka (npr. palenta - kako bi možda radije pojeo - yeah, right; ili rižine pahuljice) nakon 5 minuta pretvore doslovce u vodu :? :shock:
    i jel ja to možda nešto krivo radim? čini mi se da je ta kašica (kao i moje mlijeko ) pritom potpuno neupotrebljiva ili mu se može takva dati?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mm sadržava amilaze, enzime koji rastvaraju ugljikohidrate
    tako da ti mlijeko "probavi" žitarice ako malo duže stoje
    sve je u redu, tako i mora biti

možeš palentu i rižu raditi na vodi, a nek doji poslije

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne znam zašto je to tako ali već sam bila vidjela o tome u nekoj drugoj temi- čini mi se o rižinim pahuljicama da je bilo riječi.
    ja sam skužila da se slično dešava i sa bilo kojim drugim namirnicama. izgleda da majčino mlijeko ima nešto u sebi i da sve skupa napravi neku reakciju, šta li , da li neki enzimi, tko će ga znati, nisam biolog. ali recimo- napravim ja mrkvu lovri i dodam malo mlijeka i vidi vraga- prvo je jako gusto pa se razvodeni. pa tikve. onda sam odustala jer ionako ne podnosi mlijeko u bilo kojem obliku osim iz sise. smatra to podlom podvalom- dati mlijeko u nečemu što nije sisa. moj je sisoljubac. sve radim bez kapi mlijeka moga. dakle bez mlijeka. i fino mu je bez. sa je ogorčen jer ga varam.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zdrava varijanta je napraviti kašice na vodi, a poslije dati da doji...i to poslije u razmaku od najmanje sat vremena, jer je spoj kalcija iz mlijeka i vit i min. iz jela u stvari loš

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nije da sam ja sad tu neki stručnjak, ali nakon što mi je to pedica rekla (zvučalo mi čudno)malo sam istražila i stvarno je istina

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, ja se trudim ne dati mu da sisa odmah ali to nije uvijek izvedivo. nekad hoće popiti vode a nekad cendra pa napada pa vrišti ako mu odmah ne dam sisati

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zašto se onda preporučuje da se takve kašice rade s mlijekom koje dijete inače jede :? ...............još ajde palenta, ali rižine pahuljice :/ (uvodim ih nakon onog osipa, čine mi se dosta neutralne :/ ), najprije sam mu radila samo na vodi, ali nije htio primirisati, pa rekoh da mu malo "zasladim"..............ali kako nije isti čas pojeo, to je postalo neupotrebljivo :shock:
    ja, inače, već 6 mjeseci izdajam, pa mu ovo ne bi trebala biti neka prevelika prevara

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pogledaj u pretražniku o rižinim pahuljicama već je bilo riječi o tom problemu

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pogledaj u pretražniku o rižinim pahuljicama već je bilo riječi o tom problemu
    jesam , tnx

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne znam jesam li rekla kakosam preko neta nabavila malu baby pasirkicu i da sam oduševljena njome! bolja mi je od blendera, manja je gnjavaža a lovro je se ne boji jer ne bči. još kad bi i htio jesti bilo bi sjajno

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    zdrava varijanta je napraviti kašice na vodi, a poslije dati da doji...i to poslije u razmaku od najmanje sat vremena, jer je spoj kalcija iz mlijeka i vit i min. iz jela u stvari loš
    Odnosi li se ovo zaista i na majčino mlijeko? Znam da sam ja malo istraživala na temu iskoristivosti željeza iz hrane ako se miješa s mlijekom i došla sam do zaključka da se to ne odnosi na majčino mlijeko. Ali sad se više ne sjećam na osnovu čega sam donijela taj zaključak.

Ja sam inače brinula da B ne dobiva dovoljno željeza jer nije ljubitelj dohrane, a da ne kažem da i to malo što pojede, uglavnom zalije mojim mlijekom odmah. Krvna slika (koju smo radili iz drugih razloga) je pokazala da nemam zbog čega brinuti.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i moj zalije odmah. baš sam objašnjavala kakav otpor ima prema svemu u zadnje vrijeme.a ako mu odmah ne dam sisati poludi

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

prekjučer mi je mama dobijela vrećic mrkve sa placa, nema pojma tko je i kako to uzgojio (ali nije prana, to joj je argument) neka to kuham djetetu. i uzalud mi priče o tim fuckin' nitratima i blabla
    jučer sam joj rekla da je jeo to. iako mi ne pada napamet kuhati mu te mrkve.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

imam još za ispovijediti se, sad sam se sjetila. neki dan je dobio kad smo imali posjetu 2 teglice neke kupovne kašice. u obje ima limunskog ska.

mama me nagovarala da ako neće moje kuhano (u fazi je odbijanja svega što nije sisa) neka probam sa tim teglicama... pod pritiskom kupila ja kao kupovnu baby mrkvu. otvorila jučer. i probala- pa to je odurno!!! ima okus kao da sam ja uzela neku prestarenu mrkvu pred tjedan dana, skuhala, zamrznula, odmrznula i držala tjedan dana i onda je to taj okus. fuj. završila je u smeću. nema kupovnih bućkuriša! neće jesti- neće- jednom će jesti

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ali je unutra i gro šećera i malci mljackaju 100 na sat.

Moj malac je odbijao kaše s teksturom, ali sam skužio kako kašicu napraviti pomoću sokovnika i dalje nije bilo problema. Cirkus je bio jedino sa crvenim krumpirom od kojega je izlazilo nešto nalik na žvakaću gumu. Bijeli krumpir je bio OK.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pročitala sam ja sve tvoje savjete. moj isto neće ništa što ima teksturu. ali prihvaća iz sokovnika (hvala!!) ili kroz baby pasirku, što je manja gnjavaža za izvesti ali ju nemamo od početka dohrane već zadnjih recimo 2-3- tjedna.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja ću samo kao padobranac ubaciti se i pohvaliti mog malca koji jede a ma baš sve što mu ponudimo. Jedino odbija kupovne kašice (probala 2 puta pa odustala).

Sve mi je mljac, nikad nije sit i nikada ne odbija hranu.

Nije htio piti do unazad cca 1,5 mj, a sada mu napravim sokiće pomoću sokovnika (svakakve kombinacije) i sve si fino popije. To većinom ujutro, a preko dana pije vodu.

Ma gušt ga je gledati kako jede

Evo, malo sam ga ishvalila

E da, ja mu kuham sve na vodi pa onda kasnije doji tako da mlijeko ne pije dodatno osim što pocica.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Davore, kako radiš kašice sa sokovnikom??? Neće ništa sa teksturom pa mi je izbor jako sužen... Neće ni palentu...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jednostavno. Iz sokovnika izlazi kaša ako je namirnica skuhana. Ista namirnica sirova daje sok. Postupak je prilično neučinkovit jer od jedne jabuke dobiješ taman za nahraniti bebu, ali ti ionako više ni ne treba.

Isto vrijedi i za svo povrće osim crvenog krumpira - umjesto kaše izlazi nešto nalik na žvakaću gumu. Bijeli krumpir je OK.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

taj davorov štos je super (osim za čišćenje sokovnika). i moj nije htio ništa što nije glatko. onda sam počela uvoditi malo amaranta koji je jako sitan, ali ono mrrrvicu pa malo više pa više.. sad mu uglavnom propasiram na baby pasirku pa je sitno ali nije posve glatko. žitarice daju zrnastu strukturu i prolazi mu.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, i moj B je (negdje na početku dohrane) imao fazu da je sve trebalo biti super glatko. Tako da sam miksala i onda još kroz neko gusto cijedilo cijedila, svašta izmišljala. I kad sam taman to svladala, on promijenio ukus i odlučio jesti samo ono što može sam rukama grabiti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo zgruntala sam kak ću s palentom i prosom - u mlinček za kavu!!!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smijem ja malo o kakici nakon odredjene namirnice?
    Naime, malac nakon banane ima zelenu, mekanu kakicu, s masu crnih tocaka (vece od sjemenki iz banane). Je li to varijacija normale ili pokazatelj da odgodimo bananu?

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo imali masu crnih trakica u stolici od banane...pa smo je dugo izbjegavali za to zeleno nisam sigurna. I imali smo na pocetku osip od iste...izbaci je jedno vrijeme pa pokusaj ponovo da vidis kako ce kroz par tjedana reagirati. Tako sam bar ja radila. Sad jedemo bananu trudim se ne bas cesto ali pojede 2 X u 7-10 dana- nekad je nece ni pogledati.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ovako. Danas je probao kruh. Jeo ge je sa jogurtom. Sta bi mu mogla ponuditi sa kruhom? Slijedeci tjedan ce godinu dana.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Drage mame
    Ne znam gdje da ovo napišem pa eto o dohrani. Da li je dobro da Lara koja ima 10 mjeseci i 3 dana papa obrok od 100 ml ili ti 1 dcl i tako 3 puta dnevno. Kao što mame koje su pitale znaju bila je bolesna 5 tjedana, danas bila na kontroli i cijepljenju i ima 11 kila a isto toliko je vagnula 03.02. kad smo isto bili na kontroli. Ma pitam za jelo jer ne znam više što da joj dam ima ovu tablicu dohrane al ona je svaki čas gladna a sisa na zahtjev pa ne znam dal da griješim što joj dajem između ta 3 obroka stalno sisati :/
    Ne muči me kilaža jer je bila bubana samo taj red ili nered u jelu.
    Hvala mame!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa
    Ovako. Danas je probao kruh. Jeo ge je sa jogurtom. Sta bi mu mogla ponuditi sa kruhom? Slijedeci tjedan ce godinu dana.
    Ja mu dam malo sirnog namaza na kruh ili skutu. To voli

lasada moj već dosta dugo ima tri obroka po cca 100 ml (koji puta više koji puta manje), sisa više puta na dan i po noći, a znam mu i ubaciti koju voćku između obroka ili par žlica jogurta. Djeca su različita pa tako neki pojedu više, a neki manje. Sisanje joj nemoj nikako izbaciti jer joj je to potrebno.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nisam joj mislila izbaciti sisanje već što joj dati još uz ta 3 obroka jer je stalno gladna a meni se ne stignu napuniti sike. Par puta je počela plakati kad je krenula sisati pa sam joj nastrugala malo jabuke i to je pojela i bio je mir. Eto to me samo zanimalo. Lara ima tek 2 zuba pa joj moram sve miksati pa kako da joj dam kruha sa čim, tj. u što da joj namočim kruh?
    Pusa od nas

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kad bude imala 11mj mozes joj dati sa jogurtom. Moj je jucer to probao i odusevljan je.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jaffa

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

lasada, mi nikad nista nismo miksali zgnjecim vilicom ako je kuhano, jabuku nastruzem zlicom ( sad je velika pa voli sama u rukicu uzeti komade voca i jesti)...i kruh kad smo poceli mislim da je L imala 1 ili zuba samo ga ja sisala razmeksala i pojela ili je zuljala desni s njim. Ja sam kruh na pocetku davala sam i dan dans ga voli tako grickati.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kad dajete kruh cure, nemojte davati onaj od psenicnog brasna. Jako smanjuje apsorbciju zeljeza koje primaju iz drugih namirnica.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ninet, sta stvarno???? a mi pecemo samo od psenicnog

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj je zasad jednu snitu pojeo ali hvala na obavjesti :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma da...ljuspice psenice ne daju zeljezu iz drugih namirnica da se apsorbira, to moze biti posebno rizicno kod nedojene djece, ali ni dojeni nisu izuzeti jer u periodu pocetka dohrane do godinu dana ne unose dovoljno crvenog mesa, tako da, ako vec dajete kruh, onda razev ili kukuruzni. Mislim, naravno da nece postati anemicni od malo kruha, ali kod svakodnevne prakse....

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jedno pitanje-bebi dajem naribanu svježu jabuku,nakon nekog vremena ta jabuka oksidira i to vrlo brzo u biti...jel to šta utječe na bebe?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Na moje nije utjecalo :D

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

MoMo
    Miksam kuhanu hranu jer Lara povrati zgnječenu i samo iz tog razloga, imasada 2 zuba donja.
    Anemična je, željezo joj 66, sad je ozdravila pa mi pedijatrica rekla da joj dajem čisto željezo jer neće sa ničim popiti, tj. ocjedim mrkvu ili jabuku napravim sok i sa željezom ferrum lek je dobila sirup i neće. Dala joj prije pola sata prije sikenja i spavanja 2,5 ml u žlićici i odmah je povratila. Odlučila sam da joj neću to više niti davati
    Drage mame napišite mi namirnice koje imaju željeza da pokušamo sa hranom nafilati se željeza. Trenutno od povrća joj kuham mrkvu, kelj pupčar ili ti prokulica, pileće meso, malo špinata, krmpir mali, par zrna graška, od toga skuham juhu ocijedim dam joj par žličica juhe i tu kašicu smiksanu i pojede, tako 2 puta dnevno a ujutro voćna kašica.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Ma da...ljuspice psenice ne daju zeljezu iz drugih namirnica da se apsorbira, to moze biti posebno rizicno kod nedojene djece, ali ni dojeni nisu izuzeti jer u periodu pocetka dohrane do godinu dana ne unose dovoljno crvenog mesa, tako da, ako vec dajete kruh, onda razev ili kukuruzni. Mislim, naravno da nece postati anemicni od malo kruha, ali kod svakodnevne prakse....
    ninet, al' onda bi to bio problem integralnog brašna i kruha od istoga, a ne bijelog
    bijelo se dobija samo od jezgre zrna, a klica i ljuska se odbacuju

ili sam ja nešto krivo shvatila :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •