Stranica 100 od 182 PrviPrvi ... 50909899100101102110150 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,951 do 5,000 od 9079

Tema: Pričajmo o dohrani 7.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Zivim u Velikoj Britaniji i tu nas savjetuju da dojene bebe ne trebaju vodu uz majcino mlijeko.
    Isto tako se ovdje vise ne koriste tablice dohrane, sto jako puno olaksava zivot mamama

Meni su tablice super, ne moram se misliti sto mogu a sto ne mogu kuhat po mjesecima, sve su nam informacije "servirano na pladnju", a pogotovo za nas koje smo prvi put mame.
    Jednoj kolegici koja ima 2djece I sad trece od 4mj sam proslijedila Rodicu tablicu te primjer kako je Apricot uvela dohranu svojoj bebi, a ona je rekla da ce joj to olaksat puno sad I da je barem to imala prije 10god kad je pocela dohranjivat starijeg sina. Eto....

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nije direktno receno, no yummy mummy je navela odlicnu motoriku svojeg djeteta kao rezultat baby led weaning-a. Samo sam htjela naglasiti da to ustvari i nije rezultat takvog nacina dohrane nego da je to jednostavno tijek razvoja djeteta a samostalno hranjenje je tek jedan od nacina za igru i vjezbu.

@ mishekica
    Mi smo pocele sa jabukom, pa kruskom i nikada nismo imale problema sa prihvacanjem povrca i zitarica, dapace, tamanila je prakticki sve sto sam joj ponudila tako da u teoriju "prvih namirnica" bas i ne vjerujem. Ili prihvacaju neke namirnice ili ne, sumnjam da ima veze sa onime sto su prvo okusili, pogotovo dojene bebe koje ionako kroz mlijeko isprobavaju razlicite okuse I mene je mucila granica sa 6 mjeseci, curka je rano pokazivala veliki interes za hranu pa smo joj prvu jabuku dali sa 5 mjeseci i tjedan dana i od prvog dana je sve prihvacala. Jos uvijek nisam sigurna da li smo pozurile ili nismo, ali ako gledam prihvacanje dohrane, definitivno nismo.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Pa bas kad nema tablica ne moras razmisljati, serviras djetetu sto i sama jedes... Kako je moja samo tamanila jetrica sa cesnjakom i zgancima... nista joj nije smetalo. Sad je nesto pod zadnje pocela birati damica, ali, mislim da su je to baka i deda razmazili. Ja sam isto prvi puta mama i mislim da bih sisla s uma da sam morala uz nase obroke jos njoj posebno slagati...

Citiraj marusha99 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su tablice super, ne moram se misliti sto mogu a sto ne mogu kuhat po mjesecima, sve su nam informacije "servirano na pladnju", a pogotovo za nas koje smo prvi put mame.
    Jednoj kolegici koja ima 2djece I sad trece od 4mj sam proslijedila Rodicu tablicu te primjer kako je Apricot uvela dohranu svojoj bebi, a ona je rekla da ce joj to olaksat puno sad I da je barem to imala prije 10god kad je pocela dohranjivat starijeg sina. Eto....

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

stavljam ovaj linkic vezan uz BLW
    http://baby-led.rhgdsrv.co.uk/benefi...ledweaning.htm

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa bas kad nema tablica ne moras razmisljati, serviras djetetu sto i sama jedes... Kako je moja samo tamanila jetrica sa cesnjakom i zgancima... nista joj nije smetalo. Sad je nesto pod zadnje pocela birati damica, ali, mislim da su je to baka i deda razmazili. Ja sam isto prvi puta mama i mislim da bih sisla s uma da sam morala uz nase obroke jos njoj posebno slagati...
    pa sve što je vezano za dijete se nekako mora "uposebniti"
    ne samo hrana, već kompletan odnos

stvarno ne znam zašto je teže skuhati povrće nego peći jetrica za češnjakom
    pogotovo ako znam da su jetra čistači organizma

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sta je po vama bolje: skuhati povrce odmah cim je svjeze i visak razdjeliti u posudice i zamrznuti ili drzati ga u frizideru i svaki dan skuhati dio koji ce se pojesti?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam radila ovo drugo
    a možda je bolje ovo prvo
    ali ne skuhati do kraja, nego samo blanširati

mrkvu ne
    ni špinat ni blitvu

mah

što god da napraviš, s jedne strane je dobro, a sa druge nije
    pa napravi kako ti je lakše

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moj treći neće voće nikako. Jabuku s grizom još nekako, ali samu ni u ludilu. Kruška isto.
    Jede samo banane.
    S povrćem, mesom i ribom nema problema. Tamani sve u ogromnim količinama.
    A voća ni nema baš nešto za birat trenutno. Jel problem što ne jede baš voće?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala Apricot!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam blansirala ali jesenas jer sam znala da je domace i da toga nece biti kad po tablici bude mogla jesti.
    ono sto sada kupim, drzim u frizideru.

koji spinat dajete?
    jos nisam dala spinat i blitvu jer nemam svoju niti je ona koja se nudi ubrana prije pola sata

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

MOzda grijesim, ali duboko vjerujem da bebe vole normalan zivot, a ne titranje i uposebnjenje. I ne bih se slozila da su jetrica nezdrava. Jetrica je i inače jako zdrava – odličan je izvor vitamina B12, vitamina A, bakra, folata, riboflavina i selena, a dobar je izvor cinka, vitamina C, proteina, niacina, fosfora, vitamina B5 i vitamina B6.
    http://www.whfoods.com/genpage.php?t...spice&dbid=129
    Isto tako, daleko od toga da ona nije jela i kuhano povrce. Jela ga je, kad i mi.....

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa sve što je vezano za dijete se nekako mora "uposebniti"
    ne samo hrana, već kompletan odnos

stvarno ne znam zašto je teže skuhati povrće nego peći jetrica za češnjakom
    pogotovo ako znam da su jetra čistači organizma

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Moj treći neće voće nikako. Jabuku s grizom još nekako, ali samu ni u ludilu. Kruška isto.
    Jede samo banane.
    S povrćem, mesom i ribom nema problema. Tamani sve u ogromnim količinama.
    A voća ni nema baš nešto za birat trenutno. Jel problem što ne jede baš voće?
    NIje problem. POsebno u ranoj dobi. Bebe u pocetku jedu po instinktu. Nasa je imala faze da nece voce ili povrce. Meso je uvijek htjela Samo ga ne treba siliti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Yummy mummy, vjerujem da se može nešto iskombinirati za bebu iz svojeg obroka, ali ako se vodi preporukama:
    - ne sol do godinu dana
    - 1 namirnica po cca 4-5 dana (postupno uvođenje namirnice zbog alergija)
    ali, meni osobno bi bilo prekomplicirano zadovoljiti te uvjete, pa smatram da mi je puno lakše voditi se tablicom.

Smatram da je i puno zdravije za bebu voditi se tablicom, jer nakon 6 mjeseci samo mlijeka, ipak treba vremena da se crijeva priviknu na drugu hranu.
    Nemam mi smisla nakon 6 mjeseci mlijeka "udariti" po jetricama i češnjaku.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dodatak: slažem se s leonisom. Ako ću biti u prilici imati drugo dijete, namirnice koje imam uzgojene doma ću eventualno u sezoni ponuditi malo ranije (npr. mjesec dana).
    Npr. ako ću birati izumeđu banane ili trešnje koju imam doma, dati ću trešnju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MOzda grijesim, ali duboko vjerujem da bebe vole normalan zivot, a ne titranje i uposebnjenje. I ne bih se slozila da su jetrica nezdrava. Jetrica je i inače jako zdrava – odličan je izvor vitamina B12, vitamina A, bakra, folata, riboflavina i selena, a dobar je izvor cinka, vitamina C, proteina, niacina, fosfora, vitamina B5 i vitamina B6.
    http://www.whfoods.com/genpage.php?t...spice&dbid=129
    Isto tako, daleko od toga da ona nije jela i kuhano povrce. Jela ga je, kad i mi.....
    nitko nije spomenuo titranje

ali, složit će se da uz malo dijete ne možeš voditi život kakav si vodila prije
    ili, barem većina nas to ne može
    tebi skidam kapu ako si nastavila sa svojim životom kao da se ništa nije dogodilo, kao da dijete nije ušlo u obitelj
    mi smo puno toga morali promijeniti

o jetricama nema potrebe puno govoriti; svi znamo koliko su nekada bile važna namisrnica i koliko dobrih nutrijenata su imale
    danas, međutim, nitko više ne kupuje, pogotovo ne daje djeci
    nismo baš u mogućnosti kupovati prirodno uzgojeno meso/iznutrice, a nisam sigurna koliko su korisni organi koji razgrađuju hranu punu hormona

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi jedemo objed sa zacinima, osim soli, tu idu i razni zacini jer volimo pikantnu hranu (od kumina, currya, cesnjaka, chillia, mjesavine raznih zacina...), takodjer stavim i nesto ulja (ne przim, poham, ali ulje ide, cesto dinstam luk), koristim jaja, od noklica do knedla, tjestenine, njoka, koristim mlijeko.
    zaista ne vidim kako bi 6mj beba jela ono sto i mi jedemo ili kako bi sedmogodisnju curu (ili muza ) natjerala da jede ono sto 6mj beba jede.

ne mislim da se hranimo kao prosjecni gradjani, pokusavam kuhati sto zdravije, al to nije nikako za tako malu bebu.
    ne mogu zamisliti da 6mj. beba jede npr. sarmu.

beba vodi normalan zivot. dobije povrce koje mi taj dan (ili pak i ne) jedemo, pripremljeno na samoj vodi ili na pari.
    kada za dorucak kuham griz pira, starijoj kuham na mlijeku, mladjoj na vodi.

ne mogu zamisliti kakav bi bio sok i bum bebi da joj dam koktel okusa i zacina (pa i namirnica) koje mi odrasli jedemo.

koliko god obozavam jetricu, ne bi je nikad ponudila malom djetetu.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku

koji spinat dajete?
    jos nisam dala spinat i blitvu jer nemam svoju niti je ona koja se nudi ubrana prije pola sata
    Zar ne može onaj ubran prije 2h? Negdje sam to pročitala. Mi imamo domaće kod mame, tako da nam je to super.
    Kao što reče apricot, nama se život totalno promijenio od kako nam je stigao I. Ja još uvijek kuham posebno, jer mu ne dajem da jede s nama ako napravim npr.pohovanu ribu ili faširane šnicle. Ili kad nešto u startu trebam dosta začiniti. A jetrice i mi jedemo samo one domaće (mama živi na selu i meso generalno kupujemo tamo)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

yummy_mummy, ti ni poslije jetrica s češnjakom ne daješ vode?

ja poslije toga umirem od žeđi

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sumnjam da je i onaj na placu ubran prije 2h

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imam zenu koja spinat dostavi unutar sat dva od branja. No navodno je ledov smrznut unutar tog vremena i kao takav siguran. No ne dajem ga. Mojoj bebi spinat nije nesto pa ne nudim vise jer je inace gurman i jede sve.
    Dajete li ove prve jagode s placa? Ne znam
    koliko su sigurne po pitanju pesticida...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja sam se razmisljala oko smrznutog.

koliko znam, sezona jagoda jos nije pocela. kad krenu zg dani, onda.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Te jagode s placa nikako ne bih dala bebi, ne jedem ih ni ja. Ne dajem ih ni svojem skoro 6-godišnjaku.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja uredno dajem spinat i blitvu s pazara. A i jagode.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 23.04.2013. at 11:48

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni mesar kad me vidio trudnu nije mi htio prodati jetrica. A bas mi se jela venecijana.
    Al inace nemam neku tablicu koje bi se drzala ko svetog pisma. Jos s prvim djetetom onako opisno doktorica mi objasnila sta davati i tako sam cinila. I svaku novu namirnicu da jede 3 dana u nizu da se vidi ima li problema s tom namirnicom. Sad ponavljam isto sto sam cinila sa starijim djetetom.

Inace vi koji nemate povjerenja za ribu, kakvo vam povjerenje treba? Riba vam se jako lako raspoznaje jeli friska ili ne. Oko mora biti bistrog pogleda, ispupceno, kao da vas gleda. Tijelo tvrdo, onako jos nemlohavo. Nesmije smrditi i na dodir u meso nesmije ostati utisnuti prst.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ne stavljam sol, niti cesnjakovu sol, nego cisti cesnjak. Pa I ako je beba zedna, dojit ce se. Osim toga, prestajem sa dojenjem, tako da pije sad vodu. Ima 16 mjeseci sad.

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    yummy_mummy, ti ni poslije jetrica s češnjakom ne daješ vode?

ja poslije toga umirem od žeđi

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jetrica se ne smiju radi vitamina a koji sadrze. Vitamin a trudnice uopce ne smiju uzimati. U uk, na multivinima pise upozorenje da trudnice ne smiju ako sadrzi taj vitamin. Unistava plod.

Sto se ribe tice, ja izbjegavam, tunu, morskog psa i grdobinu radi zive.

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Meni mesar kad me vidio trudnu nije mi htio prodati jetrica. A bas mi se jela venecijana.
    Al inace nemam neku tablicu koje bi se drzala ko svetog pisma. Jos s prvim djetetom onako opisno doktorica mi objasnila sta davati i tako sam cinila. I svaku novu namirnicu da jede 3 dana u nizu da se vidi ima li problema s tom namirnicom. Sad ponavljam isto sto sam cinila sa starijim djetetom.

Inace vi koji nemate povjerenja za ribu, kakvo vam povjerenje treba? Riba vam se jako lako raspoznaje jeli friska ili ne. Oko mora biti bistrog pogleda, ispupceno, kao da vas gleda. Tijelo tvrdo, onako jos nemlohavo. Nesmije smrditi i na dodir u meso nesmije ostati utisnuti prst.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uredno dajem spinat i blitvu s pazara. A i jagode.
    Ja umjesto spinata i blitve naberem koprive, pa to lijepo sa rizom skuhamo, dodam malo niri algi, losos...njami njami!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Kad se tek započne s dohranom, onda se i voće i povrće daje kuhano ili? Kad smiju sirovo?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sirovo davala od početka

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nije mi htio prodati jetru zbog kaze brda hormna i antibiotika kojima se hrane. Teleca pogotovo jer su pumpani da cim brze narastu. A mesari koji imaju svog dobavljaca s par telcica koji pasu uokolo i hrane se travom odavno su iscezli

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se tek započne s dohranom, onda se i voće i povrće daje kuhano ili? Kad smiju sirovo?
    od prvoga dana

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mishekice, sirovo voće i povrće je legitiman način uvođenja svoje bebe u čaroban svijet okusa, mirisa, tekstura, boja i oblika.

Po nekom svom osjećaju i iskustvu smatram da to uvođenje treba počivati na principu od jednostavnog ka složenom, beba mora najprije okusiti namirnicu kao takvu, jedinu, posebnu, izvornu, potom u kombinaciji ...pa u sve složenijim varijantama....ali jednostavnosti se uvijek dobro vraćati, to mi odrasli često zaboravimo...

Mummy Yummy, baby led weaning nije ovdje nepoznata stvar, na hrvatskom se to zove samohranjenje, ima na Rodi par topica o tome. Ja sam dohranu uvodila većinom tako.
    Sad kruh, voće, kuhano povrće, naravno, oduvijek jede samostalno, ali variva, juhe i kašice i sl. sa žlicom nije savladala, ona bi i to najradije rukom, teže zagrabi žlicom, pa zagrabimo mi, a onda ona uzme žlicu i stavi je sama u usta. Naravno, ima i svoju žlicu kojom vježba grabiti.
    Pije vodu iz čaše samostalno.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja jos nisam vidjela u Britaniji stalu sa kravama. Ne znam kako to ovdje izgleda. Sva telad i krave slobodno pasu po beskrajnim pasnjacima, tako da nemam problema sa konzumiranjem njihove jetre. A, s druge strane, oni koji su sopani tko zna cime, ne da ne bi jela njihovu jetru, nego nista od takvog goveda...

Nije mi htio prodati jetru zbog kaze brda hormna i antibiotika kojima se hrane. Teleca pogotovo jer su pumpani da cim brze narastu. A mesari koji imaju svog dobavljaca s par telcica koji pasu uokolo i hrane se travom odavno su iscezli

Apolonia-Lu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

mi se igramo sa sirovom jabukom četiri dana, i još uvijek mu se ne sviđa. probali smo sokić, kašicu i sve to jezikom izbacuje van. probala sam zamotati četvrtinu jabuke u sterilnu gazu i to malo cucla i prevrće po ustima, ali ni time nije baš oduševljen. na vodu se isto mršti i izbacuje u početku, ali je nekako progutao dvije žličice. L ima 6 mjeseci i dva dana, rođen je tri tjedna prije termina, možda on jednostavno još nije spreman za dohranu? mislim zbog toga što izbacuje jezik, trebam li ga to učiti ili to sam svlada kad je vrime? kad ga bake čuvaju, daju mu izdojeno mlijeko na žličicu i to guta bez problema. mislila sam još sutra probati skuhati jabuku, a onda dan poslije pokušati sa žitaricama

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Polako,Apolonia, ima vremena, neka se privikava. I da samo gleda, mirise, lize i gnjeci, to je već super za početak i puno novih informacija...

Apolonia-Lu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

strpljenja, strpljenja
    inače je u zadnje vrime s nama za stolom za ručak i koji put se tako raduje i mlati rukicama i nogama da bi najradje u teću uletija
    pa sam zato očekivala da će s oduševljenjem prihvati nešto drugo osim cike.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mummy onda blago vama u VB! Mene je stvarno strah mesa koje jedemo nakon svih afera, a ne bi ga se bas odrekla. Uzdam se da su ova s deklaracijom bio stvarno bio...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mame, trebam ideje i receptiće kako i s čim dati sveži sir, jogurt i vrhnje.

beba ima 9,5 mj i neće jesti niti jedno od toga.

jedno vrijeme je prolazilo voće + dvije tri žličice jogurta, a sada niti to.
    svi mliječni obroci su nam sa ad-om a polako bih uvodila gore navedeno jer želim da se uči i prihvati te namirnice.

ima netko ideje?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Sve navedeno meni ide s vocem, zgancima, grizom, zobenim ( ustvari bilo koje zitarice) i s povrcem!
    Ja sebi redovno povrce zalijem jogurtom

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Mummy onda blago vama u VB! Mene je stvarno strah mesa koje jedemo nakon svih afera, a ne bi ga se bas odrekla. Uzdam se da su ova s deklaracijom bio stvarno bio...
    Imam frenda profi uzgajivaca ovdje. Rekao mi je da je za govedje najbolja francuskog porijekla najgore irskog, zbog nekog omjera kisnih/suncanih dana pa s tim u vezi kvalitetu onoga sto jedu te zivotinje. A to se nesto kao najbolje vidi koliko ti vode meso izbaci. Ako ti to stogod pomaze, jer sve moraju imati etiketu rodjenja- uzgoja - klanja. Jos na snicli to neces jako uociti razliku al na kvaliteti gulasa hoces

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Znam. Ne znam zasto drze jadne krave po stalama. Pogotovo primjerice u hrvatskom zagorju koje je tako lijepo i zeleno i bilo bi dobro za kravice a i za uzgajivace. Zivim konkretno u S. Irskoj i cim se maknes malo iz grada, samo pasnjaci sa ovcicama i kravama na kilometre. Predivno za oci i za goveda . Ovdje, sto se tice janjetine i govedine uopce ne kupujem free range i organic. Bitno mi je samo da nije uvozno jer je sve ionako onda free range i organic.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Imam frenda profi uzgajivaca ovdje. Rekao mi je da je za govedje najbolja francuskog porijekla najgore irskog, zbog nekog omjera kisnih/suncanih dana pa s tim u vezi kvalitetu onoga sto jedu te zivotinje. A to se nesto kao najbolje vidi koliko ti vode meso izbaci. Ako ti to stogod pomaze, jer sve moraju imati etiketu rodjenja- uzgoja - klanja. Jos na snicli to neces jako uociti razliku al na kvaliteti gulasa hoces
    Ja stvarno ne znam zasto bi Irsko govedo bilo lose kvalitete. Naposlijetku- trava je ishrana za govedo, a trave ima, Bogu hvala za izvoz. Nema potrebe za nekakvim kostanim brasnima i dodavanjem kuruze i ne znam cega. Ja sam sasvim zadovoljna kvalitetom. Nisam probala francusko govedo, tako da ne znam...

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
    mame, trebam ideje i receptiće kako i s čim dati sveži sir, jogurt i vrhnje.

beba ima 9,5 mj i neće jesti niti jedno od toga.

jedno vrijeme je prolazilo voće + dvije tri žličice jogurta, a sada niti to.
    svi mliječni obroci su nam sa ad-om a polako bih uvodila gore navedeno jer želim da se uči i prihvati te namirnice.

ima netko ideje?
    Da li si sigurna da moze probavljati laktozu? MOzda je to problem? Mozda da pokusas ponuditi bebi sir od soje?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nasla sam neki online bio ducan s dostavom, imaju i meso, jaja, voce, povrce standardno, bas me zanima kakvo ce biti...

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Da li je domace?

Nasla sam neki online bio ducan s dostavom, imaju i meso, jaja, voce, povrce standardno, bas me zanima kakvo ce biti...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Amo redom: u oci im cak navodno kapaju neke kapi,tijelo sokiraju ledom pa bude tvrdo a i mirisi/smradovi se tako izgube....
    (kad stoji u vitrini na ledu)
    Kad ju stavis u saket i nakon 10akmin gurnes nos unutra vidit ces koja je situacija...ali tad si ju vec kupio...
    (a i naravno kad ju krenes cistit i vidis u kakvom je stanju utroba,no opet prekasno...)
    Tako da jedino kad ti skace po kaseti znas sto kupujes....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 23.04.2013. at 19:42

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sir (mladi) ide jako fino u kombinaciji sa prethodno zgnječenom bananom. To je zdrava i fina slastica, obrok i za odrasle. U jogurt se može dodati raznorazno voće, na sigurno, ono koje beba voli. Možda sa miksanim suhim šljivama jer su slatke.

Moje dijete će od mene napraviti vrsnu kuharicu. Uživam ja, a bome i on u konzumiranju. Inače, ja ne kuham.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Negdje sam pročitala da ne smiju sirovo voće jer ih od toga jako muče grčevi.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam tek danas počela sa sirovim (kratko bi inače kuhala), jer je dosta osjetljiv. Nisam ni prvih 6 mj. "dojenja" mnogo toga mogla jesti. Sama vidi, no najbolje je sirovo, što prirodnije.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Skuhaj joj palentu sa svježim sirom,ili malo jogurta stavi,moju su to obožavali,a danas me žicaju da im skuham!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •